Ухвала
від 31.03.2023 по справі 902/1059/15
ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

УХВАЛА

"31" березня 2023 р. Справа № 902/1059/15

Північно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючого судді Василишин А.Р.

судді Філіпова Т.Л.

судді Бучинська Г.Б.

розглянувши заяву представника Могилів-Подільського відділу державної виконавчої служби про участь в засіданні в режимі відеоконференції за апеляційною скаргою державного виконавця Могилів-Подільського відділу державної виконавчої служби у Могилів-Подільскому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Біжан Олени Миколаївни на ухвалу Господарського суду Вінницької області від 16 січня 2023 року, повний текст виготовлено 20 січня 2023 року по справі №902/1059/15 (суддя Маслій І.В.)

за позовом Публічного акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк"

до:

відповідача 1 - Товариства з обмеженою відповідальністю "Терра Фуд"

відповідача 2 - "Terra Food Milk Ukraine Limited"

треті особи, без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів:

третя особа 1 - Товариство з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Терра Фуд"

третя особа 2 - Фізична особа ОСОБА_1

третя особа 3 - Товариство з обмеженою відповідальністю "Могилів-Подільський молокозавод"

про стягнення 435 537 083 грн 67 коп.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Північно-західного апеляційного господарського суду проведення підготовчих дій закінчено у справі №902/1059/15 за апеляційною скаргою державного виконавця Могилів-Подільського відділу державної виконавчої служби у Могилів-Подільскому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Біжан Олени Миколаївни (надалі - Орган виконання) на ухвалу Господарського суду Вінницької області від 16 січня 2023 року по справі №902/1059/15.

Розгляд апеляційної скарги призначено на 19 квітня 2023 року о 15:00 год..

Водночас до Північно-західного апеляційного господарського суду поштовими засобами зв`язку від Органу виконання надійшло клопотання (вх. 508/23 від 6 лютого 2023 року) про проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв`язку.

Розглянувши подане Органом виконання клопотання, суд апеляційної інстанції зазначає про наступне.

Відповідно до частини 8 статті 197 Господарського процесуального кодексу України, у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Таким чином суд апеляційної інстанції констатує, що з урахуванням вищенаведених приписів Господарського-процесуального кодексу України, якщо заявник бажає брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференці в приміщенні суду, заявник обов`язково повинен зазначити суд, в якому необхідно забезпечити проведення такої відеоконференції.

Водночас, відповідно до частини 3 статті 197 Господарського-процесуального кодексу України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Із урахуванням частини 5 статті 197 Господарського-процесуального кодексу України, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Отже, в силу дії статті 197 Господарського-процесуального кодексу України, судове засідання можливо проводити за допомогою відеоконференції двома способами: у приміщенні суду (який обов`язково заявник вказує в клопотанні), за умови наявності у суді відповідної технічної можливості або за допомогою власних технічних засобів згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Водночас суд апеляційної інстанції констатує, що в поданому заявником клопотанні про проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв`яку відсутній жоден із вищенаведених способів, завдяки якому Орган виконання бажає брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку. Адже заявник не зазначив ні суд, в якому він бажав би провести участь у судовому засіданні, ні необхідні дані, завдяки яким суд апеляційної інстанції зміг би приєднати Орган виконання до відеокофонференції за допомогою власних технічних засобів.

Отже, в силу дії приписів Господарського-процесуального кодексу України, суд апеляційної інстанції позбавлений можливості задовільнити подане Органом виконання клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

На підставі викладеного, керуючись ст. 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відмовити державному виконавцю Могилів-Подільського відділу державної виконавчої служби у Могилів-Подільскому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Біжан Олені Миколаївні у задоволенні клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

2. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями.

Головуючий суддя Василишин А.Р.

Суддя Філіпова Т.Л.

Суддя Бучинська Г.Б.

Дата ухвалення рішення31.03.2023
Оприлюднено03.04.2023
Номер документу109930474
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 435 537 083 грн 67 коп

Судовий реєстр по справі —902/1059/15

Постанова від 19.04.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 14.04.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 14.04.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 31.03.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 31.03.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 21.03.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 22.02.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 16.01.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Маслій І.В.

Ухвала від 12.01.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Маслій І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні