Ухвала
від 03.04.2023 по справі 540/7934/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 540/7934/21

УХВАЛА

03 квітня 2023 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Токмілова Л.М., розглянувши матеріали позовної заяви комунального підприємства "Екополіс" Херсонської міської ради до Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська область) про визнання дій протиправними та скасування припису,-

ВСТАНОВИВ:

До Херсонського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява комунального підприємства "Екополіс" Херсонської міської ради до Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська область) про визнання дій протиправними та скасування припису.

Ухвалою Херсонського окружного адміністративного суду від 30.12.2021 року відкрито спрощене позовне провадження.

Розпорядженням Голови Верховного Суду від 18.03.2022 №11/0/9-22, відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, змінено територіальну підсудність судових справ, зокрема, територіальна підсудність справ Херсонського окружного адміністративного суду визначена Одеському окружному адміністративному суду.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями Одеського окружного адміністративного суду від 27.03.2023 року справа призначена до розгляду судді Токмілової Л.М.

Відповідно до ст.35 КАС України справа, розгляд якої розпочато одним суддею чи колегією суддів, повинна бути розглянута цим самим суддею чи колегією суддів, за винятком випадків, які унеможливлюють участь судді у розгляді справи.

У разі зміни складу суду розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 258 КАС України, суд дійшов висновку, що ця справа може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 171, 248, 257-260 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Прийняти до свого провадження адміністративну справу №540/7934/21 за позовом комунального підприємства "Екополіс" Херсонської міської ради до Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська область) про визнання дій протиправними та скасування припису.

Суд розгляне справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні) за наявними у справі матеріалами.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі.

Розгляд справи по суті розпочнеться через тридцять днів з дня відкриття провадження та справа буде розглянута у строк не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження.

Зазначити про обов`язок відповідача, в разі подання відзиву на позовну заяву, подати разом з відзивом на позовну заяву всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також докази направлення позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Зобов`язати Державну екологічну інспекцію Південного округу (Запорізька та Херсонська область) надати суду разом належним чином завірені копії матеріалів проведеної позапланової перевірки дотримання КП "Екополіс" Херсонської міської ради вимог природоохоронного законодавства, в результаті якої винесений припис № 06/1-14/395/21 від 16.06.2021 року.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі: http://adm.od.court.gov.ua/sud1570/gromadyanam/cases/.

Справа розглядатиметься суддею Токміловою Л.М. одноособово.

Ухвала окремо від рішення суду не оскаржується.

Суддя Токмілова Л.М.

Дата ухвалення рішення03.04.2023
Оприлюднено05.04.2023
Номер документу109968635
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та скасування припису

Судовий реєстр по справі —540/7934/21

Рішення від 02.06.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Ухвала від 03.04.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Ухвала від 10.12.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні