Ухвала
від 16.04.2024 по справі 524/1013/23
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/1013/23

Провадження № 6/524/73/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 квітня 2024 року Автозаводський районний суд міста Кременчука у складі: головуючого - судді Нестеренка С.Г., за участі секретарі судового засідання Бельченко Н.Л., розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кременчук Полтавської області справу за поданням (заявою) виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, як органу опіки та піклування, про призначення опікуна над недієздатною особою, -

В С Т А Н О В И В:

27 лютого 2024 року до суду із вказаною заявою звернувся виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, як орган опіки та піклування, в якій просив призначити ОСОБА_1 опікуном над недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Представник заявника - виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, як органу опіки та піклування, ОСОБА_3 у судове засідання не прибула, надала до суду заяву, в якій просила справу розглянути без її участі, заяву підтримала та просила задовольнити.

Заінтересовані особи в судове засідання не прибули, подали заяви, відповідно до яких просили судове засідання проводити без їх участі, заяву підтримали та просили задовольнити.

Суд, вивчивши матеріали справи, оцінивши надані докази, встановив наступне.

Відповідно ч. 1 ст. 39 ЦК України фізична особа може бути визнана судом недієздатною, якщо вона внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу не здатна усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними.

Згідно ч.1 ст. 60 ЦК України суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування.

Статтею 62 ЦК України передбачено, що опіка або піклування встановлюється за місцем проживання фізичної особи, яка потребує опіки чи піклування, або за місцем проживання опікуна чи піклувальника.

Опікуном або піклувальником може бути лише фізична особа з повною цивільною дієздатністю (ч.2 ст. 63 ЦК України), опікун або піклувальник призначається переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов`язки опікуна чи піклувальника (ч.4 ст. 63 ЦК України).

Судом достовірно встановлено, що рішенням Автозаводського районного суду м. Кременчука від 06.11.2023 року у справі 524/1013/23 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , було визнано недієздатним.

До органу опіки та піклування виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області звернувся ОСОБА_1 із заявою про надання висновку про доцільність призначення його опікуном над недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З матеріалів справи також вбачається, що ОСОБА_1 перебуває у родинних відносинах з недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме є його рідним братом.

Згідно наданого виконавчим комітетом Кременчуцької міської ради Полтавської області, як органу опіки та піклування, висновку, затвердженого рішенням виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області № 2724 від 14.12.2023 року, орган опіки та піклування вважає за доцільне призначити ОСОБА_1 опікуном над недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі наведеного, суд дійшов висновку, що подання є обґрунтованим та підлягає задоволенню відповідно ст. 39, 58, 60 ЦК України, оскільки рішенням суду ОСОБА_2 визнано недієздатним, при цьому ОСОБА_1 є рідним братом ОСОБА_2 , перебуває з ним у родинних відносинах та відповідає усім необхідним вимогам визначеним законом щодо особи опікуна, а тому з метою забезпечення особистих немайнових і майнових прав, та інтересів недієздатного ОСОБА_2 його опікуном необхідно призначити ОСОБА_1 .

Керуючись ст. 60, 62 ЦК України, ст. 4, 5, 10-13, 18, 76-81, 258 - 261, 352, 354 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Подання (заяву) виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, як органу опіки та піклування задовольнити.

ПризначитиОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрований: АДРЕСА_1 ., опікуном недієздатногоОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Заявник: - виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, як орган опіки та піклування, місце знаходження: Полтавська область, м. Кременчук, пл. Перемоги, буд. № 2,

Заінтересовані особи: - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрований: АДРЕСА_1 ., - КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради», місцезнаходження за адресою: Полтавська обл., м. Полтава, вул. Медична, буд. № 1 (місцезнаходження структурного підрозділу за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Павла Чубинського, буд. № 12), - Управління соціального захисту населення Автозаводського району Департаменту соціального захисту населення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району, місцезнаходження за адресою: Полтавської області, Полтавська обл., м. Кременчук, проспект Свободи, буд. № 66.

Ухвала виготовлена та підписана 16 квітня 2024 року. Ухвала набирає законної сили негайно після її виготовлення та підписання (проголошення). Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею. Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її виготовлення та підписання (проголошення).

Суддя:

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118388199
СудочинствоЦивільне
Сутьпризначення опікуна над недієздатною особою

Судовий реєстр по справі —524/1013/23

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Рішення від 06.11.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні