Ухвала
від 03.04.2023 по справі 240/42638/21
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

03 квітня 2023 року м. Житомир справа № 240/42638/21

категорія 105000000

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Шимонович Р.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Андрушівського відділу Державної виконавчої служби у Бердичівському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) про скасування постанови,

встановив:

До Житомирського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 із позовом про скасування постанови.

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 14.01.2022 року позовну заяву залишено без руху, надано позивачу десятиденний строк з моменту вручення цієї ухвали для усунення зазначених в ухвалі недоліків позовної заяви.

Копію вищезазначеної ухвали про залишення позовної заяви без руху надіслано рекомендованим листом з повідомленням про вручення на адресу, зазначену ним в позовній заяві.

Однак, вказаний рекомендований лист з ухвалою про залишення позовної заяви без руху повернувся на адресу суду із зазначеними причини повернення - "за закінченням терміну зберігання".

З метою забезпечення повідомлення позивача про залишення його позовної заяви без руху, судом повторно направлено ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Позивачем отриманом копію ухвали про залишення позовної заяви без руху 13.01.2023 року, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення.

Однак, у встановлений судом термін, вимоги вказаної ухвали суду позивачем не виконано.

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху або про повернення позовної заяви надсилається особі, яка подала позовну заяву, не пізніше наступного дня після її постановлення (ч. 5, 6 ст. 169 КАС України).

З огляду на те, що у встановлений строк недоліки позовної заяви не усунуто, її слід повернути особі, яка її подала.

Керуючись статтями 169, 243, 248, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Андрушівського відділу Державної виконавчої служби у Бердичівському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) про скасування постанови повернути позивачу.

Копію ухвали про повернення позовної заяви надіслати особі, яка її подала, не пізніше наступного дня після її постановлення, разом із позовною заявою й усіма доданими до неї матеріалами.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Р.М.Шимонович

Дата ухвалення рішення03.04.2023
Оприлюднено05.04.2023
Номер документу109966823
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування постанови

Судовий реєстр по справі —240/42638/21

Ухвала від 03.04.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

Ухвала від 14.01.2022

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Шимонович Роман Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні