Ухвала
від 03.04.2023 по справі 910/5060/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.uaУХВАЛА

м. Київ

03.04.2023Справа № 910/5060/23

Господарський суд міста Києва у складі судді Пукшин Л.Г. розглянувши звернення Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про виконання судового доручення польського суду про вручення судових документів представнику компанії BRAVO GLASS LTD (03057, м.Київ, вул. Олександра Довженка, 18) у справі № V Gco 8/22

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду міста Києва від Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) надійшло звернення про виконання судового доручення польського суду про вручення судових документів представнику компанії BRAVO GLASS LTD (03057, м.Київ, вул. Олександра Довженка, 18) у справі № V Gco 8/22.

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про міжнародні договори України» чинні міжнародні договори України, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства і застосовуються у порядку, передбаченому для норм національного законодавства. Якщо міжнародним договором України, який набрав чинності в установленому порядку, встановлено інші правила, ніж ті, що передбачені у відповідному акті законодавства України, то застосовуються правила міжнародного договору.

Міжнародні доручення, які надходять до суду на підставі Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах 1965 року, виконуються відповідно до положень Господарського процесуального кодексу України, зокрема розділу IX, самої Конвенції, та розділів III та VI Інструкції про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги у цивільних справах, щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень, затвердженої спільним наказом Міністерства юстиції України та Державної судової адміністрації України від 27.06.2008 № 1092/5/54 зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 02.07.2008 за № 573/15264, зі змінами (далі - Інструкція).

Іноземне доручення виконується судом України без необґрунтованих зволікань, протягом місяця з дати його одержання. В обґрунтованих випадках суд України виконує доручення протягом тривалішого розумного строку. У такому разі суд України направляє міжрегіональному управлінню або його відповідному структурному підрозділу письмове повідомлення із зазначенням причин для відповідного інформування запитуючого компетентного органу (п. 3.10 Інструкції).

Після надходження іноземного судового доручення, суд України запрошує особу, зазначену в дорученні для отримання документів (п. 3.7 Інструкції).

За результатами виконання/невиконання іноземного доручення про вручення документів суд України складає такі документи (п. 3.6.1 Інструкції, п. 8 ст. 370 Господарського процесуального кодексу України): підтвердження про вручення документів (сертифікат), протокол судового засідання, інші документи та інформацію, одержані в процесі виконання доручення ( уразі неявки особи на судові засідання, копії рекомендованих повідомлень на підтвердження того, що особу було запрошено до суду України).

Порядок виконання судових доручень іноземних судів встановлено ст.ст. 369,370 Господарського процесуального кодексу України.

Так, частиною 1 статті 369 Господарського процесуального кодексу України визначено, що суд виконує доручення іноземних судів щодо надання правової допомоги - вручення викликів до суду чи інших документів, допит сторін чи свідків, проведення експертизи чи огляду на місці, вчинення інших процесуальних дій, передані їм у порядку, встановленому міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо його не укладено, - дипломатичними каналами.

Обставини, визначені частиною 2 статті 369 Господарського процесуального кодексу України, за наявності яких судове доручення не приймається до виконання, судом не встановлені.

Згідно з ч. 3 ст. 369 Господарського процесуального кодексу України виконання судового доручення здійснюється відповідно до цього Кодексу. На прохання іноземного суду процесуальні дії можуть вчинятися під час виконання судового доручення із застосуванням права іншої держави, якщо таке застосування не суперечить законам України.

Частинами 1, 2 ст. 370 Господарського процесуального кодексу України визначено, що доручення іноземного суду про вручення виклику до суду чи інших документів виконується у судовому засіданні або уповноваженим працівником суду за місцем проживання (перебування, місцем роботи) фізичної особи чи місцезнаходженням юридичної особи. Виклик до суду чи інші документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вручаються особисто фізичній особі чи її представникові або представникові юридичної особи під розписку.

З урахуванням викладеного, судове доручення підлягає виконанню у судовому засіданні з викликом представника компанії BRAVO GLASS LTD (03057, м.Київ, вул. Олександра Довженка, 18)

Керуючись ст.ст. 120, 121, 232, 234, 235, 369, 370 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до виконання судове доручення про вручення судових документів представнику компанії BRAVO GLASS LTD (03057, м .Київ, вул. Олександра Довженка, 18)

2. Судове засідання призначити на 19.04.23 о 11:45 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 22.

3. Викликати до суду уповноваженого представника компанії BRAVO GLASS LTD (03057, м.Київ, вул. Олександра Довженка, 18) для вручення судових документів, явку якого визнати обов`язковою.

4. При направленні у судове засідання уповноваженого представника, останньому мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представника.

5. Роз`яснити компанії BRAVO GLASS LTD (03057, м. Київ, вул. Олександра Довженка, 18), що відповідно до положень ч.ч. 5, 6 ст. 370 Господарського процесуального кодексу України у разі відмови особи отримати виклик до суду чи інші документи, що підлягають вручення за дорученням іноземного суду, суддя, уповноважений працівник суду, представник адміністрації місця тримання особи робить відповідну позначку на документах, що підлягають врученню. У такому разі документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вважаються врученими. У разі неявки до суду без поважних причин особи, яку належним чином повідомлено про день, час та місце судового засідання, якій мають бути вручені виклик до суду чи інші документи за дорученням іноземного суду, такі документи вважаються врученими.

6. Копію ухвали суду направити на адресу компанії BRAVO GLASS LTD (03057, м.Київ, вул. Олександра Довженка, 18).

Ухвала набирає законної сили 03.04.2023 та оскарженню не підлягає.

Суддя Л. Г. Пукшин

Дата ухвалення рішення03.04.2023
Оприлюднено04.04.2023
Номер документу109960281
СудочинствоГосподарське
Сутьвручення судових документів представнику компанії ВRАVО GLАSS LТD (03057, м.Київ, вул. Олександра Довженка, 18) у справі № V Gco 8/22

Судовий реєстр по справі —910/5060/23

Ухвала від 19.04.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

Ухвала від 03.04.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні