Ухвала
від 03.04.2023 по справі 910/2700/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

03.04.2023Справа № 910/2700/23

Суддя Картавцева Ю.В., розглянувши клопотання ОСОБА_1 про розгляд справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції

за позовом ОСОБА_1

до 1) Товариства з обмеженою відповідальністю «Санлайт енерго»

2) Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації

про зобов`язання вчинити певні дії

Представники сторін: без виклику

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Санлайт енерго» та Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації про зобов`язання вчинити дії, в якому просить суд:

- визнати ОСОБА_1 таким, що не є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) Товариства з обмеженою відповідальністю "Санлайт енерго";

- зобов`язати Шевченківську районну в місті Києві державної адміністрацію внести запис про виключення з Єдиного державного реєстру юридичних осіб фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про ОСОБА_1 як кінцевого бенефіціарного власника (контролера) Товариства з обмеженою відповідальністю «Санлайт енерго».

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 27.02.2023 позовну заяву залишено без руху.

06.03.2023 через відділ діловодства суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.03.2023 суд ухвалив: прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі; справу розглядати за правилами загального позовного провадження; підготовче засідання призначити на 11.04.2023.

24.03.2023 через відділ діловодства суду від ОСОБА_1 надійшло клопотання про розгляд справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, у якому позивач просить суд покласти обов`язок забезпечити проведення судового засідання, яке призначене на 11.04.2023, на Господарський суд Дніпропетровської області.

Розглянувши вказане клопотання, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, визначеному судом ( ч.6 ст. 197 ГПК України).

Згідно ч.8 ст. 197 ГПК України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

З огляду на зазначені положення чинного законодавства, необхідність проведення судового засідання у режимі відеоконференції визначається судом, що розглядає господарську справу.

При цьому, виключний перелік випадків, у яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, законом не визначений, в зв`язку з чим необхідність проведення судового засідання в режимі відеоконференції визначається у кожному окремому випадку, з урахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників справи, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Водночас, відповідно до п.17.6 Перехідних положень ГПК України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в межах приміщення суду здійснюється за допомогою технічних засобів, що функціонують у судах на день набрання чинності цією редакцією Кодексу, за правилами, встановленими цією редакцією Кодексу.

Наразі існують обмежені технічні можливості щодо проведення судових засідань в режимі відеоконференції в приміщенні Господарського суду міста Києва, оскільки більшість залів судових засідань не мають належного технічного обладнання для проведення відеоконференції, зокрема і зал судових засідань № 4, який в ухвалі суду визначено як зал у якому відбудеться засідання у справі № 910/2700/23, відтак, враховуючи щільний графік проведення судових засідань у залах, у яких наявне технічне обладнання, проведення 11.04.2023 підготовчого засідання у справі № 910/2700/23 в режимі відеоконференції є технічно неможливим.

Враховуючи вищевикладене, суд відмовляє у задоволенні клопотання ОСОБА_1 про участь у підготовчому засіданні, призначеному на 11.04.2023 в режимі відеоконференції.

Разом з тим, суд звертає увагу учасника справи на альтернативні способи участі у судових засіданнях в режимі відеоконференції з використанням системи «EASYCON».

Керуючись ст. ст. 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відмовити у задоволенні клопотання ОСОБА_1 про розгляд справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

2. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя Ю.В. Картавцева

Дата ухвалення рішення03.04.2023
Оприлюднено04.04.2023
Номер документу109960271
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —910/2700/23

Рішення від 11.07.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Картавцева Ю.В.

Ухвала від 23.06.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Картавцева Ю.В.

Ухвала від 21.06.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Картавцева Ю.В.

Ухвала від 16.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Картавцева Ю.В.

Ухвала від 11.04.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Картавцева Ю.В.

Ухвала від 03.04.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Картавцева Ю.В.

Ухвала від 13.03.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Картавцева Ю.В.

Ухвала від 27.02.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Картавцева Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні