Ухвала
від 28.03.2023 по справі 562/313/20
РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 березня 2023 року

м. Рівне

Справа № 562/313/20

Провадження № 22-ц/4815/3/23

Рівненський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Ковальчук Н. М.,

суддів: Гордійчук С. О., Боймиструка С. В.

учасники справи:

позивач Громадська організація «Інститут податкових реформ»,

відповідач ОСОБА_1

вирішуючи питання про зупинення провадження у справі за апеляційною скаргою Громадської організації «Інститут податкових реформ» на рішення Здолбунівського районного суду Рівненської області від 27 травня 2021 року у складі судді Ковалика Ю. А., ухвалене в м. Здолбунів Рівненської області об 11 годині 23 хвилини, повний текст рішення складено 09 червня 2021 року,

в с т а н о в и в :

В провадженні Рівненського апеляційного суду перебуває цивільна справа за позовом Громадської організації «Інститут податкових реформ» до ОСОБА_1 про припинення порушення прав інтелектуальної власності на знак для товарів, заборони використання знаку для товарів і послуг, захист авторських прав і виплату компенсації за порушення майнових авторських прав.

Ухвалою Рівненського апеляційного суду від 20 грудня 2022 року у справі призначено судову експертизу у сфері інтелектуальної власності та зупинено провадження у справі на час її проведення.

Від Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, якому доручено проведення вказаної експертизи, на адресу суду надійшло клопотання про надання додаткових матеріалів, без яких її проведення не вбачається можливим.

Як вбачається із клопотання експерта Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Наталії Климової, для проведення експертизи з дослідження об`єктів інтелектуальної власності, що призначена судом, їй необхідні наступні матеріали:

-примірник тексту у повному обсязі, який розміщено «у книзі переможниць за 2019 рік конкурсу «Кращі ініціативи жінок для демократичного розвитку місцевих громад», опублікована на сайті ГО «Європейська асамблея жінок депутатів» за адресою http://ccwea.org.ua/uk/, доступна для завантаження за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_1 (оскільки за вказаним посиланнями завантаження неможливе, а у матеріалах справи т.1.а.с. 245-254, на а.с. 250 зазначено, що проект має обсяг у 92 сторінки, які в матеріалах справи відсутні в повному обсязі);

-примірники текстів «проекту Rivne Start Up Club» та «проекту «Start Up Club» із зазначенням дати створення та автора (авторів);

-примірники текстів «воркшопів»: «Стартап від А до Я: як розпочати власну справу», «Бізнес у деталях: історії успіху молодих рівнян», «Влада та бізнес: співпраця для сумісного розвитку» та «Соціальні мережі для для сучасного ведення бізнесу» із зазначенням дати створення та автора (авторів), про які було зазначено у статті за посиланням: http://www.facebook.com/ivanna.prystajovych/posts/2049922585152856;

-копії матеріалів заявки, на підставі яких було видано свідоцтво України № НОМЕР_1 на знак для товарів і послуг «Клуб Української промоції Start Up Club» із описом знаку.

Відповідно до ч. 1 ст. 107 ЦПК України, матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи.

При визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів (ч. 3 ст. 107 ЦПК України).

20 березня 2023 року на адресу Рівненського апеляційного суду надійшли копії запитуваних матеріалів на 266 аркушах від Громадської організації «Інститут податкових реформ».

У поданому до суду клопотанні експерт Київського науково-дослідного інституту судових експертиз ставить питання про продовження строку виконання експертизи у термін, що перевищує 90 календарних днів з огляду на завантаженість та технічну неможливість виконання у вказаний в ухвалі суду строк.

Керуючись статтями 72, 108 ЦПК України,

у х в а л и в:

Матеріали цивільної справи № 562/313/20 за позовом Громадської організації «Інститут податкових реформ» до ОСОБА_1 про припинення порушення прав інтелектуальної власності на знак для товарів, заборони використання знаку для товарів і послуг, захист авторських прав і виплату компенсації за порушення майнових авторських прав та копії запитуваних експертом додаткових матеріалів на 266 аркушах від Громадської організації «Інститут податкових реформ» направити до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (03057, м. Київ, вул. Смоленська, 6).

Зупинити провадження у справі за апеляційною скаргою Громадської організації «Інститут податкових реформ» на рішення Здолбунівського районного суду Рівненської області від 27 травня 2021 року по справі за позовом Громадської організації «Інститут податкових реформ» до ОСОБА_1 про припинення порушення прав інтелектуальної власності на знак для товарів, заборони використання знаку для товарів і послуг, захист авторських прав і виплату компенсації за порушення майнових авторських прав.

Продовжити строк виконання експертизи у сфері інтелектуальної власності, яка призначена ухвалою Рівненського апеляційного суду від 20 грудня 2022 року, до 1 червня 2023 року.

Ухвала набирає законної сили з дня прийняття, може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Текст ухвали складено 5 квітня 2023 року.

Головуючий Ковальчук Н. М.

Судді: Гордійчук С. О.

Боймиструк С. В.

СудРівненський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення28.03.2023
Оприлюднено07.04.2023
Номер документу110026910
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо прав інтелектуальної власності, з них: щодо торговельної марки (знака для товарів і послуг)

Судовий реєстр по справі —562/313/20

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

Постанова від 31.10.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Рішення від 31.10.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 29.07.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 29.07.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні