Ухвала
від 29.03.2023 по справі 2-248/10
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/5179/23

Справа № 2-248/10

Головуючий у першій інстанції Петренко В.С.

Доповідач Стахова Н. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

29.03.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Стахової Н.В. (суддя доповідач), Коновалової В.А., Назарової М.В.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою ОСОБА_1

на ухвалу Київського районного суду м. Одеси від 10 лютого 2023 року

за скаргою ОСОБА_1 на дії державного виконавця, заінтересована особа Державний виконавець другого Київського відділу державної виконавчої служби у м. Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Джміль Олександр Олександрович,

в с т а н о в и в:

Ухвалою Київського районного суду м. Одесивід 10 лютого 2023 року скаргу ОСОБА_1 на дії державного виконавця, заінтересована особа Державний виконавець другого Київського відділу державної виконавчої служби у м. Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Джміль Олександр Олександрович - повернуто без розгляду.

Не погодившись з зазначеною ухвалою суду, ОСОБА_1 звернувся за допомогою підсистеми (модуля) ЄСІТС «Електронний суд» з апеляційною скаргою безпосередньо до суду апеляційної інстанції в порядку ст. 355 ЦПК України, яка ухвалою Одеського апеляційного суду від 20 березня 2023 року була залишена без руху на підставі ч. 3 ст.357 ЦПК України.

На виконання зазначеної ухвали суду від ОСОБА_1 надійшла заява про поновлення строку на апеляційне оскарження в якій ОСОБА_1 просить поновити строк на апеляційне оскарження, посилаючись на те, що в ЄСІТС «Електронний суд» оскаржувана ухвала була оприлюднена 01.03.2023 об 08:36. Крім того, в Єдиному державному реєстрі судових рішень ухвала суду першої інстанції зареєстрована 01.03.2023, оприлюднена 02.03.2023.

З 27 березня 2023 року по 28 березня 2023 року суддя член колегії Назарова М.В. перебувала у відпустці (довідка № 75 д від 28 березня 2023 року).

Відповідно дост. 354 ЦПК Україниапеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другійстатті 358 цього Кодексу.

Статтею 123 ЦПК Українипередбачено, що перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов`язано його початок.

Згідно ч. 3ст. 124 ЦПК Україниякщо закінчення строку припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем строку є перший після нього робочий день.

Із Єдиного державного реєстру судових рішень вбачається, що оскаржувана ухвала Київського районного суду м. Одеси постановлена 10.02.2023 року, зареєстрована 01.03.2023, оприлюднена 02.03.2023. Апеляційна скаргаподана безпосередньо до суду апеляційної інстанції в порядку ст. 355 ЦПК України 01.03.2023 року.

Вирішуючи заявлене клопотання, враховуючи вказані обставини, апеляційний суд вважає можливим визнати причину пропуску строку на апеляційне оскарження ухвали Київського районного суду м. Одеси від 10 лютого 2023 року поважною та поновити строк на апеляційне оскарження.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідають вимогам ст. 356 ЦПК України.

Від сплати судового збору ОСОБА_1 , звільнений на підставі п. 9 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір».

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Керуючись ст. 354, ст. 356, 359 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в:

Клопотання ОСОБА_1 про поновлення строку на апеляційне оскарження задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження ухвали Київського районного суду м. Одеси від 10 лютого 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Київського районного суду м. Одеси від 10 лютого 2023 року за скаргою ОСОБА_1 на дії державного виконавця, заінтересована особа Державний виконавець другого Київського відділу державної виконавчої служби у м. Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Джміль Олександр Олександрович.

Надіслати скаржнику копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Надіслати іншим учасникам справи копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та апеляційну скаргу.

Роз`яснити учасникам справи право подати до Одеського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Витребувати із Київського районного суду м. Одеси матеріали цивільної справи № 2-248/10 за скаргою ОСОБА_1 на дії державного виконавця, заінтересована особа Державний виконавець другого Київського відділу державної виконавчої служби у м. Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Джміль Олександр Олександрович шляхом надіслання вказаної справи на адресу Одеського апеляційного суду у найкоротший строк.

Звернути увагу учасників процесу, що з 05 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС«Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку. З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до п. 6ст. 14 ЦПК Україниадвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку. Підсистема «Електронний суд» забезпечує можливість користувачам створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду, а також отримувати інформацію про стан і результати розгляду таких документів чи інші документи. З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланнямhttps://wiki.court.gov.ua.

Роз`яснити учасникам справи право брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в порядку, передбаченому статтею 212 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://oda.court.gov.ua/sud4813 та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: Н.В. Стахова

В.А. Коновалова

М.В. Назарова

Дата ухвалення рішення29.03.2023
Оприлюднено30.03.2023
Номер документу109864039
СудочинствоЦивільне
Сутьвідкриття апеляційного провадження у цивільній справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Київського районного суду м. Одеси від 10 лютого 2023 року за скаргою ОСОБА_1 на дії державного виконавця, заінтересована особа Державний виконавець другого Київського відділу державної виконавчої служби у м. Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Джміль Олександр Олександрович

Судовий реєстр по справі —2-248/10

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні