Ухвала
від 01.03.2023 по справі 757/65545/19-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/65545/19-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 березня 2023 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Остапчук Т.В.

з участю секретаря судового засідання Ковалівській В.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного слідчого управління Національної поліції України про зняття арешту на майно та виключення з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомості щодо арешту нерухомого майна,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Печерського районного суду міста Києва перебуває дана справа.

Відповідно до п.4 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Стороною по справі було подано письмове клопотання про заміну відповідача Головне слідче управління Національної поліції України на Національну поліцію України, оскільки у справі не належним відповідачем у справі не є юридичною особою, а є структурним підрозділом юридичної особи Національної поліції України та не є правонаступником прав та обов`язків ліквідованого підрозділу МВС України - Головного слідчого управління.

Сторони в судове засідання не зявились.

Згідно вимог ч.1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно ч.ч. 2,3 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Беручи до уваги, що Національна поліція України є юридичною особою публічного права, а Головне слідче управління Національної поліції України не є юридичною особою, а лише структурним підрозділом, тому клопотання про заміну первісного відповідача на належного підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 51, 196- 198, 200, 260 ЦПК України-

У Х В А Л И В :

Замінити первісного відповідача Головне слідче управління Національної поліції України по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного слідчого управління Національної поліції України про зняття арешту на майно та виключення з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомості щодо арешту нерухомого майна на - Національну поліцію України.

Підготовче засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Національної поліції України про зняття арешту на майно та виключення з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомості щодо арешту нерухомого майна відкласти на 29 березня 2023 року на 11-00 годину.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про заміну відповідача протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Відповідачу разом з копією ухвали одночасно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч.8 ст.178 та ч.2 ст.191 ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Т.В.Остапчук

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення01.03.2023
Оприлюднено28.03.2023
Номер документу109822424
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —757/65545/19-ц

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 22.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 05.11.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Рішення від 29.07.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Рішення від 29.07.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні