Ухвала
від 29.03.2023 по справі 280/345/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

29 березня 2023 року Справа № 280/345/23 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Конишевої О.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про процесуальне правонаступництво у справі

за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (вул. Сєдова, 12, м. Запоріжжя, 69600)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРТРАНС-СЕРВІС» (вул.Радгоспна, буд.61, м.Запоріжжя, 69050)

про стягнення капіталізованих платежів,

ВСТАНОВИВ:

11.01.2023 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов позов Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (далі позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРТРАНС-СЕРВІС» (далі - відповідач), в якому позивач просить суд стягнути з відповідача на користь позивача капіталізовані платежі у розмірі 1151782,35 грн.

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 17.03.2023 у задоволенні позовної заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРТРАНС-СЕРВІС» відмовлено.

28.03.2023 на адресу Запорізького окружного адміністративного суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області в якій заявник просить замінити позивача у справі № 280/345/23 про стягнення з ТОВ Укртранс-сервіс суми капіталізованих платежів Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області правонаступником Головним управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області (пр. Соборний, 158-б, м. Запоріжжя, 69005 код ЄДРПОУ 20490012, р/р НОМЕР_1 в філії ЗОУ АТ «Державний ощадний банк України», МФО 313957).

Розглянувши дану заяву, суд зазначає наступне.

Статтею 52 КАС України встановлено, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

З системного аналізу положень КАС України вбачається, що стадіями судового процесу є: 1) підготовче провадження; 2) попередній розгляд справи; 3) судовий розгляд справи; 4) ухвалення судового рішення у справі.

Таким чином, враховуючи прийняття судом в адміністративній справі №280/345/23 судового рішення, провадження у вказаній справі у суді першої інстанції завершено, що унеможливлює здійснення судом першої інстанції заміни сторони у справі її правонаступником.

Відтак, заява Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну позивача правонаступником не підлягає задоволенню.

Водночас, суд зауважує про можливість заміни сторони у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження або заміни сторони виконавчого провадження після видачі у справі виконавчого листа, або відкриття виконавчого провадження за таким виконавчим листом, у разі звернення позивача або державного виконавця до суду, відповідно, із заявою чи поданням про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись статтею 52 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну позивача правонаступником в адміністративній справі №280/345/23.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня її проголошення, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

СуддяО.В.Конишева

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.03.2023
Оприлюднено03.04.2023
Номер документу109906738
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного соціального страхування, у тому числі

Судовий реєстр по справі —280/345/23

Ухвала від 29.03.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Рішення від 17.03.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні