Ухвала
від 28.03.2023 по справі 645/3493/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 28.03.2023Справа № 645/3493/18 Провадження № 2/554/385/2023

У Х В А Л А

28 березня 2023 року Октябрський районний суд м. Полтави у складі :

головуючого - судді Савченко Л.І.

при секретарі Грай К.В.

за участю прокурора Ганзенка О.О., представника відповідача Мельника Р.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Полтава в режимі відео конференції цивільну справу за позовом Заступника керівника Харківської місцевої прокуратури № 3 в інтересах держави в особі Харківської міської ради до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Управління освіти адміністрації Немишлянського району Харківської міської ради, про звільнення земельної ділянки та приведення її у попередній стан, -

в с т а н о в и в :

В провадженні суду знаходиться вищезазначена справа.

Від відповідача ОСОБА_1 до суду надійшло клопотання про залучення в якості третіх осіб ГБТ «Нізмений» та власників або користувачів гаражних боксів, які мають спільні стіни з гаражним боксом № НОМЕР_1 , які розташовані поряд з будинком АДРЕСА_1 , посилаючись на те, що рішення по справі може вплинути на їхні права та обов`язки та законні інтереси. Вказала, що частково коло третіх осіб визначено у вироці Фрунзенського районного суду м.Харкова від 26.10.2018 у справі № 645/122/18, а отримати самостійно інформацію щодо осіб, які користуються гаражними боксами поряд будинку АДРЕСА_1 та у ГБТ «Нізмений» за адресою: АДРЕСА_2 не має можливості.

Представник відповідача у судовому засіданні клопотання підтримав.

Прокурор у судовому засіданні проти задоволення клопотання заперечував.

Представники Харківської міськоїради татретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету спору,Управління освітиадміністрації Немишлянськогорайону Харківськоїміської ради у судове засідання не з`явилися, належним чином повідомлялися про дату, час та місце розгляду справи.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про часткове задоволення клопотання, з огляду на таке.

Відповідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи, що ГБТ «Нізмений», який розташований за адресою: м.Харків, вул.Краснодарська, 171, є користувачем земельної ділянкипо АДРЕСА_2 , на якій удвоповерховій будівлізнаходяться гаражні бокси,один з яких прохає знести позивач, суд вважає, що рішення по справі може вплинути на його права та обов`язки, а тому його необхідно залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору .

Щодо іншої частини клопотання суд вважає його неконкретизованим, оскільки у ньому не зазначено даних про осіб, на права та обов`язки яких може вплинути рішення по справі, а тому у його задоволенні відмовляє.

Керуючисьст.53 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання відповідача ОСОБА_1 задовольнити частково.

Залучити доучасті усправі вякості третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору, ГБТ «Нізмений»,який розташованийза адресою:м.Харків,вул.Краснодарська,171.

Зобов`язати позивача направити третій особі копії позовної заяви з додатками .

Третя особа, яка не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову протягом п`яти днів з дня вручення позову чи відзиву, а також зустрічного позову.

У задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяЛ.І.Савченко

Дата ухвалення рішення28.03.2023
Оприлюднено30.03.2023
Номер документу109856504
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —645/3493/18

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 07.12.2022

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 30.04.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Мартинова О. М.

Ухвала від 17.06.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Бондарєва І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні