Ухвала
від 04.04.2023 по справі 128/1221/23
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/1221/23

УХВАЛА

04 квітня 2023 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Бондаренко О.І., оглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Вінницького навчально реабілітаційного центру «Гніздечко» Вінницької обласної ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Служба у справах дітей Вороновицької селищної ради про зменшення розміру аліментів, що стягуються на утримання неповнолітньої дитини, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до Вінницького навчально реабілітаційного центру «Гніздечко» Вінницької обласної ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Служба у справах дітей Вороновицької селищної ради про зменшення розміру аліментів, що стягуються на утримання неповнолітньої дитини.

Згідно ч.2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Згідно ч.1 ст. 28 ЦПК України позови про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, про визнання батьківства відповідача, позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Як вбачається з позовної заяви, позивачем заявлено позовну вимогу про зменшення розміру аліментів, що стягуються на утримання неповнолітньої дитини; місцезнаходження відповідача Вінницького навчально реабілітаційного центру «Гніздечко» Вінницької обласної ради м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 110, що відповідно до адміністративно територіального поділу є територією м. Вінниці та відноситься до юрисдикції Вінницького міського суду Вінницької області.

Згідно п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України суд передаєсправу нарозгляд іншомусуду,якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Таким чином, враховуючи, що місцезнаходження відповідача, відповідно до адміністративно територіального поділу, не відноситься до підсудності Вінницького районного суду Вінницької області, вважаю, що наявні підстави для передачі позовної заяви ОСОБА_1 до територіальноїюрисдикції (підсудності)Вінницького міського суду Вінницької області.

Керуючись ст.ст. 27, 31 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Вінницького навчально реабілітаційного центру «Гніздечко» Вінницької обласної ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Служба у справах дітей Вороновицької селищної ради про зменшення розміру аліментів, що стягуються на утримання неповнолітньої дитини передати на розгляд до територіальної юрисдикції (підсудності) Вінницького міського суду Вінницької області.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.І. Бондаренко

Дата ухвалення рішення04.04.2023
Оприлюднено05.04.2023
Номер документу109979559
СудочинствоЦивільне
Сутьзменшення розміру аліментів, що стягуються на утримання неповнолітньої дитини

Судовий реєстр по справі —128/1221/23

Рішення від 06.06.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Романюк Л. Ф.

Рішення від 06.06.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Романюк Л. Ф.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Романюк Л. Ф.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні