Ухвала
від 10.04.2023 по справі 400/3933/22
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

10 квітня 2023 р.м.ОдесаСправа № 400/3933/22

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого-судді Градовського Ю.М., суддів: Бітова А.І., Танасогло Т.М., розглянувши питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державної служби України з безпеки на транспорті на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2023р. по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Лілія - Тигрі» до Державної служби України з безпеки на транспорті, Відділу державного нагляду в Миколаївській області про визнання протиправною та скасування постанови,-

В С Т А Н О В И В:

У серпні 2022р. ТОВ «Лілія - Тигрі» звернулося в суд із позовом Державної служби України з безпеки на транспорті, Відділу державного нагляду в Миколаївській області, в якому просило:

- визнати протиправною та скасувати постанову Відділу державного нагляду (контролю) в Миколаївській області від 11.08.2022р. №336327 про застосування до ТОВ «Лілія Тигрі» адміністративно-господарського штрафу у сумі 17 000грн..

Рішенням Миколаївського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2023р. адміністративний позов задоволено частково.

Визнано протиправною та скасовано постанову Відділу державного нагляду (контролю) в Миколаївській області від 11.08.2022р. №336327 про застосування до ТОВ «Лілія Тигрі» адміністративно-господарського штрафу у сумі 17 000грн..

Стягнуто за рахунок бюджетних асигнувань Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) на користь ТОВ «Лілія-Тигрі» судові витрати в розмірі 2 481грн..

Не погоджуючись із даним судовим рішенням, Державною службою України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) подано апеляційну скаргу, в якій просить рішення суду скасувати та прийняти нову постанову, якою у задоволенні адміністративного позову відмовити в повному обсязі.

Разом із апеляційною скаргою подано клопотання про відстрочення сплати судового збору.

В обґрунтування підстав для відстрочення сплати судового збору зазначено апелянт посилається на воєнний стан, а також на те, що станом на даний час залишок коштів на реєстраційному рахунку по КЕКВ 2800 становить 0грн..

При цьому, апелянтом надано виписку по казначейському рахунку Державною службою України з безпеки на транспорті за 13.03.2023р., згідно якої на реєстраційному рахунку по КЕКВ 2800 залишок коштів становить 0грн .

Відповідно до ст.132 КАС України, судові витрати складаються із судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи. Розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно ч.1 ст. 8 ЗУ «Про судовий збір», суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі, зокрема, якщо розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік.

Зважаючи на вищевказане, враховуючи поважні причини неможливості сплатити судовий збір, з урахуванням доказів наданих на їх підтвердження, а також запровадження воєнного стану в країні, судова колегія вважає за можливе відстрочити Державній службі України з безпеки на транспорті сплату судового збору у розмірі 3 721,5грн. за подання апеляційної скарги на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2023р. до закінчення розгляду апеляційної скарги П`ятим апеляційним адміністративним судом.

З огляду на зазначене, перешкоди для прийняття апеляційної скарги та відкриття апеляційного провадження П`ятим апеляційним адміністративним судом відсутні.

Керуючись ст.132, 296, 300 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Державної служби України з безпеки на транспорті про відстрочення сплати судового збору - задовольнити.

Відстрочити Державній службі України з безпеки на транспорті сплату судового збору до закінчення розгляду апеляційної скарги на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2023р. по справі №400/3933/22 П`ятим апеляційним адміністративним судом.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Державної служби України з безпеки на транспорті на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2023р. по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Лілія - Тигрі» до Державної служби України з безпеки на транспорті, Відділу державного нагляду в Миколаївській області про визнання протиправною та скасування постанови.

Учасники справи мають право подати відзив на апеляційну скаргу протягом п`яти днів з дня вручення цієї ухвали.

Надіслати учасникам справи копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів, ухвалу про відкриття апеляційного провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий-суддя Ю.М. Градовський

Судді А.І. Бітов

Т.М. Танасогло

Дата ухвалення рішення10.04.2023
Оприлюднено12.04.2023
Номер документу110121936
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —400/3933/22

Постанова від 17.05.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 14.04.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 10.04.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Рішення від 15.02.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Величко А.В.

Ухвала від 24.08.2022

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Величко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні