Ухвала
від 10.04.2023 по справі 537/3797/22
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 2/537/317/2023

Справа № 537/3797/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.04.2023 Крюківський районний суд міста Кременчука Полтавської області в складі: головуючого судді Дядечко І.І., за участі секретаря Кірєєвої А.А.,розглянувши увідкритому судовомузасіданні вм.Кременчуці Полтавськоїобласті впорядку спрощеногопозовного провадженняцивільну справуза позовом Товариства з додатковою відповідальністю «Експрес Страхування» до ОСОБА_1 , третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Кременчуцький хлібзавод» про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок дорожньо транспортної пригоди,

установив :

Представник ТДВ «Експрес Страхування» Сас О.М. звернувся до суду з позовом, згідно вимог якого просить суд ухвалити рішення, яким стягнути із ОСОБА_1 на користь ТДВ «Експрес Страхування» відшкодування шкоди в сумі 30099, 60 грн та судовий збір в сумі 2481,00 грн.

Ухвалою Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 19.01.2023 відкрито провадження у справі, вирішено розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання.

31.03.2023 представником ТОВ «Кременчуцький хлібзавод» М. Гаммою подано до суду заяву, відповідно до якої останній просить залучити в якості третьої особи у справі №537/3797/22 ТОВ «авто Альянс-Перевізник», яке на відповідній правовій основі на момент ДТП володіло та користувалося транспортним засобом ГАЗ 3302, д.н.з НОМЕР_1 .

Представник позивач ТОВ «Експрес Страхування» в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлений у встановленому законом порядку.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлений у встановленому законом порядку.

Представник третьої особи ТОВ «Кременчуцький хлібзавод» в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлений у встановленому законом порядку.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, у відповідності до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, судом не здійснювалось.

Розглянувши заяву про залучення третьої особи, дослідивши матеріали справи, суд дійшов таких висновків.

Згідно ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Як вбачається із матеріалів справи, згідно Договору оренди транспортних засобів № 1 від 01.01.2020 року автомобіль ГАЗ 3302, д.н.з. НОМЕР_2 ТОВ «Кременчуцький хлібзавод» ( код ЄДРПОУ 38655330) передало в оренду ТОВ «Кременчуцький хлібокомбінат» (код ЄДРПОУ 39755505), яке, в свою чергу, передало вказаний автомобіль в суборенду ТОВ «Авто-Альянс-Перевізник» (код ЄДРПОУ 43040916), згідно Договору суборенди № 17/2020 від 01.01.2020 року. Тобто станом на 08.07.2020, на момент вчинення дорожньо транспортної пригоди, автомобіль ГАЗ 3302, д.н.з. НОМЕР_2 перебував у володінні ТОВ «Авто Альянс Перевізник» ( код ЄДРПОУ 43040916).

Враховуючи викладене, встановлені обставини справи, суд приходить до висновку, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки Товариства з обмеженою

відповідальністю «Авто-Альянс-Перевізник» (код ЄДРПОУ 43040916), а тому останнього необхідно залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Керуючись ст.ст.53, 192 ЦПК України, суд,

постановив:

Залучити до участі у цивільній справі за позовом Товариства з додатковою відповідальністю «Експрес Страхування» до ОСОБА_1 , третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Кременчуцький хлібзавод» про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок дорожньо транспортної пригоди як третю особу, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Авто-Альянс-Перевізник» (код ЄДРПОУ 43040916), місцезнаходження: Кіровоградська область, місто Кропивницький, вулиця Соборна, будинок 3, квартира 42).

Третій особі направити копію ухвали та копію позовної заяви з додатками.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача п`ятнадцятиденний строк для подання до суду письмових пояснень щодо позову та відзиву який рахується з дня вручення даної ухвали.

У зазначений строк третя особа має право надіслати (надати) до суду письмові пояснення щодо позову та відзиву з додержанням правил, встановлених частинами третьою шостою ст. 178 ЦПК України

Копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) третіми особам одночасно з надісланням пояснень до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.І. Дядечко

Дата ухвалення рішення10.04.2023
Оприлюднено12.04.2023
Номер документу110123262
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —537/3797/22

Рішення від 02.05.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

Ухвала від 19.01.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні