Ухвала
від 04.04.2023 по справі 902/395/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 E-mail: inbox@vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про відкриття провадження у справі (загальне)

"04" квітня 2023 р. м. Вінниця Cправа № 902/395/23

Суддя Господарського суду Вінницької області Міліціанов Р.В., розглянувши матеріали

за позовом: Заступника керівника Вінницької окружної прокуратури, пров. Цегельний, 8, м. Вінниця, 21020, в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України, Проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135, код - 38621185

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Медичний центр "МАКС і К", вул. Чорновола, 3, м. Вінниця, 21010, код - 21725187

до: Регіонального відділення Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях, вул. Гоголя, 10, м. Вінниця, 21018, код - 42964094

про визнання договору оренди та додаткової угоди про внесення змін до договору недійсними та повернення орендованого майна

В С Т А Н О В И В :

20.03.2023 року на адресу Господарського суду Вінницької області надійшла позовна заява (№ 50/3976вих-23 від 16.03.2023 року) Заступника керівника Вінницької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України до Товариства з обмеженою відповідальністю "Медичний центр "МАКС і К" та до Регіонального відділення Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях про:

- визнання недійсним договору оренди № 1147-НМ нерухомого майна, що належить до державної власності та перебуває на балансі Вінницького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету, що укладений 17.01.2012 року між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Вінницькій області та Товариством з обмеженою відповідальністю "Медичний центр МАКС і К";

- визнання недійсною Додаткової угоди № 4 від 12.03.2021 року про внесення змін до договору оренди від 17.01.2012 року №1147-НМ нерухомого майна, що належить до державної власності та перебуває на балансі Вінницького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету, шляхом викладення її в наступній редакції, що укладена 12.03.2021 року між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькі областях та товариством з обмеженою відповідальністю "Медичний центр МАКС і К", Вінницьким торговельно-економічним інститутом Київського національного торговельно-економічного університету;

- зобов`язання Товариства з обмеженою відповідальністю "Медичний центр МАКС і К" повернути балансоутримувачу: Вінницькому торговельно-економічному інституту Державного торговельно-економічного університету нерухоме майно: нежитлові вбудовані приміщення (№1 (12,9 кв.м), №3 (15,2 кв.м), №5 - №8 (32,2 кв.м) за даними БТІ), загальною площею 60,3 кв.м, у прим. №4 на 1-му поверсі 5- поверхового гуртожитку №1 (літ. А), за адресою: 21100, м. Вінниця, вул. Чорновола, 3, шляхом підписання акта повернення з оренди орендованого майна.

Ухвалою суду від 27.03.2023 року позовну заяву (№ 50/3976вих-23 від 16.03.2023 року) Заступника керівника Вінницької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України залишено без руху.

30.03.2023 року до суду від Вінницької окружної прокуратури на виконання вимог ухвали суду надійшов лист № 50/4829-вих.23 від 30.03.2023 року.

Розглянувши матеріали позовної заяви Заступника керівника Вінницької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України судом встановлено, що позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. 162 Господарського процесуального кодексу України (далі за текстом - ГПК України), підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ГПК України, відсутні, а тому господарський суд, на підставі викладеного, визнав їх достатніми для відкриття провадження у справі, а також прийшов до висновку про те, що заявлений в межах даної справи позов підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження відповідно до глави 3 розділу ІІІ ГПК України.

Згідно з приписами ст. 181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

В силу ч. 2 ст. 50 ГПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи викладене суд дійшов висновку про залучення до участі у справі Державний торговельно-економічний університет та Вінницький тороговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів оскільки рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки останніх.

На виконання наведених приписів ГПК України, суд вважає за необхідне призначити підготовче засідання у справі та встановити сторонам строки для подання ними документів на підтвердження своєї правової позиції в даному спорі.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 3, 12, 13, 14, 15, 18, 20, 24, 30, 42, 43, 45, 47, 50, 56, 60, 74, 120, 121, 176, 177, 181, 182, 183, 234, 235, 240, 242, 326 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Відкрити провадження у справі № 902/395/23.

2. Розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання у справі призначити на 27 квітня 2023 року о 10:30 год. в приміщенні Господарського суду Вінницької області за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 29, зал № 1.

4. Залучити до участі у розгляді справи в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів Державний торговельно-економічний університет та Вінницький тороговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету.

5. В судове засідання викликати прокурора, представників сторін та третіх осіб для надання пояснень, з доказами про повноваження, визначеними ст. 60 ГПК України та з документами, що посвідчують особу (паспорт або службове посвідчення). У разі направлення учасниками справи (за власним бажанням) у судове засідання уповноважених представників, останнім мати при собі, відповідно до ст.ст. 58, 60 ГПК України, документи, що підтверджують їх повноваження.

6. Зобов`язати відповідачів Товариство з обмеженою відповідальністю "Медичний центр "МАКС і К" та Регіональне відділення Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях надіслати (подати) до суду відзив на позовну заяву (з доказами надсилання копій відзиву позивачу) протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

7. Зобов`язати Вінницьку окружну прокуратуру та Міністерство освіти і науки України надіслати (надати) до суду відповідь на відзив (із доказами направлення відповідачу) протягом п`яти днів з дня їх отримання.

8. Зобов`язати відповідачів Товариство з обмеженою відповідальністю "Медичний центр "МАКС і К" та Регіональне відділення Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях подати до суду заперечення щодо відповіді на відзив (із доказами направлення позивачу) протягом п`яти днів з дня їх отримання.

9. Роз`яснити учасникам справи, що на період дії карантинних заходів та введеного в Україні воєнного стану прибуття у судові засідання та направлення представників не є обов`язковим.

Рекомендувати учасникам справи приймати участь у судових засідання в режимі відеоконференції або направляти до суду заяви про розгляд справи за їх відсутності за наявними у справі доказами.

Рекомендувати учасникам справи направляти до суду усі процесуальні документи та наявні докази засобами дистанційного зв`язку (поштою, факсом, електронною поштою на адресу: inbox@vn.arbitr.gov.ua).

Роз`яснити учасникам справи можливість заявляти клопотання про відкладення розгляду справи внаслідок введення в Україні карантинних заходів та воєнного стану.

10. Роз`яснити учасникам справи, що кожна особа, яка бере участь у справі, повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, подавши всі наявні у неї докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються вимоги або заперечення.

11. Сторонам подання доказів по справі здійснювати відповідно до ст. 80 ГПК України. У разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" або ін.). Відповідно до п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

12. Учасникам процесу подавати заяви і клопотання відповідно до ст.ст. 169, 170 ГПК України.

13. Відвід судді повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку першого судового засідання.

14. Звернути увагу сторін на можливість укладення мирової угоди на будь-якій стадії судового процесу.

15. Учасники судового процесу та їх представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається. Якщо подання скарги, заяви, клопотання визнається зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Відповідно до ст. 135 ГПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

16. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vn.arbitr.gov.ua/sud5003/.

17. Примірник ухвали надіслати прокурору, сторонам та третім особам на офіційні електронні адреси, за їх відсутності - рекомендованим листом, з повідомлення про вручення поштового відправлення, та засобами електронного зв`язку: прокурору - vinnytsiaprok02@gmail.com, 30vinnitsa@ukr.net, позивачу - mo@mon.gov.ua, відповідачу 2 - vinnytsia@spfu.gov.ua, третій особі 1 - knute@knute.edu.ua, третій особі 2 - vtei@vtei.edu.ua, BUXS@vtei.com.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею - 04.04.2023 року

Суддя Міліціанов Р.В.

віддрук. прим.:

1 - до справи

2 - Вінницькій окружній прокуратурі (пров. Цегельний, 8, м. Вінниця, 21020)

3 - Міністерству освіти і науки України (Проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135)

4 - ТОВ "Медичний центр "МАКС і К" (вул. Чорновола, 3, м. Вінниця, 21010)

5 - Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях (вул. Гоголя, 10, м. Вінниця, 21018)

6 - Державному торговельно-економічному університету (вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156)

7 - Вінницькому тороговельно-економічному інституту Державного торговельно-економічного університету (вул. Соборна, 87, м. Вінниця, 21050)

Дата ухвалення рішення04.04.2023
Оприлюднено06.04.2023
Номер документу109993342
СудочинствоГосподарське
Сутьвнесення змін до договору недійсними та повернення орендованого майна

Судовий реєстр по справі —902/395/23

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 07.12.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 04.08.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 07.06.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 22.05.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 28.04.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 24.04.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 04.04.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 27.03.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні