Постанова
від 26.08.2010 по справі 2а-4864/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 серпня 2010 р. № 2а-4864/10/1370

Львівський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого судді Брильов ського Р.М.,

при секретарі Лемеха Л.Я.

за участю:

представника позивача - Лешківця О.М.

представника відповідача - Чабана О.С.

розглянувши у відкр итому судовому з асіданні у м істі Львові справу за адміні стративним позовом ТзОВ "ТКС Техноресурс" до ДПІ у Франків ському районі м. Львова про ви знання нечинним та скасуванн я акту, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеже ною відповідальністю "ТКС Те хноресурс" звернулось до суд у з адміністративним позовом до ДПІ у Франківському район і м. Львова про визнання нечин ним та скасування акту. У позо вній заяві зазначає, що актом від 14.05.2010 р. № 480, відповідач - ДПІ у Франківському районі м. Льв ова, анулював реєстрацію Тов ариства з обмеженою діяльніс тю "ТКС Техноресурс" платнико м податку на додану вартість . Позивач вважає зазначений а кт неправомірним, таким що пр ийнятий з порушенням закону. Просить акт від 14.05.2010 р. № 480 визна ти нечинним та скасувати, а та кож зобов' язати выдповыдач а відновити дію свідоцтва пр о реєстрацію позивача платни ком ПДВ, з моменту його видачі .

Позовні вимоги позив ач обґрунтовує тим, що анулюв ання реєстрації підприємств а платником ПДВ згідно акту № 480 від 14.05.2010 р., було здійснено від повідачем з порушенням полож ень п. 1.4. ст. 1, п/п. "ґ" п. 9.8. ст. 9 Закон у України "Про податок на дода ну вартість".

При цьому, позивач заз начає, що згідно п/п. "ґ" п. 9.8. ст. 9 З акону України "Про податок на додану вартість", підлягає ан улюванню реєстрація платник ом податку на додану вартіст ь особи, зареєстрованої як пл атник податку, що не надає под атковому органу декларації з цього податку протягом дван адцяти послідовних податков их місяців або подає таку дек ларацію (податковий розрахун ок), яка (який) свідчить про від сутність оподатковуваних по ставок протягом такого періо ду, а також у випадках, визначе них законодавством стосовно порядку реєстрації суб'єкті в господарювання. Поряд із ци м, пунктом 1.4. ст. 1 вказаного Зак ону передбачено, що поставко ю товарів є будь-які операції , що здійснюються згідно з дог оворами купівлі-продажу, мін и, поставки та іншими цивільн о-правовими договорами, які п ередбачають передачу прав вл асності на такі товари за ком пенсацію незалежно від строк ів її надання, а також операці ї з безоплатної поставки тов арів (результатів робіт) та оп ерації з передачі майна орен додавцем (лізингодавцем) на б аланс орендаря (лізингоотрим увача) згідно з договорами фі нансової оренди (лізингу) або поставки майна згідно з будь -якими іншими договорами, умо ви яких передбачають відстро чення оплати та передачу пра ва власності на таке майно не пізніше дати останнього пла тежу. Поставкою послуг є будь -які операції цивільно-право вого характеру з виконання р обіт, надання послуг, надання права на користування або ро зпорядження товарами, у тому числі нематеріальними актив ами, а також з поставки будь-як их інших, ніж товари, об'єктів власності за компенсацію, а т акож операції з безоплатного виконання робіт, надання пос луг. Поставка послуг, зокрема , включає надання права на кор истування або розпорядження товарами у межах договорів о ренди (лізингу), поставки, ліце нзування або інші способи пе редачі права на патент, автор ське право, торговий знак, інш і об'єкти права інтелектуаль ної, в тому числі промислової , власності.

Із податкових деклар ацій позивача з ПДВ за період з квітня 2009 року по березень 2010 року, за результатами аналіз у яких відповідач прийшов до висновку про відсутність в д іяльності позивача протягом вказаного періоду оподатков уваних поставок та про необх ідність застосування до Пози вача норми п/п. "ґ" п. 9.8. ст. 9 Закон у України "Про податок на дода ну вартість", вбачається, що пр отягом серпня, вересня, жовтн я 2009 року, позивачем здійснюва лись господарські операції, які оподатковувались ПДВ та на підставі яких у позивача в иникав податковий кредит (ря док 10.1. податкових декларацій з ПДВ за серпень, вересень, жо втень 2009 року).

Відповідно до п/п 5.3.1. п. 5 .3. Порядку заповнення та подан ня податкової декларації з п одатку на додану вартість, за твердженого наказом ДПА Укра їни від 30.05.97 № 166, затвердженого в Міністерстві юстиції Україн и 30.06.05 за № 702\10982, у рядках 1-5 деклара ції вказуються загальні обся ги поставки, за якими у платни ка в даному звітному періоді виникло податкове зобов'яза ння (оподатковувані за ставк ою 20 відсотків, нульовою ставк ою, звільнені від оподаткува ння відповідно до статті 5 Зак ону та тимчасово звільнені в ід оподаткування відповідно до статті 11 Закону чи інших но рмативно-правових актів), та о бсяги поставки, що не є об'єкто м оподаткування (пункт 3.2 стат ті 3 Закону). Одночасно, п. 5.7. Поря дку передбачено, що до розділ у II "Податковий кредит" (рядки 10 - 15 декларації) включаються об сяги придбання (виготовлення , будівництва, спорудження) з п одатком на додану вартість а бо без податку на додану варт ість товарів (послуг), основни х фондів на митній території України, імпортованих товар ів, отриманих на митній терит орії України від нерезидента послуг з метою їх подальшого використання у межах господ арської діяльності платника податку, а також тих, які не пр изначаються для їх використа ння у господарській діяльнос ті, або придбані з метою їх вик ористання для поставки послу г за межами митної території України, місце поставки яких визначається відповідно до пункту 6.5 статті 6 Закону, окрем о за цілями використання (зді йснення операцій, які підляг ають оподаткуванню, звільнен і від оподаткування, не є об'єк том оподаткування).

На підставі наведено го вище, позивач стверджує, що оподатковуваними поставкам и слід вважати як операції, на підставі яких у платника под атків виникає податкове зобо в' язання з ПДВ, так і ті опера ції, на підставі яких у платни ка податків виникає податков ий кредит з ПДВ. Для підтвердж ення власної позиції, позива ч наводить матеріали судової практики, зокрема, постанови місцевих і апеляційних адмі ністративних судів та Вищого адміністративного суду Укра їни, в аналогічних справах, з я ких вбачається, що господарс ькі операції з придбання тов арів чи послуг, на підставі як их у платника податків виник ав податковий кредит з ПДВ, ви знаються оподатковуваними п оставками.

Господарські операці ї за якими у позивача виникав податковий кредит, а у контра гентів позивача - податкові зобов' язання з ПДВ протяго м періоду з квітня 2009 року по бе резень 2010 року, були наявними, щ о підтверджується наданими п одатковими декларація з ПДВ та іншими матеріалами справ и.

Таким чином, на переко нання позивача, норма п/п. "ґ" п . 9.8. ст. 9 Закону України "Про пода ток на додану вартість" до ТзО В "ТКС Техноресурс" застосова на безпідставно.

В судовому засіданні представник позивача позовн і вимоги підтримав, з мотивів викладених в позовній заяві та письмових поясненнях, про сив позов задоволити.

Представник відповід ача в судовому засіданні поз ов не визнав та пояснив, що від повідачем правомірно анульо вано реєстрацію позивача пла тником податку на додану вар тість відповідно до норми п/п . "ґ" п. 9.8. ст. 9 Закону України "Про податок на додану вартість", о скільки надані позивачем дек ларації з ПДВ свідчать про ві дсутність у його діяльності протягом дванадцяти послідо вних податкових періодів опо датковуваних поставок.

Заслухавши доводи ст орін, з' ясувавши обставини на які сторони посилаються я к на підставу свої вимог та за перечень, дослідивши докази якими вони обґрунтовуються, суд вважає, що позов підлягає до задоволення виходячи з на ступного.

Позивачу - Товарист ву з обмеженою відповідальні стю "ТКС Техноресурс" (ЄДРПОУ 3 5897674) 13.05.2010 р. видано свідоцтво пла тника податку на додану варт ість № 100216860. Актом від 14.05.2010 р. № 480 "Пр о анулювання реєстрації плат ника податку на додану варті сть 35897674 ТзОВ "Техноресурс" м. Ль вів, Княгині Ольги, 1-5", анул ьовано реєстрацію позивача п латником податку на додану в артість.

Анулювання реєстраці ї позивача платником ПДВ про ведено на підставі норми п/п. " ґ" п. 9.8. ст. 9 Закону України "Про п одаток на додану вартість". Вл асне рішення щодо застосуван ня до позивача вказаної норм и закону відповідач мотивува в встановленою документальн ою невиїзною (камеральною) пе ревіркою відсутністю у позив ача протягом 12 послідовних мі сяців, з квітня 2009 року по берез ень 2010 року, оподатковуваних п оставок.

Проте, згідно приписі в ст. 19 Конституції України, ор гани державної влади та орга ни місцевого самоврядування зобов' язані діяти лише на п ідставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Ко нституцією та законами Украї ни.

Особа платника подат ку на додану вартість, об' єк ти, база та ставки оподаткува ння, перелік неоподатковуван их та звільнених від оподатк ування операцій, особливості оподаткування експортних та імпортних операцій, і ін., виз начені Законом України "Про п одаток на додану вартість".

Згідно п. 1.3. ст. 1 Закону У країни "Про податок на додану вартість", платником податку є особа, яка згідно з цим Зако ном зобов'язана здійснювати утримання та внесення до бюд жету податку, що сплачується покупцем, або особа, яка імпор тує товари на митну територі ю України.

Одночасно, п/п "а" п. 2.1. ст . 2 вказаного Закону передбаче но, що платником податку є, зок рема, будь-яка особа, яка здійс нює або планує здійснювати г осподарську діяльність та ре єструється за своїм добровіл ьним рішенням як платник цьо го податку.

Статтею 9 цього ж Закон у визначено порядок реєстрац ії осіб, як платників податку на додану вартість, що передб ачає присвоєння будь-якій ос обі, яка зареєстрована платн иком ПДВ, індивідуального по даткового номера. Про реєстр ацію особи платником ПДВ вид ається свідоцтво.

Пунктом 9.8. ст. 9 Закону У країни "Про податок на додану вартість", визначено випадки , коли реєстрація особи платн иком ПДВ може бути анульован а контролюючим органом.

Зокрема, згідно п/п. "ґ" п. 9.8. ст. 9 Закону України "Про под аток на додану вартість", підл ягає анулюванню реєстрація п латником податку на додану в артість особи, зареєстровано ї як платник податку, що не над ає податковому органу деклар ації з цього податку протяго м дванадцяти послідовних под аткових місяців або подає та ку декларацію (податковий ро зрахунок), яка (який) свідчить про відсутність оподатковув аних поставок протягом таког о періоду, а також у випадках, визначених законодавством с тосовно порядку реєстрації с уб'єктів господарювання.

Пунктом 1.4. ст. 1 вказано го Закону передбачено, що пос тавкою товарів є будь-які опе рації, що здійснюються згідн о з договорами купівлі-прода жу, міни, поставки та іншими ци вільно-правовими договорами , які передбачають передачу п рав власності на такі товари за компенсацію незалежно ві д строків її надання, а також о перації з безоплатної постав ки товарів (результатів робі т) та операції з передачі майн а орендодавцем (лізингодавце м) на баланс орендаря (лізинго отримувача) згідно з договор ами фінансової оренди (лізин гу) або поставки майна згідно з будь-якими іншими договора ми, умови яких передбачають в ідстрочення оплати та переда чу права власності на таке ма йно не пізніше дати останньо го платежу. Поставкою послуг є будь-які операції цивільно -правового характеру з викон ання робіт, надання послуг, на дання права на користування або розпорядження товарами, у тому числі нематеріальними активами, а також з поставки б удь-яких інших, ніж товари, об' єктів власності за компенсац ію, а також операції з безопла тного виконання робіт, надан ня послуг. Поставка послуг, зо крема, включає надання права на користування або розпоря дження товарами у межах дого ворів оренди (лізингу), постав ки, ліцензування або інші спо соби передачі права на патен т, авторське право, торговий з нак, інші об'єкти права інтеле ктуальної, в тому числі проми слової, власності.

Із наданих позивачем суду податкових декларацій з ПДВ за період з квітня 2009 року по березень 2010 року, вбачаєтьс я, що за серпень 2009 року позивач ем придбавались товари на су му 100000,00 грн., та декларувався по датковий кредит на суму 20000,00 гр н.; за вересень 2009 року позиваче м задекларовано придбання то варів на суму 128333,00 грн., та подат ковий кредит в розмірі 25667,00 грн .; за жовтень 2009 року задекларов ано придбання товарів на сум у 1375457,00 грн. та податковий креди т в сумі 275091,00 грн.

На підтвердження пра вомірності декларування под аткового кредиту позивачем н адано податкові накладні: по даткова накладна від 10.08.09 № 60 ви дана ТзОВ "Палладіум", податко ва накладна від 14.08.09 № 61 видана Т зОВ "Палладіум", податкова нак ладна від 18.08.09 № 62 видана ТзОВ "Па лладіум", податкова накладна від 11.09.09 № 102 видана ТзОВ "Астра-Л ізинг", податкова накладна ві д 11.09.09 № 543 видана ТзОВ "Палладіум ", податкова накладна від 14.09.09 № 544 видана ТзОВ "Палладіум", пода ткова накладна від 15.09.09 № 545 вида на ТзОВ "Палладіум", податкова накладна від 02.2010 р..09 № 124 видана Т зОВ "Астра-Лізинг", податкова н акладна від 20.2010 р..09 № 135 видана Тз ОВ "Астра-Лізинг".

Факт здійснення пози вачем господарських операці й, на підставі яких товариств ом були отримані податкові н акладні та формувався податк овий кредит з ПДВ, підтверджу ється контрактом № 01/2009 про пос тавку бетонорозчинозмішува льної установки "МЕКАМІХ-60 М" в ід 24.04.09, укладеним з ТзОВ "Паллад іум"; договором фінансового л ізингу від 25.08.09, укладеного з Тз ОВ "Астра-Лізинг" на поставку н а умовах лізингу бетонозмішу вального вузла Мобіл-3; Контра кту № 09-11 від 09.11.09, укладеного з Ко мпанією "Аутопаінт" на постав ку мобільної бетонозмішувал ьної установки Євромікс-75.

Виконання позивачем зазначених договорів підтве рджується видатковими накла дними та актами передачі-при ймання. Із виписок з банківсь кого рахунку ТзОВ "ТКС Технор есурс" виданих ВАТ "ВіЕйБі Бан к" від 29.04.09, 06.05.09, 07.05.09, 12.05.09, 18.05.09, 30.07.09, 01.08.09, 11.09.09, 1 4.09.09, 15.09.09, 02.2010 р..09, 06.2010 р..09, 09.2010 р..09, 04.11.09, 05.11.09, 04.12.0 9, 01.03.2010 р., 09.03.2010 р. вбачається, що на в иконання зазначених вище дог оворів позивачем було перера ховано на банківські рахунки постачальників ТзОВ "Паллад іум" та ТзОВ "Астра-Лізинг" 914000,00 г рн. та 245000,00 грн., відповідно.

Таким чином, суд прихо дить до висновку, що за період з квітня 2009 року по березень 2010 року позивачем придбавались товари (бетонорозчинозмішув альні установки). Придбані то вари позивачем частково опла чувались. Факт надання позив ачу постачальниками податко вих накладних з ПДВ свідчить про те, що в результаті здійсн юваних за участю позивача оп ерацій з купівлі-продажу та ф інансового лізингу, у постач альників - контрагентів поз ивача, виникали податкові зо бов' язання з ПДВ.

З огляду на норму п. 1.4. с т. 1 Закону України "Про подато к на додану вартість", зазначе ні господарські операції які здійснені позивачем, є поста вками товарів.

Як вбачається з п. 3.1. ст . 3 Закону України "Про податок на додану вартість", об' єкто м оподаткування ПДВ є, зокрем а, поставки товарів місце пос тавки яких знаходиться на ми тній території України, ввез ення товарів (супутніх послу г) у митному режимі імпорту аб о реімпорту.

Отже, описані вище гос подарські операції, які були здійснені позивачем за пері од з квітня 2009 року по березень 2010 року, є поставками товарів, що оподатковуються податком на додану вартість.

Відповідно до п. 1.6. ст. 1 З акону України "Про податок на додану вартість", податкове з обов'язання, це загальна сума податку, одержана (нарахован а) платником податку в звітно му (податковому) періоді, що ви значена згідно з цим Законом .

Згідно п. 1.7. ст. 1 вказано го Закону, податковим кредит ом є сума, на яку платник подат ку має право зменшити податк ове зобов'язання звітного пе ріоду, визначена згідно з цим Законом.

Поряд із цим, згідно п. 7.4. ст. 7 Закону України "Про пода ток на додану вартість", платн ик податків, який за результа тами оподатковуваної податк ом на додану вартість операц ії придбаває (набуває у власн ість) товари та/або послуги, на буває права на податковий кр едит.

Відповідно до п/п 5.3.1. п. 5 .3. Порядку заповнення та подан ня податкової декларації з п одатку на додану вартість, за твердженого наказом ДПА Укра їни від 30.05.97 № 166, затвердженого в Міністерстві юстиції Україн и 30.06.05 за № 702\10982, у рядках 1-5 деклара ції вказуються загальні обся ги поставки, за якими у платни ка в даному звітному періоді виникло податкове зобов'яза ння (оподатковувані за ставк ою 20 відсотків, нульовою ставк ою, звільнені від оподаткува ння відповідно до статті 5 Зак ону та тимчасово звільнені в ід оподаткування відповідно до статті 11 Закону чи інших но рмативно-правових актів), та о бсяги поставки, що не є об'єкто м оподаткування (пункт 3.2 стат ті 3 Закону).

Одночасно, п. 5.7. Порядку передбачено, що до розділу II "П одатковий кредит" (рядки 10 - 15 де кларації) включаються обсяги придбання (виготовлення, буд івництва, спорудження) з пода тком на додану вартість або б ез податку на додану вартіст ь товарів (послуг), основних фо ндів на митній території Укр аїни, імпортованих товарів, о триманих на митній території України від нерезидента пос луг з метою їх подальшого вик ористання у межах господарсь кої діяльності платника пода тку, а також тих, які не призна чаються для їх використання у господарській діяльності, або придбані з метою їх викор истання для поставки послуг за межами митної території У країни, місце поставки яких в изначається відповідно до пу нкту 6.5 статті 6 Закону, окремо з а цілями використання (здійс нення операцій, які підлягаю ть оподаткуванню, звільнені від оподаткування, не є об'єкт ом оподаткування).

Таким чином, наведене вище також свідчить, що опода тковуваними поставками слід вважати як операції, на підст аві яких у платника податків виникає податкове зобов' яз ання з ПДВ, так і ті операції, н а підставі яких у платника по датків виникає податковий кр едит з ПДВ.

Суд також бере до уваг и норму п/п 4.4.1. п. 4.1. ст. 4 Закону Укр аїни "Про прядок погашення зо бов' язань платників податк ів перед бюджетами та держав ними цільовими фондами", згід но якої, у разі, коли норма зак ону чи нормативно-правового акта, виданого на підставі за кону, або коли норми різних за конів чи різних нормативно-п равових актів припускають не однозначне (множинне) тракту вання прав та обов' язків пл атників податків або контрол юючих органів, внаслідок чог о є можливість прийняття ріш ення на користь як платника п одатків, так і контролюючого органу, рішення приймається на користь платника податкі в.

За таких обставин, суд приходить до висновку про те , що твердження відповідача п ро відсутність у позивача в п еріод з квітня 2009 року по берез ень 2010 року оподатковуваних п оставок, за умови купівлі, в т ому числі, на умовах лізингу, п ротягом вказаного періоду по зивачем бетонорозчинозмішу вальних установок та наявнос ті податкового кредиту з ПДВ , - є безпыдставним. Підстав дл я анулювання реєстрації пози вача платником ПДВ, немає.

Відтак, неправомірни м та таким що здійснено з пору шенням вимог закону є анулюв ання реєстрації позивача пла тником податку на додану вар тість на підставі п/п. "ґ" п. 9.8. ст . 9 Закону України "Про податок на додану вартість". Прийняти й відповідачем акт від 14.05.2010 р. № 480 "Про анулювання реєстрації платника податку на додану в артість 35897674 ТзОВ "Техноресурс " м. Львів, Княгині Ольги, 1-5". Підлягає визнанню нечинним та скасуванню.

Згідно ч. 4 ст. 105 КАС Укра їни, адміністративний позов може містити вимоги про: скас ування або визнання нечинним рішення відповідача - суб'єкт а владних повноважень повніс тю чи окремих його положень; з обов'язання відповідача - суб 'єкта владних повноважень пр ийняти рішення або вчинити п евні дії; зобов'язання відпов ідача - суб'єкта владних повно важень утриматися від вчинен ня певних дій; стягнення з від повідача - суб'єкта владних по вноважень коштів на відшкоду вання шкоди, завданої його не законним рішенням, дією або б ездіяльністю; виконання зупи неної чи невчиненої дії; вста новлення наявності чи відсут ності компетенції (повноваже нь) суб'єкта владних повноваж ень; примусове відчуження зе мельної ділянки, інших об'єкт ів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспіль ної необхідності.

Таким чином, суд вважа є, що позовні вимоги підлягаю ть до задоволення в повному о бсязі.

Щодо судових витрат, т о у відповідності до ч. 1 ст. 94 КА С України, такі належить стяг нути з державного бюджету на користь позивача.

Керуючись ст.ст. 2, 4, 7-14, 23, 69 , 70, 86, 160-163, 167 Кодексу адміністрати вного судочинства України, с уд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Визнати нечинним та скасув ати акт ДПІ у Франківському р айоні м. Львова від 14.05.2010 р. №480 про анулювання реєстрації платн иком податку на додану варті сть ТзОВ "ТКС Техноресурс" (ЄДР ПОУ 35897674).

Зобов' язати ДПІ у Франків ському районі м. Львова відно вити дію свідоцтва про реєст рацію платника податку на до дану вартість № 100216860 з моменту й ого видачі, та визнати Товари ство з обмеженою відповідаль ністю "ТКС Техноресурс" платн иком податку на додану варті сть з моменту його реєстраці ї як платника даного податку .

Стягнути з державно го бюджету на користь Товари ства з обмеженою діяльністю "ТКС Техноресурс" судовий збі р в сумі 3,40 грн.

Апеляційна скарга на пост анову суду подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення до Львівського апеляці йного адміністративного суд у через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасн о надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляц ійного адміністративного су ду. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цьо го Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому пров адженні апеляційна скарга по дається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова набирає з аконної сили в порядку, встан овленому ст. 254 КАС України.

Суддя Брильовський Р. М.

повний текст постанови виготовлено 31.08.2010 р.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.08.2010
Оприлюднено08.09.2010
Номер документу11014150
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4864/10/1370

Ухвала від 23.05.2011

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Каралюс В.М.

Постанова від 26.08.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 08.06.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 08.06.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні