Рішення
від 11.05.2023 по справі 290/366/23
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Романівський районний суд Житомирської області

290/366/23

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

11 травня 2023 року смт. Романів

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Кірічука М.М., з участю секретаря судового засіданняПанасюк К.О.,розглянувши в відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановленняфакту родиннихвідносин, заінтересовані особи: Романівська селищна рада Житомирської області, Романівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Романівська державна нотаріальна контора, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , -

В С Т А Н О В И В :

24 березня 2023 року адвокат Сачок А.В. в інтересах ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою, в якій зазначив, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ОСОБА_4 , який є чоловіком ОСОБА_1 . Внаслідок смерті ОСОБА_4 відкрилася спадщина.

Посилаючись на те, що ОСОБА_1 є спадкоємцем ОСОБА_4 , однак на даний час вона не може оформити свої спадкові права у зв`язку із тим, що відсутні документи, які б підтверджували, що заявник та померлий являються родичами.

У зв`язку з чим, просить встановити той факт, що ОСОБА_1 є дружиною померлого ОСОБА_4 .

В судове засідання заявник та заінтересовані особи,які були належним чином повідомленими про час і місце розгляду справи, не з`явилися.

Заявник завила клопотання про розгляд справи без її участі та просила заяву задовольнити.

Представник Романівської селищної ради Житомирської області заявив клопотання про розгляд справи без участі та зазначив, що при прийнятті рішення покладається на розсуд суду.

Представник Романівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) заявив клопотання про розгляд справи без його участі.

ОСОБА_2 та ОСОБА_3 заявили клопотання про розгляд справи без участі та зазначили, що заяву визнають.

Суд,дослідивши матеріали справи вважає, що заява ОСОБА_1 підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статті 315 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) суд вправі встановити факт родинних відносин між фізичними особами, якщо такий факт має юридичне значення.

Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ОСОБА_4 , внаслідокчого відкрилася спадщина.

Згідно матеріалів спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_4 , спадкоємцями являються ОСОБА_3 , ОСОБА_2 та ОСОБА_1 (заявник у справі).

Свідоцтвом про шлюб серії НОМЕР_1 підтверджується укладення шлюбу між ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Рішенням Богунського районного суду м. Житомира від 1 березня 2023 року встановлено, що від вищевказаного шлюбу народилися діти ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_3 . Окрім цього встановлено факт того, що ОСОБА_8 та ОСОБА_9 є доньками ОСОБА_4 .

Відповідно до частини 4 статті 82 ЦПК України обставини, встановлені рішенням суду у господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

Згідно довідки Романівської селищної ради Житомирської області від 5 жовтня 2022 року ОСОБА_4 на день своєї смерті проживав за адресою: АДРЕСА_1 разом з дружиною ОСОБА_1 .

Наведені вищеобставини напереконання судусвідчать прообґрунтованість доводівзаявника,щодо наявностіродинних відносинміж неюта ОСОБА_4 та грунтується на досліджених доказах, а відмінність зазначення прізвища померлого та заявниці,зумовленайого довільним перекладомз російської мови на українську.

Факт, про встановлення якого просить представник заявника, має для заявника юридичне значення, оскільки вказаний факт пов`язаний з реалізацією її спадкових прав.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 12, 13, 206, 259, 263-265, 315 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1 (адресамісця проживання: АДРЕСА_1 ;реєстраційний номероблікової карткиплатника податків: НОМЕР_2 )про встановленняфактуродиннихвідносин,заінтересовані особи:Романівська селищнарада Житомирськоїобласті (адресамісцязнаходження:вул.С.Лялевича,2смт.Романів,Житомирський район,Житомирська область;;ідентифікаційний кодв ЄДРПОУ:04345185),Романівський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уЖитомирському районіЖитомирської областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ)(адресамісця знаходження:вул.Ілінського Графа,1смт.Романів Житомирськийрайон,Житомирська область; ідентифікаційнийкод вЄДРПОУ:20407732),Романівська державнанотаріальна контора(адресамісця знаходження:вул.Кооперативна,17смт.Романів Житомирськийрайон,Житомирська область;ідентифікаційний кодв ЄДРПОУ:02888662), ОСОБА_2 (адресамісця проживання: АДРЕСА_2 ;реєстраційний номероблікової карткиплатника податків: НОМЕР_3 ), ОСОБА_3 (адреса місця проживання: АДРЕСА_3 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_4 ) задовольнити.

Встановити факт, що ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_4 являється дружиною ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Рішення може бути оскаржене до Житомирського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його ухвалення в порядку передбаченому підпунктом 15.5 пункту 1 розділу XIII «Перехідні положення» ЦПК України.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Суддя М.М. Кірічук

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення11.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110780033
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —290/366/23

Рішення від 11.05.2023

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні