Ухвала
від 10.04.2023 по справі 2-618/10
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-618/10

Провадження № 6/496/28/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2023 року суддя Біляївського районного суду Одеської області Трушина О.І., розглянувши заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Шараг Ольги Вікторівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Біляївського районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , стягувач Акціонерне товариство «Райффайзен Банк Аваль», заінтересовані особи: Біляївський відділ державної виконавчої служби в Одеському районі Одеської області південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), приватний виконавець виконавчого округу Одеської області Колечко Дмитро Миколайович, ОСОБА_1 про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.

Від представника ОСОБА_1 - адвоката Шараг О.В. надійшла заява, в якій вона просить забезпечити проведення судового засідання по вказаній цивільній справі з її участю, поза межами приміщення суду, у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів, за допомогою комунікаційної платформи «ВКЗ». При цьому посилається на ту обставину, що на території України впроваджено воєнний стан, що унеможливлює прибуття представника позивача до суду.

Вивчивши матеріали справи, оцінивши надані докази, суд вважає, що заява підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно з ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до вимог ч. 7 ст. 11 ЗУ «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечення проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Згідно з ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

24.02.2022 року Указом Президента України № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» на території України введено воєнний стан. 18 листопада 2022 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» до 20 травня 2023 року.

Згідно із рішенням Ради суддів України від 24 лютого 2022 року № 9 щодо вжиття невідкладних заходів для забезпечення сталого функціонування судової влади в Україні, в умовах воєнного стану робота судів не може бути припинена, тобто не може бути обмежено конституційне право людини на судовий захист.

Таким чином, відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процесу, оскільки основною причиною затягування справи є неявка учасників процесу до зали судового засідання.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комунікаційної платформи «ВКЗ», з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комунікаційної платформи «ВКЗ» адвоката Шараг О.В., яка зареєстрована у комунікаційній платформі «ВКЗ» за наступними реквізитами: ІНФОРМАЦІЯ_1 (контактний номер телефону: НОМЕР_1 ).

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Шараг Ольги Вікторівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання, призначене на 13.04.2023 року о 10:00 год, а також наступні судові засідання, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комунікаційної платформи «ВКЗ» адвоката Шараг О.В., яка зареєстрована у комунікаційній платформі «ВКЗ» за наступними реквізитами: ІНФОРМАЦІЯ_1 (контактний номер телефону: НОМЕР_1 ).

Відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи.

Відеоконференція буде проведена за допомогою комунікаційної платформи «ВКЗ» за посиланням: https://vkz.court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.І. Трушина

Дата ухвалення рішення10.04.2023
Оприлюднено12.04.2023
Номер документу110141095
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення судового засідання в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —2-618/10

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Фоменко І. М.

Постанова від 17.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Постанова від 17.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні