Ухвала
від 28.03.2023 по справі 494/1183/19
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

28.03.2023

Справа № 494/1183/19

Провадження № 2/494/23/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 березня 2023 р. м. Березівка

Березівський районний суд Одеської області у складі:

Головуючого - судді Лебединського С.Й.,

за участю секретаря судових засідань Авдєєвої С.В.,

розглянувши заяву представника позивача адвоката Ковтун Катерини Володимирівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 , «Про залишення позову без розгляду», -

в с т а н о в и в:

На розгляді суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Златоустівської сільської ради Березівського району Одеської області «Про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини».

Позивач, звернувшись із цією позовною заявою просив визначити йому, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 його батька, ОСОБА_2 , протягом трьох місяців з дня набрання законної сили рішення суду.

Проте, 27 березня 2023 р. представник позивача ОСОБА_3 до суду подала заяву про залишення позову без розгляду.

Згідно п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення його позову без розгляду.

Розглянувши подану заяву суд вважає її такою, що підлягає задоволенню.

Суд вважає за необхідне роз`яснити позивачу, що згідно ч.2 ст.257 ЦПК України він має право на повторне звернення до суду.

Керуючись п.5 ч.1 ст.257, ст.260 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Заяву представника позивача адвоката Ковтун Катерини Володимирівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 «Про залишення позову без розгляду» задовольнити.

Позов ОСОБА_1 доЗлатоустівської сільськоїради Березівськогорайону Одеськоїобласті «Провизначення додатковогостроку дляподання заявипро прийняттяспадщини» - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу право на повторне звернення до суду.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а у разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього кодексу.

Згідно п.15 та підпункту 15.5 Розділу ХIII Перехідних положень ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя:


-

Дата ухвалення рішення28.03.2023
Оприлюднено31.03.2023
Номер документу109885959
СудочинствоЦивільне
Сутьзалишення позову без розгляду

Судовий реєстр по справі —494/1183/19

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 04.02.2020

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Дєтков О. Я.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Дєтков О. Я.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Дєтков О. Я.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Дєтков О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні