Ухвала
від 27.03.2023 по справі 290/366/23
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

290/366/23

У Х В А Л А

смт. Романів 27 березня 2023 року

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Кірічука М.М., вирішуючи питання про прийняття до розгляду заяви ОСОБА_1 ,-

В С Т А Н О В И В :

24 березня 2023 року адвокат Сачок А.В. в інтересах ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою, в якій зазначив, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ОСОБА_2 , який є чоловіком ОСОБА_1 . Внаслідок смерті ОСОБА_2 відкрилася спадщина.

Посилаючись на те, що ОСОБА_1 є спадкоємцем ОСОБА_2 , однак на даний час вона не може оформити свої спадкові права у зв`язку із тим, що відсутні документи, які б підтверджували, що заявник та померлий являються родичами.

У зв`язку з чим, просить встановити той факт, що ОСОБА_1 є дружиною ОСОБА_2 .

Заява щодо форми і змісту відповідає вимогам статтей 315-319 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України). Підстав для повернення заяви, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Відповідно до частини 3 статті 294 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за вийнятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до частини 2 статті 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази. На підставі вищевказаного, суд вважає за необхідне витребувати від Романівської селищної ради Житомирськоїобласті довідку про склад сім`ї та місце проживання ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в смт. Романів Житомирської області, та витребувати від державного нотаріуса Романівської державної нотаріальної контори Житомирської області Назарця Д.В. інформацію про відкриття спадкової справи після смерті ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись статтями 294, 315-319 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Відкрити провадженняусправі за заявою ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ) про встановленняфактуродиннихвідносин, заінтересовані особи: Романівська селищнарада Житомирськоїобласті (адреса місцязнаходження: вул. С. Лялевича, 2 смт. Романів, Житомирський район, Житомирська область), Романівський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уЖитомирському районіЖитомирської областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ) (адреса місця знаходження: вул. Ілінського Графа, 1 смт. Романів Житомирський район, Житомирська область), Романівська державнанотаріальна контора (адреса місця знаходження: вул. Кооперативна, 17 смт. Романів Житомирський район, Житомирська область), ОСОБА_3 (адресамісця проживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_4 (адреса місця проживання: АДРЕСА_3 ).

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 11 травня 2023 рокуна 10годину 00 хвилин в залі судових засідань № 1 в приміщенні Романівського районного суду Житомирської області (вул. Небесної Сотні,86/10 смт. Романів Житомирська область).

Витребувати від державного нотаріуса Романівської державної нотаріальної контори Житомирської області Назарця Д.В. інформацію про відкриття спадкової справи після смерті ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати від Романівської селищної ради Житомирськоїобласті довідку про склад сім`ї та місце проживання ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в смт. Романів Житомирської області.

Встановити строк для подачі до суду доказів до 10 травня 2023 року.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі одночасно з копією заяви та копіями доданих до неї документів направити учасникам справи.

Інформацію щодо даної справи в мережі інтернет можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://dg.zt.court.gov.ua/sud0621/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.М. Кірічук

Відповідно до частин 7-9 статті 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення27.03.2023
Оприлюднено29.03.2023
Номер документу109820662
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —290/366/23

Рішення від 11.05.2023

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні