Рішення
від 11.04.2023 по справі 908/543/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 34/26/22

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.04.2023 Справа № 908/543/22

м. Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі судді Науменка А.О.,

розглянувши у письмовому провадженні, без виклику представників сторін, справу № 908/543/22

за позовом: Комунального підприємства «Комфорт» Дніпрорудненської міської ради, ідентифікаційний код юридичної особи 41636720 (вул. Ентузіастів, 4, м. Дніпрорудне, Василівський район, Запорізька область, 71630)

до відповідача: Фізичної особи-підприємця Лєш Дмитра Олександровича, РНОКПП НОМЕР_1 ( АДРЕСА_1 )

про стягнення 1 986 грн 59 коп.

СУТЬ СПОРУ:

До Господарського суду Запорізької області звернулось Комунальне підприємство «Комфорт» Дніпрорудненської міської ради з позовом до Фізичної особи-підприємця Лєш Дмитра Олександровича про стягнення 1 986 грн 59 коп. за договором № 229 про надання послуг з вивезення та захоронення твердих побутових відходів від 15.08.2018.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 09.03.2022 справу № 908/543/22 передано на розгляд судді Науменку А.О.

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 12.04.2022 у справі № 908/543/22 прийнято позовну заяву до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

24.02.2022 в Україні введено воєнний стан.

Позивач та відповідач зареєстровані у м. Дніпрорудному Василівського району Запорізької області.

Згідно з переліком територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 30 травня 2022 року, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25.04.2022 № 75 (з подальшими змінами), Дніпрорудненська міська територіальна громада Василівського району Запорізької області відноситься до відповідних територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Відповідно даних офіційного сайту Укрпошта, поштове відділення, за індексом 71630, тимчасово не функціонує.

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 13.06.2022 відкладено розгляд справи № 908/543/22 до усунення обставин, що перешкоджають розгляду даної справи.

Відповідно до п. 21 Перехідних Положень Господарського процесуального кодексу України:

21) особливості судових викликів та повідомлень, направлення копій судових рішень учасникам справи, у разі якщо адреса їх місця проживання (перебування') чи місцезнаходження знаходиться на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, визначаються законами України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції".

Відповідно до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України"

Стаття 12-1. Порядок виклику в суд та повідомлення про судове рішення

1. Якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, с^щ викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті Судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії.

З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

2. Учасники справи, остання відома адреса місця проживання (перебування) чи місцезнаходження яких знаходиться на тимчасово окупованій території і які не мають офіційної електронної адреси, повідомляються про ухвалення відповідного судового рішення шляхом розміщення інформації на офіційному веб-порталі судової влади з посиланням на веб-адресу такого судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень або шляхом розміщення тексту відповідного судового рішення на офіційному веб-порталі Судової влади України, з урахуванням вимог, визначених Законом України "Про доступ до судових рішень", у разі обмеження доступу до Єдиного державного реєстру судових рішень.

3. Передбачений цією статтею порядок виклику в суд та повідомлення про судове рішення може застосовуватися стосовно інших учасників судового процесу, адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи яких знаходиться на тимчасово окупованій території, якщо від цього залежить реалізація ними своїх процесуальних прав і обов`язків.

З метою судового розгляду справи, дотримання прав та законних інтересів сторін, строку розгляду справи, суд 21.02.2023 повідомив сторін про вчинення відповідної процесуальної дії (постановлення даної ухвали та ухвали про відкриття провадження у справі № 908/543/22 та її розгляд за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи) шляхом її розміщення в Єдиному державному реєстрі судових рішень та на веб-сайті Судової влади України, на якому розмістити у т.ч. оголошення з метою надання сторонам можливості дотримання строків, встановлених ухвалою Господарського суду Запорізької області від 12.04.2022 у справі № 908/543/22 для подання відзиву та вчинення інших, передбачених ухвалою дій.

Звернуто увагу сторін, що розгляд справи по суті буде розпочато через тридцять днів з дня опублікування даної ухвали.

Суд зазначив, що учасники справи мають право письмово заявити щодо можливої зміни обставин справи, позиції по справі, наявних заяв та клопотань.

На підставі вищевикладеного, враховуючи місцезнаходження сторін на окупованій території України, керуючись ст. 234 та п. 21 «Перехідних положень» Господарського процесуального кодексу України, ст. 12-1 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", суд постановив дану ухвалу та розмістив її в Єдиному державному реєстрі судових рішень та на веб-сайті Судової влади України, на якому розміщує у т.ч. оголошення для сторін з метою надання сторонам можливості дотримання строків, встановлених ухвалою Господарського суду Запорізької області від 12.04.2022 у справі № 908/543/22 для подання відзиву та вчинення інших, передбачених ухвалою дій.

Позивач повідомлений про відкриття провадження у даній справі та інші ухвали суду у даній справі електронним зв`язком та повідомленням на сайті суду, а відповідач повідомленням на сайті суду.

При цьому, суд враховує, що обов`язок швидкого здійснення правосуддя покладається, в першу чергу, на відповідні державні судові органи. Розумність тривалості судового провадження оцінюється в залежності від обставин справи та з огляду на складність справи, поведінки сторін, предмету спору. Нездатність суду ефективно протидіяти недобросовісно створюваним учасниками справи перепонам для руху справи є порушенням частини першої статті шостої даної Конвенції (§66, §69 рішення Європейського суду з прав людини від 08.11.2005 у справі Смірнова проти України).

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» у період дії воєнного стану, повноваження судів не можуть бути припинені.

Скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства забороняється, (ст. 26 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»).

Відповідно до Господарського процесуального кодексу України:

20) положення цього Кодексу застосовуються з урахуванням підпункту 11 пункту 16-1 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України;

21) особливості судових викликів та повідомлень, направлення копій судових рішень учасникам справи, у разі якщо адреса їх місця проживання (перебування) чи місцезнаходження знаходиться на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, визначаються законами України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції".

Згідно зі ст. 12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України»:

1. Якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії.

З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

2. Учасники справи, остання відома адреса місця проживання (перебування) чи місцезнаходження яких знаходиться на тимчасово окупованій території і які не мають офіційної електронної адреси, повідомляються про ухвалення відповідного судового рішення шляхом розміщення інформації на офіційному веб-порталі судової влади з посиланням на веб-адресу такого судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень або шляхом розміщення тексту відповідного судового рішення на офіційному веб-порталі судової влади України, з урахуванням вимог, визначених Законом України "Про доступ до судових рішень", у разі обмеження доступу до Єдиного державного реєстру судових рішень.

З моменту розміщення такої інформації вважається, що особа отримала судове рішення.

3. Передбачений цією статтею порядок виклику в суд та повідомлення про судове рішення може застосовуватися стосовно інших учасників судового процесу, адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи яких знаходиться на тимчасово окупованій території, якщо від цього залежить реалізація ними своїх процесуальних прав і обов`язків.

Відповідач, зареєстроване місце перебування чи місцезнаходження якого невідоме, викликаються до суду через оголошення на офіційному вебпорталі «Судова влада України», про що позивач просив у позовній заяві.

З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

На сайті «Судова влада України» було неодноразово опубліковано відповідне оголошення до уваги відповідача.

Крім того, 19.08.2022 набрали чинності зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо додаткових способів інформування про судові справи.

Згідно з ч. 1 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цієї статтею.

Враховуючи вищевикладене, сторони належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи.

Відповідно до п. п. 1, 2 ч. 3 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі: неявки в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин неявки; повторної неявки в судове засідання учасника справи (його представника) незалежно від причин неявки.

Суд вважає, що ним вжито достатньо заходів для повідомлення сторін, у т.ч. відповідача про відкриття провадження у даній справі. Суд вважає сторін такими, що належним чином повідомлені про розгляд даної справи.

Відзив на адресу суду від відповідача не надійшов, як і будь-яких клопотань чи заяв до суду від відповідача не надходило.

Згідно ст. 165, 178 ГПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У відповідності до ст. 42 ГПК України учасники справи зобов`язані виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу; сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою; подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази; надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні; виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Відповідно до пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ратифікованої Законом України від 17.07.1997, кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Перебіг строків судового розгляду у цивільних справах починається з часу надходження позовної заяви до суду, а закінчується ухваленням остаточного рішення у справі, якщо воно не на користь особи (справа "Скопелліті проти Італії" від 23.11.1993), або виконанням рішення, ухваленого на користь особи (справа "Папахелас проти Греції" від 25.03.1999).

Обов`язок швидкого здійснення правосуддя покладається, в першу чергу, на відповідні державні судові органи. Розумність тривалості судового провадження оцінюється в залежності від обставин справи та з огляду на складність справи, поведінки сторін, предмету спору. Нездатність суду неефективно протидіяти недобросовісно створюваним учасниками справи перепонам для руху справи є порушенням частини 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (параграфи 66, 69 рішення Європейського суду з прав людини від 08.11.2005 у справі "Смірнова проти України").

Відповідно до ч. 9 ст. 165 ГПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Враховуючи предмет спору, а також доказове наповнення матеріалів справи, обмежений строк розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними у справі матеріалами.

У відповідності до частин 2 і 3 ст. 252 Господарського процесуального кодексу України розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.ч. 5, 7 ст. 252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Статтею 248 ГПК України встановлено, що суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Розглянувши матеріали справи, суд

УСТАНОВИВ:

15.08.2018 між Комунальним підприємством Комфорт Дніпрорудненської міської ради (виконавець за договором, позивач) та Фізичною особою-підприємцем Лєш Дмитром Олександровичем (замовник, відповідач) укладений договір про надання послуг з вивезення та захоронення твердих побутових відходів № 229.

Відповідно до п. 1.1 договору виконавець зобов`язується за завданням замовника надати останньому послуги з вивозу твердих побутових відходів 4 класу небезпеки (далі у тексті договору ТПВ) з території замовника за адресою: вул. Центральна, 25, м. Дніпрорудне.

Відповідно до п.п. 6.1, 6.3 договору від діє з 01.07.2018 до 17.07.2019. Договір вважається таким, що продовжений, якщо за місяць до закінчення строку його дії одна із сторін не заявила про відмову від договору або про його перегляд.

Згідно з п. 1.2 договору вартість послуги за даним договором встановлюється відповідно до розрахунку (додаток № 1).

Виконавець самостійно встановлює контейнер(и) для ТПВ об`ємом 0,75, 1,1 м.куб. (п. 1.3 договору).

Відповідно до п. 4.1 договору, розрахунковим періодом для оплати послуг є календарний місяць. Плата за послуги здійснюється замовником шляхом перерахування коштів на поточний рахунок виконавця не пізніше 15 числа місяця, наступного за розрахунковим місяцем, на підставі рахунку та акта виконаних робіт.

Пунктом 4.2 договору узгоджено, що акти наданих послуг підписуються та повертаються замовником протягом 5-ти календарних днів з моменту їх отримання. У випадку неповернення актів наданих послуг протягом вказаного строку, вони вважаються узгодженими сторонами та підлягають оплаті.

За умовами п. 4.3 договору виконавець має право змінювати тарифи на послуги, про що повідомляє замовника за 10 діб до введення їх в дію. Зміна тарифів оформлюється додатковою угодою, підписаною сторонами. У випадку неповернення підписаної додаткової угоди протягом 10 діб, тарифи вважаються узгодженими сторонами і підлягають сплаті.

Позивач на виконання умов п. 4.3 договору 07.05.2019 направив відповідачу додаткову угоду № 1 від 07.05.2019 (діє з 07.05.2019) та 13.07.2020 додаткову угоду № 2 від 01.06.2020 (діє з 01.06.2020), а також 16.08.2021 додаткову угоду № 3 від 16.08.2021 (діє з 01.08.2021) про зміну вартості послуги по договору.

Вказані додаткові угоди вручені відповідачу під підпис, але не повернуті на адресу позивача, хоча сплачувались рахунки відповідачем за новою вартістю. Відтак, зміна вартості послуг вважається узгодженою сторонами.

З вересня 2018 року по лютий 2022 року позивачем направлялись на адресу відповідача рахунки та акти виконаних робіт, але сплачувались вони відповідачем частково, відповідачем сплачені рахунки включно по березень 2021 року.

Не сплачено відповідачем повністю рахунки: № 941 за квітень 2021, № 1190 за травень 2021, № 1468 за червень 2021, № 1735 за липень 2021, № 2011 за серпень 2021, №2300 за вересень 2021, №2524 за жовтень 2021, №2791 за листопад 2021, № 3093 за грудень 2021 року, № 170 за січень 2022 року в сумі 1986,59 грн та не повернуто відповідачем позивачеві акти виконаних робіт за ці місяці в порушення пункту 4.2 договору, відповідно до якого акти наданих послуг підписуються, та повертаються замовником протягом 5-ти календарних днів з моменту їх отримання. У випадку не повернення актів наданих послуг протягом вказаного строку, вони вважаються узгодженими сторонами та підлягають оплаті.

Отже, виконання позивачем своїх зобов`язань по договору підтверджується актами виконаних робіт (послуг) та рахунками за період з 30.04.2021 по 31.01.2022, копія журналу про вручення кореспонденції додана до матеріалів справи.

Будь-які письмові заперечення відповідача на акти та рахунки у матеріалах справи відсутні.

Позивач 22.11.2021 направив відповідачу претензію № 1172/05 від 18.11.2021 щодо погашення заборгованості.

Претензія залишена без відповіді, заборгованість не погашена, що стало підставою для звернення позивача до господарського суду.

Стягнення з Фізичної особи-підприємця Лєш Дмитра Олександровича на користь Комунального підприємства «Комфорт» Дніпрорудненської міської ради 1 986 грн 59 коп. основного боргу за договором № 229 про надання послуг з вивезення та захоронення твердих побутових відходів від 15.08.2018 було предметом судового розгляду у даній справі.

Проаналізувавши фактичні обставини справи, оцінивши представлені докази, суд вважає, що позов підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Спірні правовідносини сторін є господарськими та врегульовані договором про надання послуг з вивезення та захоронення твердих побутових відходів від 15.08.2018 № 229, який за змістом закріплених у ньому прав та обов`язків сторін є договором про надання послуг.

Також, до договору було укладено додаткові угоди № 1, 2, 3, за якими, згідно з п. 4.3 договору, у випадку неповернення підписаної додаткової угоди протягом 10 діб, тарифи вважаються узгодженими сторонами і підлягають сплаті.

Відповідно до ч. 1 ст. 901 Цивільного кодексу України за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов`язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов`язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором.

Статтею 629 Цивільного кодексу України встановлено, що договір є обов`язковим для виконання сторонами.

В силу норми ч. 1 ст. 193 Господарського кодексу України суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Згідно зі ст. ст. 525, 526 Цивільного кодексу України одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом. Зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Акти здачі-приймання робіт (надання послуг) за заявлений період: квітень 2021-січень 2022 відповідачем не підписані, однак за умовами п. 4.2 договору вважаються узгодженими, оскільки дані акти не були підписані та повернуті замовником виконавцю протягом 5-ти календарних днів з моменту їх отримання, та підлягають оплаті згідно з п. 4.2 договору не пізніше 15 числа місяця, наступного за розрахунковим місяцем.

Згідно з ч. ч. 1, 3 ст. 74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідач не надав суду доказів оплати послуг на суму 1 986 грн 59 коп. або обґрунтованих заперечень проти позову.

За таких обставин судом задоволені позовні вимоги про стягнення з відповідача на користь позивача заборгованості за актами здачі-приймання робіт (надання послуг) за період: квітень 2021-січень 2022 в сумі 1 986 грн 59 коп.

Відповідно до ст. 129 ГПК України судовий збір за позовом відноситься на відповідача.

Керуючись 129, 238, 240, 241, 252 Господарського процесуального кодексу, суд

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Фізичної особи-підприємця Лєш Дмитра Олександровича, РНОКПП НОМЕР_1 ( АДРЕСА_1 ) на користь Комунального підприємства «Комфорт» Дніпрорудненської міської ради, ідентифікаційний код юридичної особи 41636720 (вул. Ентузіастів, 4, м. Дніпрорудне, Василівський район, Запорізька область, 71630) 1 986 (одна тисяча дев`ятсот вісімдесят шість) грн 59 коп. основного боргу та 2 481 (дві тисячі чотириста вісімдесят одна) грн 00 коп.

судового збору.

3. Видати наказ після набрання судовим рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Центрального апеляційного господарського суду протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне судове рішення складено та підписано 11.04.2023.

Суддя А.О. Науменко

Дата ухвалення рішення11.04.2023
Оприлюднено13.04.2023
Номер документу110143176
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 1 986 грн 59 коп

Судовий реєстр по справі —908/543/22

Судовий наказ від 09.05.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

Рішення від 11.04.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

Ухвала від 21.02.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

Ухвала від 12.06.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

Ухвала від 11.04.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

Ухвала від 09.03.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні