Ухвала
від 16.03.2023 по справі 151/91/20
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про призначення до судового розгляду

Справа № 151/91/20

Провадження № 2/126/5/2023

"16" березня 2023 р. м. Бершадь

Бершадський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Губко В. І.

секретар Бурлака А. І.,

за участі представника Бершадського відділу

Гайсинської окружної прокуратури Круковської Г.М.

представника відповідача адвоката Куцяка Ф.Г.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Бершадь цивільну справу за позовом Гайсинської окружної прокуратури в інтересах держави до Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та Чечельницької районної державної адміністрації про визнання незаконними та скасування рішення сільської ради, скасування запису в Державному реєстрі речових прав та визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна, -

ВСТАНОВИВ:

Гайсинська окружна прокуратура в інтересах держави звернулася в суд з позовом до Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та Чечельницької районної державної адміністрації про визнання незаконними та скасування рішення сільської ради, скасування запису в Державному реєстрі речових прав та визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача, прокурор Круковська Г.М., подала заяву про відмову від частини позовних вимог, а саме відмовилася від позовних вимог:" Скасувати у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис № 33186797 від 09.09.19 про реєстрацію права власності на земельну ділянку з кадастровим номером 0525083600:01:002:0082 за ОСОБА_1 . Визнати недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки (кадастровий номер 0525083600:01:002:0082) укладений між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 за № 1105 від 18.10.2019, який посвідчений приватним нотаріусом Бершадського районного нотаріального округу Вінницької області Хмель Н.О.", а також від позовних вимог до Чечельницької районної державної адміністрації. Просила провадження в даній частині позовних вимог закрити, а позов в частині позовних вимог до Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради призначити до судового розгляду.

Представник відповідача ОСОБА_2 , адвокат Куцяк Ф.Г., не заперечив проти прийняття заяви сторони позивача про відмову від частини позовних вимог та закриття провадження у справі щодо частини позовних вимог. Також не заперечував щодо призначеннчя до судового розгляду справи в частині позовних вимог про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради.

Відповідач ОСОБА_1 надав до суду письмову заяву про розгляд справи в його відсутність.

Представник Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області в судове засідання не з`явився.

Дослідивши клопотання позивача про відмову від частини позовних вимог, суд вважає за необхідне прийняти таку відмову та на підставі ст.255 ЦПК України закрити провадження у справі у цій частині, оскільки позивач, відповідно до положень ст. ст.49, 255 ЦПК України відмовився від частини позовних вимог, підстави для неприйняття такої відмови суд не встановив і відмова від позову не суперечить вимогам чинного законодавства та не порушує права сторін.

У відповідності до ч. 3 ст. 206 ЦПК України, у разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Згідно із п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, зокрема, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Згідно із п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Дослідивши матеріали справи, враховуючи відсутність інших клопотань, що підлягають вирішенню в підготовчому засіданні згідно ст. 197 ЦПК України, суд вважає можливим завершити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Керуючись ст. ст. 197, 198, 200 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову позивача в частині позовних вимог про скасування запису в Державному реєстрі речових прав та визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна, а також позовних вимог до Чечельницької районної державної адміністрації та закрити в цій частині провадження у справі.

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом Гайсинської окружноїпрокуратури в інтересахдержави доЧечельницької селищноїради Гайсинськогорайону Вінницькоїобласті, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнаннянезаконними таскасування рішеннясільської ради, до судового розгляду на 25.04.2023 о 10 год. 00 хв.

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвалу в частині закриття провадження у справі може бути оскаржено до Вінницького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя В. І. Губко

Дата ухвалення рішення16.03.2023
Оприлюднено06.04.2023
Номер документу110018144
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконними та скасування рішення сільської ради, скасування запису в Державному реєстрі речових прав та визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —151/91/20

Рішення від 26.07.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Губко В. І.

Рішення від 26.07.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Губко В. І.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Губко В. І.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Губко В. І.

Ухвала від 13.06.2022

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Губко В. І.

Ухвала від 02.04.2020

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Губко В. І.

Ухвала від 01.04.2020

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 23.03.2020

Цивільне

Чечельницький районний суд Вінницької області

Моцний В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні