Постанова
від 05.11.2007 по справі 15/513-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/513-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.11.07           Справа №15/513-07.

за позовом Кролевецького районного центру зайнятості

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю  “Промтехсервіс”, Сумська область, м. Кролевець

про стягнення 100 грн.06 коп.                                                                                              

                                                                                     СУДДЯ  РЕЗНИЧЕНКО О.Ю.

За участю представників сторін:

від позивача –     не з‘явився

від відповідача –не з‘явився

      Суть спору: Позивач просить стягнути з відповідача 100 грн. 06 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування на випадок безробіття станом на 12.09.2007р.

      Позивач направив  в судове засідання для підтвердження боргу відповідача розрахункову відомість за І півріччя 2007р., відповідно до якої залишок заборгованості на кінець звітного періоду за відповідачем становить 100 грн. 06 коп. Також позивач просить розглянути справу без участі його представника.

Відповідач заперечення на позов не подав, в судове засідання представник відповідача не з‘явився. Судові ухвали направлялася відповідачу за адресою, зазначеною  у позовній заяві та за  адресою, зазначеною у свідоцтві про державну реєстрацію суб‘єкта підприємницької діяльності – юридичної особи від 12.01.2000р., яке долучене до матеріалів справи. Тому, відповідно до ст. 35, 128 Кодексу адміністративного судочинства України справа розглядається за наявними в ній матеріалами.     

Розглянувши матеріали справи, суд

ВСТАНОВИВ:

  Згідно ст. 22 Закону України “Про зайнятість населення” ст. 8 Закону України  “Про загальнообов'язкове державне страхування  на випадок безробіття” Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття є загальнодержавним цільовим фондом, самостійною фінансовою системою і утворюється на державному та місцевому рівнях за рахунок асигнувань державного і місцевих бюджетів, розмір яких встановлюється Верховною Радою України; зборів на обов'язкове соціальне страхування на випадок безробіття; коштів служби зайнятості, отриманих за надання платних послуг підприємствам та організаціям, і частини прибутку підприємств, установ та організацій, що створюються державною службою зайнятості.

Відповідно до ст. 16 Закону України “Про загальнообов'язкове державне страхування  на випадок безробіття” джерелами формування  коштів Фонду, у тому числі є страхові внески страхувальників. Діяльність державної служби зайнятості  населення  фінансується за рахунок коштів Фонду. Ст. 38 вищезазначеного Закону передбачає відповідальність за несвоєчасну та неповну сплату страхових внесків страхувальниками.

Відповідно до вказаного Закону платниками внесків на загальнообов‘язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття є роботодавці (підприємства, установи, організації, фізичні особи – суб‘єкти підприємницької діяльності з правом найму) та застраховані особи.

Товариство з обмеженою відповідальністю  “Промтехсервіс”,  є платником страхових внесків до Фонду, але несвоєчасно сплачує  внески до Фонду.

Заборгованість відповідача перед позивачем  станом на 12.09.2007р. складає 100 грн. 06 коп., що підтверджується матеріалами справи, а саме  розрахунковою відомістю про нарахування та перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття за І півріччя 2007р., згідно якої залишок заборгованості на кінець звітного періоду за відповідачем становить 100 грн. 06 коп. та актом перевірки взаємних розрахунків по коштах соціального страхування між відповідачем та позивачем №180705289 від 27.08.2007р., який підписаний повноважними представниками сторін.

           Таким чином, станом на день розгляду справи в суді, залишок заборгованості відповідача перед позивачем складає 100 грн. 06 коп.

          Доказів сплати цієї суми відповідач не подав, не подав і обґрунтованого заперечення позовним вимогам, тому вимоги позивача щодо стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття визнаються судом правомірними, обґрунтованими  і підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 158, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.   Позов задовольнити.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю  “Промтехсервіс” (Сумська область, м. Кролевець, вул. Чайковського, 15, код 30647473) на користь Кролевецького районного центру зайнятості населення (Сумська область, м. Кролевець, площа Свободи, 6, код 23635221) 100 грн. 06 коп. заборгованості.

3.Видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили.

4.Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СУДДЯ                                                                                 О.Ю.РЕЗНИЧЕНКО

Повний текст постанови підписано 05.11.2007 року.

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення05.11.2007
Оприлюднено09.11.2007
Номер документу1101474
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/513-07

Постанова від 05.11.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резниченко О.Ю.

Ухвала від 25.10.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резниченко О.Ю.

Ухвала від 11.10.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резниченко О.Ю.

Ухвала від 21.09.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резниченко О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні