Ухвала
від 04.04.2023 по справі 0540/9212/18-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

04 квітня 2023 року Справа №0540/9212/18-а

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Логойди Т.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, що подана в справі за її позовом до Костянтинівсько-Дружківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про визнання незаконним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 24 жовтня 2018 року, яке набрало законної сили, позов ОСОБА_1 до Костянтинівсько-Дружківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про визнання незаконним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії задоволено: визнано неправомірним та скасовано рішення Костянтинівсько-Дружківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області від 16.02.2018 року «Про відмову в перерахунку по пільговому стажу» в частині відмови в зарахуванні до пільгового стажу роботи ОСОБА_1 за списком №1 періоду її роботи з 17.04.2008 року по 30.10.2017 року на посаді ренгенолаборанта в комунальній установі охорони здоров`я «Костянтинівська міська стоматологічна поліклініка»; зобов`язано Костянтинівсько-Дружківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області повторно розглянути заяву ОСОБА_1 від 27.11.2017 року про перерахунок пенсії відповідно до ч. 4 ст. 42 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» із зарахуванням ОСОБА_1 періоду роботи з 17.04.2008 року по 30.10.2017 року на посаді ренгенолаборанта в комунальній установі охорони здоров`я «Костянтинівська міська стоматологічна поліклініка» до стажу, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах по списку №1 на підставі п. 1 ч. 2 ст. 114 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування».

Вказаним рішенням також стягнуто за рахунок бюджетних асигнувань Костянтинівсько-Дружківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області на користь ОСОБА_1 здійснені нею документально підтверджені судові витрати в розмірі 704,80 грн.

Після набрання вказаним рішенням законної сили адміністративним судом оформлено та видано виконавчі листи.

У березні 2023 року ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою (заява від 23 січня 2023 року, що надійшла до суду та зареєстрована судом 29 березня 2023 року), в якій просила замінити сторону у виконавчому провадженні з Костянтинівсько-Дружківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області на його правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

В обґрунтування заяви посилалася на постанову Кабінету Міністрів України від 09 жовтня 2020 року № 925 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України», на підставі якої затверджені відповідні передавальні акти.

В судове засідання представники осіб, які беруть участь у вирішенні питання, не з`явилися, про дату, час і місце його розгляду повідомлялися належним чином. Неприбуття у судове засідання таких осіб не перешкоджає розгляду питання.

Судом встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 09 жовтня 2020 року № 925 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України» вирішено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України в Донецькій та Луганській областях шляхом приєднання до головних управлінь Пенсійного фонду України в Донецькій та Луганській областях за переліком згідно з додатком.

До вказаного Переліку внесено боржника - Костянтинівсько-Дружківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Між територіальними органами Пенсійного фонду України в Донецькій області (в тому числі боржником) та Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області підписано відповідні передавальні акти, що останнім не заперечується.

Відповідно до наведеного правонаступником боржника стало Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, яке внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань як юридична особа.

Розглянувши заяву суд дійшов висновку про наступне.

Відповідно до ч.ч. 1 та 4 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Правонаступництво передбачає перехід прав і обов`язків від одного суб`єкта (фізичної чи юридичної особи) до іншого.

Боржником у виконавчих листах, що видані в даній справі, зазначено особу, яка вибула, а її правонаступником є Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

На час судового розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження доказів наявності відкритого виконавчого провадження до суду не подано.

У зв`язку з наведеним суд дійшов висновку про можливість задоволення заяви частково шляхом заміни боржника у виконавчих листах.

На підставі наведеного та керуючись статтями 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити частково.

Замінити боржника у виконавчих листах, що видані для виконання рішення Донецького окружного адміністративного суду від 24 жовтня 2018 року, ухваленого в даній справі, на Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (84122, Донецька обл., м. Слов`янськ, пл. Соборна, 3; код ЄДРПОУ 13486010).

Ухвала набирає законної сили у строк та у порядку, що визначені статтею 256 КАС України, і може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня складання повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали складено 04 квітня 2023 року.

Суддя Т.В. Логойда

Дата ухвалення рішення04.04.2023
Оприлюднено06.04.2023
Номер документу110001592
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —0540/9212/18-а

Ухвала від 16.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 16.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 17.04.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 04.04.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 16.03.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 13.01.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 04.01.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 07.12.2018

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Рішення від 24.10.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 19.10.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні