Ухвала
від 31.03.2023 по справі 288/666/23
ПОПІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 288/666/23

Провадження № 2-з/288/10/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 березня 2023 року смт. Попільня

Суддя Попільнянського районного суду Житомирської області Зайченко Є. О., ознайомившись із заявою представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Квітневої сільської об`єднаної територіальної громади Житомирського району Житомирської області, третя особа: ОСОБА_3 про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Попільнянського районного суду Житомирської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Квітневої сільської об`єднаної територіальної громади Житомирського району Житомирської області, третя особа: ОСОБА_3 про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії.

Від представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 надійшла заява про забезпечення позову в якій він вказує, що 15.03.2023 року він звернувся до Попільнянського районного суду Житомирської області із позовною заявою до Квітневою сільською об`єднаною територіальною громадою, третя особа: ОСОБА_4 про визнання дій протиправними зобов`язання вчинити дії, якою прошу: 1. Визнати протиправними дії Квітневої сільської об`єднаної територіальної громади, щодо зняття ОСОБА_1 з реєстрації місця проживання в будинку за адресою: АДРЕСА_1 , в якому він був зареєстрований з 29.11.2011 року. 2. Зобов`язати Квітневу сільську об`єднану територіальну громаду вчинити дії щодо реєстрації обліку та поновлення реєстрації місця проживання ОСОБА_1 в будинку за адресою: АДРЕСА_1 в якому він був зареєстрований з 29.11.2011 року.

У відповідності до частини 1, 2статті 149 Цивільного процесуального кодексу України суд за заявою учасника справи має право вжити передбаченихстаттею 150 цього Кодексузаходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Частиною першоюстатті 153 Цивільного процесуального кодексу Українивстановлено, що заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи, крім випадків, передбачених частиною п`ятою цієї статті.

Дослідивши матеріали заяви, суд приходить до висновку, що заява підлягає поверненню заявнику з наступних підстав.

Вимоги до змісту і форми заяви про забезпечення позову визначені приписамистатті 151 Цивільного процесуального кодексу України.

Відповідно до пунктів 3, 4 частини 1статті 151 Цивільного процесуального кодексу України , заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити: предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення.

В порушення вимог пункту 3 частини 1статті 151 Цивільного процесуального кодексу України заявником не обґрунтовано необхідності забезпечення позову.

В порушення вимог пункту 4 частини 1статті 151 Цивільного процесуального кодексу України заявником не обґрунтовано необхідності застосування саме такого заходу забезпечення позову про який він зазначає у своїй заяві.

Відповідно до частини 6 статті 151Цивільного процесуальногокодексу України до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Відповідно до пункту 4 частини 1статті 4 Закону України «Про судовий збір»за подання до суду заяви про забезпечення позову, фізичною особою сплачується судовий збір у розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

За змістом частини десятоїстатті 153 Цивільного процесуального кодексу Українисуд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимогстатті 151 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

З матеріалів справи вбачається, що до заяви представником позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про забезпечення позову, не додано доказів на підтвердження сплати судового збору на розрахунковий рахунок Попільнянського районного суду у розмірі 536 гривень 80 копйок, згідно вимог пункту 4 частини 1статті 4 Закону України «Про судовий збір»або документи, що підтверджують підстави звільнення позивача від сплати судового збору відповідно до закону.

За таких обставин суд дійшов висновку, що заява представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про забезпечення позову у справі №288/666/23, не відповідає вимогам частини шостоїстатті 151 Цивільного процесуального кодексу України, а тому підлягає поверненню особі, яка її подала.

Керуючись ст. ст.150-153,260,261,353-355 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Квітневої сільської об`єднаної територіальної громади Житомирського району Житомирської області, третя особа: ОСОБА_3 про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії, повернути заявнику.

Роз`яснити заявнику право повторного звернення до суду із такою заявою, оформленою у встановленому порядку.

Копію ухвали надіслати заявнику протягом двох днів з дня її складання рекомендованим листом, у порядку, встановленому частиною другоюстатті 272 ЦПК України.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту їх підписання суддею та може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Попільнянський районний суд Житомирської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Попільнянського

районного суду Є. О. Зайченко

СудПопільнянський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення31.03.2023
Оприлюднено03.04.2023
Номер документу109927586
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —288/666/23

Ухвала від 02.09.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 12.08.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Зайченко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні