Ухвала
від 29.03.2023 по справі 755/12257/22
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 755/12257/22

провадження № 2/753/2353/23

УХВАЛА

про затвердження мирової угоди сторін

"29" березня 2023 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Котвицького В.Л.,

при секретарі судових засідань Яценко Ю.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Академія сучасної освіти» до ОСОБА_1 про стягнення боргу за договором, -

В С Т А Н О В И В :

У грудні 2022 року до Дарницького районного суду м. Києва надійшла позовна заява ТОВ «Академія сучасної освіти» до ОСОБА_1 про стягнення боргу за договором.

Ухвалою Дарницького районного суду м. Києва від 12.01.2023 відкрито провадження у вказаній цивільній справі та вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

До суду 29.03.2023 надійшла спільна заява сторін про затвердження мирової угоди.

В судове засідання сторони не з`явились, від сторін надійшли заяви про розгляд справи у їх відсутність.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 2 ст. 207 ЦПК України, сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно ст. 207 ЦПК України мирова угоди укладається з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і може стосуватися лише прав та обов`язків сторін та предмета спору. У разі укладення сторонами мирової угоди суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі. Закриваючи провадження у справі, суд за клопотанням сторін може постановити ухвалу про визнання мирової угоди. Якщо умови мирової угоди суперечать закону чи порушують права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у визнанні мирової угоди і продовжує судовий розгляд.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Виходячи з вищевикладеного, суд, перевіривши, що умови мирової угоди між сторонами стосуються прав та обов`язків сторін та предмета спору і не суперечать закону та не порушують права, свободи чи інтереси інших осіб, що наслідки укладення мирової угоди та затвердження її судом, а також закриття провадження у справі з вказаних підстав відомі та зрозумілі сторонам, суд надходить до висновку про наявність підстав згідно ст.207 ЦПК України для визнання мирової угоди між сторонами та закриття провадження у справі.

Крім того, ухвалою Дарницького районного суду м. Києва від 12.01.2023 вжито заходи забезпечення позову та накладено арешт на квартиру АДРЕСА_1 (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 704411880366), яка належить на праві приватної власності ОСОБА_1 .

Дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку, про скасування заходів забезпечення позову, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 158 ЦПК України, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Частинами 9, 10 ст. 158 ЦПК України, визначено, що у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову. У такому разі заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили відповідним рішенням або ухвалою суду.

Враховуючи викладене, керуючись ч.1, 2 ст.49, ст. 158, ст.206, ст.207, п.5 ч.1 ст.255, ст.256, ст.ст.260, ст.261, ст.353, ст.354, п.15.5) Перехідних положень ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Затвердити мирову угоду, укладену 28.03.2023 між Товариством з обмеженою відповідальністю «Академія сучасної освіти»(далі за текстом - Позивач, Сторона) з однієї сторони, ОСОБА_1 (далі за текстом - Відповідач, Сторона)з другої сторони, які є сторонами у цивільній справі №753/12257/22, за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Академія сучасної освіти» до ОСОБА_1 про стягнення боргу за договором, відповідно до якої:

«1. Відповідач має не пізніше дати підписання цієї мирової угоди погасити борг перед Позивачем у розмірі 160 000 (ста шістдесяти тисяч гривень) 00 копійок та надати платіжний документ на підтвердження оплати Позивачу.

2. Після виконання обов`язків Відповідачем, що визначені у п.1. цієї мирової угоди, Позивач не буде мати будь-яких неврегульованих питань та претензій щодо розміру погашеної заборгованості та строків її погашення, що є предметом позову у справі №755/12257/22, та даної мирової угоди.

3. Відповідач визнає, що порушив умови правочину, що був укладений з Позивачем та розуміє правомірність обраного способу захисту, а саме звернення до суду з позовом про стягнення заборгованості. Відповідач після підписання цієї мирової угоди не матиме жодних претензій до Позивача щодо порядку виконання будь-яких умов, описаних у всіх правочинах, які між Позивачем та Відповідачем колись укладались.

4. Сторони зобов`язуються сумлінно виконувати умови, передбачені цією мировою угодою.

5. У разі добровільного невиконання Сторонами умов даної мирової угоди, кожна із Сторін залишає за собою право на звернення з позовом до суду про спонукання іншої Сторони до виконання мирової угоди.

6. Будь-яких матеріальних претензій щодо відшкодування судових витрат Сторони справи одна до одної не мають.

7. Наслідки укладення мирової угоди, а також зміст ст.ст. 207, 208 ЦПК України сторонам роз`яснені і зрозумілі».

Реквізити сторін:

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю «Академія сучасної освіти», юридична адреса: м.Київ, вул. Болсуновська, 13-15, код ЄДРПОУ 38005272.

Відповідач - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Провадження у цивільній справі № 753/12257/22 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Академія сучасної освіти» до ОСОБА_1 про стягнення боргу за договором- закрити.

Ухвала Дарницького районного суду м. Києва про затвердження даної мирової угоди є виконавчим документом Закону України «Про виконавче провадження». У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Строк пред`явлення для виконання ухвали три роки.

У разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Скасувати заходи забезпечення позову вжиті ухвалою судді Дарницького районного суду м.Києва від 12.01.2023, а саме: зняти арешт з квартири АДРЕСА_1 (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 704411880366), яка належить на праві приватної власності ОСОБА_1 .

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.Л. Котвицький

Дата ухвалення рішення29.03.2023
Оприлюднено03.04.2023
Номер документу109900983
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення боргу за договором

Судовий реєстр по справі —755/12257/22

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Ухвала від 02.12.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні