Ухвала
від 23.03.2023 по справі 910/1902/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

м. Київ

23.03.2023Справа № 910/1902/23

За позовом Всеукраїнської громадської організації "Асоціація працівників дошкільної освіти"до Державної організації "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій"про зобов`язання вчинити дії Суддя Підченко Ю.О. Секретар судового засідання Лемішко Д.А.

Представники сторін: від позивача:Пасенюк К.О.від відповідача:Сергієнко-Колодій В.В. Фінагіна В.Б.ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду міста Києва перебуває справа № 910/1902/23 за позовом Всеукраїнської громадської організації "Асоціація працівників дошкільної освіти" до Державної організації "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій" відповідно до якого позивач просить:

- визнати незаконним повернення документів щодо передачі прав по свідоцтвам №№ 87394, 181311;

- зобов`язати опублікувати в офіційному бюлетені "промислова власність" та внести до Державного реєстру свідоцтв України на знаки для товарів і послуг відомості про передачу до Всеукраїнської громадської організації "Асоціація працівників дошкільної освіти" права власності на знак за свідоцтвом № 181311;

- зобов`язати опублікувати в офіційному бюлетені "промислова власність" та внести до Державного реєстру свідоцтв України на знаки для товарів і послуг відомості про передачу Всеукраїнській громадській організації "Асоціація працівників дошкільної освіти" права власності на знак за свідоцтвом № 87394.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.02.2023 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання на 23.03.2023.

До початку підготовчого засідання від сторін надійшли наступні заяви та клопотання:

від позивача:

- відповідь на відзив;

- додаткові пояснення;

від відповідача:

- відзив на позовну заяву;

- пояснення щодо належного відповідача;

- клопотання про закриття провадження у справі;

- заперечення на відповідь на відзив;

- заява про застосування до представника позивача заходів процесуального примусу.

Безпосередньо в підготовчому засіданні 23.03.2023 представники сторін надали усні пояснення стосовно заявлених у справі клопотань.

Заслухавши доводи представників стосовно заяви про закриття провадження у справі суд дійшов висновку, що така заява буде вирішена під час вирішення спору по суті. Саме під час вирішення справи по суті можливо буде встановити чи є ДО "УКРНОІВІ" належним відповідачем у цій справі.

Крім того, надано оцінку доводам відповідача стосовно наявності підстав для застосування заходів процесуального примусу до представника позивача та встановлено таке.

Як стверджує відповідач, представник позивача не повідомив суд про наявність іншої судової справи № 640/21571/22.

Частиною 1 ст. 43 Господарського процесуального кодексу України учасники судового процесу та їх представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Відповідно до ст. 43 Господарського процесуального кодексу України залежно від конкретних обставин суд може визнати зловживанням процесуальними правами дії, що суперечать завданню господарського судочинства.

Статтею 131 Господарського процесуального кодексу України заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених в суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства. Заходи процесуального примусу застосовуються судом шляхом постановлення ухвали.

Відповідно до ч. 1 ст. 132 Господарського процесуального кодексу України заходами процесуального примусу є: 1) попередження; 2) видалення із залу судового засідання; 3) тимчасове вилучення доказів для дослідження судом; 4) штраф.

Приписами ст. 43 Господарського процесуального кодексу України визнання зловживання є правом, а не обов`язком суду.

У частині 2 статті 43 Господарського процесуального кодексу України наведено перелік процесуальних дій, які можуть бути визнані судом зловживанням процесуальними правами.

Як вбачається з наданих відповідачем позовної заяви та ухвали у справі № 640/21571/22, суд встановив, що суб`єктний склад та предмет спору у справі не є тотожним складу сторін та предмету у справі № 910/1902/23. Отже, відповідач безпідставно посилається на зловживання представником позивача процесуальними правами, а клопотання про вжиття заходів процесуального примусу задоволенню не підлягає.

У той же час, також враховано, що суди застосовують Конвенцію та практику Європейського суду з прав людини як джерело права (ст. 17 Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини"). У відповідності до приписів ст. 6 Конвенції кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру.

Відповідно до ст. 13 Конвенції кожен, чиї права та свободи, визнані в цій Конвенції, було порушено, має право на ефективний засіб юридичного захисту в національному органі, навіть якщо таке порушення було вчинене особами, які здійснювали свої офіційні повноваження.

При цьому Європейський суд з прав людини у рішенні від 29 червня 2006 року у справі "Пантелеєнко проти України" зазначив, що засіб юридичного захисту має бути ефективним, як на практиці, так і за законом.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 185 Господарського процесуального кодексу України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись п. 15 ч. 2 ст. 182 Господарського процесуального кодексу України, судом встановлено порядок дослідження доказів під час вирішення спору по суті.

З огляду на те, що в підготовчому провадженні здійснено дії передбачені ст. 182 Господарського процесуального кодексу України, суд не вбачає підстав для відкладення судового засідання та вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 12, 43, 177, 178, 185, 195, 196, 226, 234, Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

2. Судове засідання у справі № 910/1902/23 призначити на 11.05.23 о 12:10 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 21.

3. Повідомити учасників процесу про розгляд справи по суті.

4. Попередити учасників судового процесу про наслідки неявки в судове засідання відповідно до ст. ст. 202-203 Господарського процесуального кодексу України.

5. Учасникам процесу направити в судове засідання своїх представників, повноваження, яких повинні бути оформлені у відповідності з вимогами ст. 58 Господарського процесуального кодексу України, а також надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників.

6. Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua

Суддя Ю.О.Підченко

Дата ухвалення рішення23.03.2023
Оприлюднено28.03.2023
Номер документу109806478
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності про торговельну марку (знака для товарів і послуг) щодо комерційного найменування

Судовий реєстр по справі —910/1902/23

Ухвала від 11.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 11.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 17.04.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 23.03.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 13.02.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні