Ухвала
від 04.04.2023 по справі 524/1013/23
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/1013/23

Провадження № 2-о/524/83/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 квітня 2023 року Автозаводський районний суд міста Кременчука у складі

головуючого судді Кривич Ж.О.,

присяжних Куляхтіної Л.А., Матвійко В.І..,

секретаря судового засідання Коршак Н.В.,

за участі ОСОБА_1 , представників ОСОБА_2 , Стороженко Н.Ю. та Яременка О.П. ,

розглянувши в порядку окремого провадження у закритому судовому засіданні в залі суду в місті Кременчуці справу за заявою ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна

УСТАНОВИВ:

У провадженні Автозаводського районного суду міста Кременчука перебуває заява ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна.

Заявник ОСОБА_1 заявив клопотання про призначення у справі судово-психіатричної експертизи. Представник заявника ОСОБА_2 підтримав клопотання свого довірителя.

Представник заінтересованої особи Управління соціального захисту населення Автозаводського району департаменту соціального захисту населення та питань АТО виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області Стороженко Н.Ю. проти призначення експертизи не заперечувала.

Представник заінтересованої особи КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради» Яременко О.П. проти призначення експертизи також не заперечував.

Вирішуючи клопотання, суд виходить з наступного:

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 105 ЦПК України, призначення експертизи судом є обов`язковим за клопотанням хоча б однієї із сторін, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 104 ЦПК України експертиза призначається ухвалою суду, де зазначаються: підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Дослідивши матеріали справи, клопотання, суд вважає, що для вирішення справи, необхідно призначити судово-психіатричну експертизу для встановлення психічного стану хворого.

Керуючись статтями 105, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити такі питання:

1.Чи хворіє ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , стійким психічним розладом?

2.Чи здатний ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , розуміти значення своїх дій та керувати ними?

Проведення експертизи доручити Полтавській обласній клінічній психіатричній лікарні ім. О.Ф. Мальцева.

Суд попереджає експерта про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків (статті 384, 385 КК України).

Надати для проведення експертизи матеріали цивільної справи № 524/1013/23.

Зобов`язати КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради» надати суду амбулаторну картку хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для направлення її з матеріалами цивільної справи для проведення експертизи.

Оплату за проведення експертизи покласти на ОСОБА_1 (адреса для листування: АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_1 ; представник ОСОБА_2 НОМЕР_2).

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

На ухвалу суду в частині зупинення провадження може бути подана апеляційна скарга до Полтавського апеляційного суду через Автозаводський районний суд міста Кременчука протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення (ухвали) або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення (ухвали).

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України.

Суддя Ж.О. Кривич

Присяжні Л.А. Куляхтіна

В.І. Матвійко

СудАвтозаводський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення04.04.2023
Оприлюднено06.04.2023
Номер документу110016791
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —524/1013/23

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Рішення від 06.11.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні