Ухвала
від 03.04.2023 по справі 734/525/21
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/734/33/23 Справа № 734/525/21

У Х В А Л А

іменем України

03 квітня 2023 року смт. Козелець

Козелецький районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого судді - Домашенка Ю.М.,

секретар судового засідання Гузенко Т.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури, поданим в інтересах держави в особі органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Кабінету Міністрів України, Державного підприємства «Остерське лісове господарство» до Чернігівської обласної державної адміністрації, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Державне підприємство «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», про визнання незаконним та скасування розпорядження, усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою,-

встановив:

В провадженні Козелецького районного суду Чернігівської області перебуває цивільна справа за позовом заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури, поданим в інтересах держави в особі органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Кабінету Міністрів України, Державного підприємства «Остерське лісове господарство» до Чернігівської обласної державної адміністрації, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Державне підприємство «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», про визнання незаконним та скасування розпорядження, усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

Ухвалою суду від 22.06.2021 провадження у вищевказаній цивільній справі зупинено у зв`язку з призначенням судової земельно-технічної експертизи, проведення якої доручено експертам Чернігівського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Ухвалою судді Козелецького районного суду Чернігівської області від 21.03.2023 провадження у справі відновлено для вирішення клопотання експертаЧернігівського відділенняКиївського науково-дослідногоінституту судовихекспертиз КурінногоВ.про наданнядодаткових матеріалів.

Сторони, будучи належним чином повідомленими про час, дату і місце розгляду справи, в судове засідання не з`явились.

Водночас, представником Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі Філії «Чернігівське лісове господарство» подано клопотання про заміну позивача: Державне підприємство «Остерський військовий лісгосп» на правонаступника Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі Філії «Чернігівське лісове господарство», оскільки 21.02.2022 здійснена державна реєстрація припинення юридичної особи ДП «Остерський військовий лісгосп». Всі права та обов`язки ДП «Остерський військовий лісгосп» перейшли до правонаступника ДП «Чернігівське лісове господарство». В подальшому, 02.02.2023 здійснена державна реєстрація припинення юридичної особи ДП «Чернігівське лісове господарство». Всі права та обов`язки ДП «Чернігівське лісове господарство» перейшли до правонаступника ДП «Ліси України». ДП «Ліси України» на базі приєднаних у процесі реорганізації державних підприємств було утворено відокремлені підрозділи, філії, зокрема, Філію «Чернігівське лісове господарство».

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст.55ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі в справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

За таких обставин, суд вважає за необхідне клопотання представника Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі Філії «Чернігівське лісове господарство» задовольнити та замінити позивача: Державне підприємство «Остерський військовий лісгосп» на правонаступника Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі Філії «Чернігівське лісове господарство».

Керуючись ст. 55 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Клопотання представника Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі Філії «Чернігівське лісове господарство» задовольнити.

Замінити позивача: Державне підприємство «Остерський військовий лісгосп» на правонаступника Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі Філії «Чернігівське лісове господарство».

Копію цієї ухвали направити Державному спеціалізованому господарському підприємству «Ліси України» в особі Філії «Чернігівське лісове господарство» (14000, м. Чернігів, вул. Олександра Молодчого, буд. 18).

Підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури, поданим в інтересах держави в особі органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Кабінету Міністрів України, Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі Філії «Чернігівське лісове господарство» до Чернігівської обласної державної адміністрації, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Державне підприємство «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», про визнання незаконним та скасування розпорядження, усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, відкласти на 10.30 год. 18.04.2023про що повідомити учасників справи.

Інформація прорух справиможе бутиотримана наофіційному веб-порталісудової владиУкраїни вмережі Інтернетза веб-адресою: http://kz.cn.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.М. Домашенко

Дата ухвалення рішення03.04.2023
Оприлюднено06.04.2023
Номер документу109991708
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування розпорядження, усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —734/525/21

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Рішення від 29.11.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Рішення від 29.11.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Домашенко Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні