Ухвала
від 03.04.2023 по справі 347/642/23
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 347/642/23

УХВАЛА

про залучення заінтересованої особи

03.04.2023 м.Косів

Косівський районний суд, Івано-Франківської області в складі:

головуючої-судді: Крилюк М.І.,

народних засідателів: Кузменюка М.Д., Дійчука П.Л.

секретаря: Лазорик Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Косів цивільну справу справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Косівської РДА, ОСОБА_2 про усиновлення дитини, -

в с т а н о в и в:

Заявник ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Косівської РДА, ОСОБА_2 звернувся в суд із заявою про усиновлення дитини.

Із вимог заявника вбачається, що ОСОБА_1 просить зобов`язати Косівське відділення РАЦСу в Івано-Франківській області внести зміни до Актового запису про народження за № 4 від 05.02.2014 року ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 а саме вказати батьком дитини - ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 та змінити прізвище дитини на « ІНФОРМАЦІЯ_3 » по батькові - ІНФОРМАЦІЯ_3 »

Відповідно до ч. 1 ст. 293 ЦПК України, окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до ч. 3 ст. 42 ЦПК України, у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

З огляду на те, що порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогамистатті 53 ЦПК України.

Згідно ч. ч. 1, 5 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зісторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Суд вивчивши матеріали справи вважає за доцільне вирішити питання про залучення до участі в справі, в якості зацікавленої особи - відділ ДРАЦС у Косівському районі Івано-Франківської області Південно-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ).

А тому, враховуючи наведені обставини, відділ ДРАЦС у Косівському районі Івано-Франківської області Південно-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ) слід залучити до участі в цій справі в якості зацікавленої особи.

Враховуючи наведене та керуючись ст. 53 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Залучити до участі у розгляді справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Косівської РДА, ОСОБА_2 про усиновлення дитини , як заінтересовану особу - відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Косівському районі Івано-Франківської області Південно-західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ).

Розгляд справи призначити у відкритому судовому засіданні на 11 год. 28.04.2023 року в залі судового засідання № 3 Косівського районного суду Івано-Франківської області, з викликом учасників судового процесу.

Направити заінтересованій особі копію ухвали, копію заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити заінтересованій особі права, згідно статей 181,192 ЦПК України, щодо подання пояснення на заяву протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, проте заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: М.І.Крилюк

Народні засідателі М.Д.Кузменюк

Р.Л.Дійчук

СудКосівський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення03.04.2023
Оприлюднено04.04.2023
Номер документу109951051
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення

Судовий реєстр по справі —347/642/23

Рішення від 28.04.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні