Ухвала
від 27.03.2023 по справі 375/380/23
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 375/380/23

Провадження № 1-кп/375/58/23

У Х В А Л А

про призначення судового розгляду

27 березня 2023 року смт Рокитне

Рокитнянський районний судКиївської областів складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю:

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт Рокитне обвинувальнийакт укримінальному провадженні№42022112030000181,відомості прояке внесенідо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань 21липня 2022 року, по обвинуваченню

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт Рокитне Київської області, громадянина України, одруженого, із вищою освітою, працюючого на посаді лікаря-хірурга Комунального некомерційного підприємства Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області "Рокитнянська багатопрофільна лікарня", зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , не є депутатом, на утриманні малолітніх дітей не маючого, раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 191, частиною 3 статті 191 КК України,

ВСТАНОВИВ :

Під часпідготовчого судовогозасідання з`ясовано,що відсутніперешкоди призначеннясудового розглядуобвинувального акту у кримінальному провадженні №42022112030000181,відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21липня 2022 року, по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 191, частиною 3 статті 191 КК України .

Підстав для закриття кримінального провадження, передбачених п. 4-8 ч. 1 або ч. 2 ст. 284 КПК України, немає.

Обвинувальний акт затверджений прокурором і відповідає вимогам статті 291 КПК України. Підстави для повернення обвинувального акту відсутні.

В підготовчому судовому засіданні прокурор просив призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту та зазначив, що відсутні підстави доручати органу пробації готувати досудову доповідь відносно обвинуваченого.

Обвинувачений та його захисник щодо призначення судового розгляду на підставі обвинувального акту не заперечували.

Представник потерпілої особи у судове засідання не прибув. Натомість через канцелярію суду керівником потерпілої юридичної особи подано клопотанння про проведення підготовчого судового засідання та розгляду справи у відсутності представника юридичної особи.

Заслухавши прокурора, обвинуваченого, його захисника, вивчивши матеріали обвинувального акту з додатками, суд приходить да наступних висновків.

Згідно з частиною четвертою статті 110 КПК України, обвинувальний акт є процесуальним рішенням, яким прокурор висуває обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення і яким завершується досудове розслідування. Обвинувальний акт повинен відповідати вимогам, передбаченим у статті 291 КПК України.

Відповідно до статті 291 КПК України, обвинувальний акт повинен містити такі відомості: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; анкетні відомості кожного обвинуваченого (прізвище, ім`я, по батькові, дата та місце народження, місце проживання, громадянство); анкетні відомості кожного потерпілого; прізвище ім`я, по батькові та займана посада слідчого, прокурора; виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими, правову кваліфікацію кримінального правопорушення з посиланням на положення закону і статті закону України про кримінальну відповідальність та формулювання обвинувачення; обставини, які обтяжують чи пом`якшують покарання; розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням; розмір витрат на залучення експерта; дату та місце його складання та затвердження. Обвинувальний акт підписується слідчим та прокурором, який його затвердив, або лише прокурором, якщо він склав його самостійно.

До обвинувального акта додається: 1) реєстр матеріалів досудового розслідування; 2) цивільний позов, якщо він був пред`явлений під час досудового розслідування; 3) розписка підозрюваного про отримання копії обвинувального акта, копії цивільного позову, якщо він був пред`явлений під час досудового розслідування, і реєстру матеріалів досудового розслідування; 4) розписка або інший документ, що підтверджує отримання цивільним відповідачем копії цивільного позову, якщо він був пред`явлений під час досудового розслідування не до підозрюваного; 5) довідка про юридичну особу, щодо якої здійснюється провадження, у якій зазначаються: найменування юридичної особи, її юридична адреса, розрахунковий рахунок, ідентифікаційний код, дата і місце державної реєстрації. (ч. 2-4 ст. 291 КПК України).

В приписах статтей 109, 291 КПК України викладено вичерпні вимоги до змісту обвинувального акта та його додатків. Повернення обвинувального акта прокурору зі стадії підготовчого провадження в суді першої інстанції допускається лише у разі порушення прокурором чи слідчим цих вимог.

Дослідивши поданий у межах даного кримінального провадження обвинувальний акт, суд приходить до висновку, що вказані вимоги до обвинувального акта стороною обвинувачення були дотримані і він відповідає вимогам статті 291 КПК України, оскільки містить відомості, які передбачені пунктами 1-9 частини другої статті 291 КПК України, підписаний слідчим та прокурором, який його затвердив і до нього додано передбачені кримінальним процесуальним законом додатки.

В обвинувальному акті міститься виклад фактичних обставин кримінальних правопорушень, які прокурор вважає встановленими, правова кваліфікація кримінального правопорушення з посиланням на статті закону України про кримінальну відповідальність та сформульовано обвинувачення, а також обставини, які, відповідно до положень КПК України підлягають доказуванню у кримінальному провадженні. Також у ньому міститься перелік діянь обвинуваченого, які, на думку сторони обвинувачення, утворюють склад інкримінованого йому кримінального правопорушення.

З огляду на це, суд приходить до висновку про відповідність даного обвинувального акта з додатками вимогам чинного законодавства, а також про відсутність у ньому таких недоліків, які б перешкоджали суду призначити судовий розгляд у даному кримінальному провадженні.

За таких обставин, оскільки судом не встановлено невідповідності обвинувального акта вимогам Кримінального процесуального кодексу України, яка б перешкоджала призначенню його до судового розгляду, при його затвердженні прокурором дотримані вимоги закону; підстав для повернення провадження прокурору для продовження досудового розслідування немає; підстав для направлення обвинувального акта для визначення підсудності не встановлено, дане кримінальне провадження підсудне Рокитнянському районному суду Київської області, у зв`язку з чим суд вважає можливим призначити судовий розгляд даного кримінального провадження.

Визначено склад осіб, які братимуть участь у судовому розгляді.

Відповідно до статті 314-1 КПК України, з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду.

Відповідно до пункту 6 частини третьої статті 314 та частини другої статті 314-1 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право доручити представнику персоналу органу пробації скласти досудову доповідь щодо особи, обвинуваченої у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі. Досудова доповідь щодо неповнолітнього обвинуваченого віком від 14 до 18 років складається незалежно від тяжкості вчиненого злочину, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 191, частиною 3 статті 191 КК України.

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 191 КК України передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п`яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, тобто відповідно до частини четвертої статті 12 КК України вказане кримінальне правопорушення є нетяжким злочином.

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 191 КК України передбачено покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п`яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, тобто відповідно до частини 5 статті 12 КК України вказане кримінальне правопорушення є тяжким злочином.

Отже,суд вважаєза необхіднедоручити представникуоргану пробаціїскласти досудовудоповідь щодо ОСОБА_4 ,яку слідпідготувати до 29 березня 2023 року.

Відповідно до частини 1 статті 316КПК України після завершення підготовки до судового розгляду суд постановляє ухвалу про призначення судового розгляду.

У зв`язку з вирішенням усіх передбачених законом питань, пов`язаних з підготовкою провадження до судового розгляду, суд вважає завершеною підготовку до судового розгляду та вбачає можливим призначити судовий розгляд даного кримінального провадження.

На підставі викладеного, керуючись, ст.ст. 314- 316, 369-372КПК України,суд

УХВАЛИВ:

Підготовче провадження закінчити.

Кримінальне провадження№42022112030000181,відомостіпрояке внесенідоЄдиногореєстру досудовихрозслідувань21липня2022року,по обвинуваченню ОСОБА_4 увчиненні кримінальнихправопорушень,передбачених частиною2статті 191,частиною 3статті 191КК України,призначити досудового розглядуна 14 годину 00 хвилин 29 березня 2023 року.

Кримінальне провадження розглядати суддею одноособово, у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань № 2 Рокитнянського районного суду Київської області за адресою смт Рокитне Білоцерківського району Київської області, вул. Заводська, 11.

Про місце та час розгляду кримінального провадження повідомити прокурора, викликати в судове засідання учасників судового процесу.

Доручити Білоцерківськомурайонному відділу№ 2філії Державноїустанови «Центрпробації» умісті Києвіта Київськійобласті встрок до29березня 2023року скласти досудову доповідь щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт Рокитне Київської області, громадянина України, одруженого, із вищою освітою, працюючого на посаді лікаря-хірурга Комунального некомерційного підприємства Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області "Рокитнянська багатопрофільна лікарня", зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , не є депутатом, на утриманні малолітніх дітей не маючого, раніше не судимого, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 191, частиною 3 статті 191 КК України.

Копію ухвали направити Білоцерківському районному відділу №2 філії ДУ "Центр пробації" в м.Києві та Київській області.

Роз`яснити обвинуваченому, що він має можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає і набирає законної сили в момент ухвалення.

Копію ухвали вручити (надіслати) до відома учасникам кримінального провадження.

Головуюча суддя Олена ЧОРНЕНЬКА

СудРокитнянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення27.03.2023
Оприлюднено29.03.2023
Номер документу109820928
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

Судовий реєстр по справі —375/380/23

Ухвала від 23.02.2024

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Штифорук О. В.

Ухвала від 16.02.2024

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Штифорук О. В.

Вирок від 12.12.2023

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 27.03.2023

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 21.02.2023

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні