Ухвала
від 10.04.2023 по справі 173/375/23
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/375/23

Провадження №2/173/305/2023

У Х В А Л А

іменем України

10 квітня 2023 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

В складі :головуючого судді - Петрюк Т.М.

при секретареві Салтиковій С.І.

за участю: представника позивача - адвоката Серебрякова Е.С.

відповідача ОСОБА_1

представника третьої особи - Луценко О.В

Розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні, за правилами загального позовного провадження, в місті Верхньодніпровську цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: служба у справах дітей Верхньодніпровської міської ради Дніпропетровської області про визначення місця проживання дітей разом з батьком ,-

ВСТАНОВИВ:

21.02.2023 року до суду звернувся позивач, ОСОБА_2 , з позовом визначення місця проживання дітей разом з батьком до відповідача, ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: відділ з гуманітарних питань Верхньодніпровської міської ради .

28.02.2023 року отримана довідка про реєстрацію місця проживання відповідача - фізичної особи.

01.03.2023 року ухвалою судді Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області відкрите провадження у справі та справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження в підготовчому судовому засіданні на 10.04.2023 року.

09.03.2023 року позивачем подана уточнена позовна заява, згідно якої третьою особою, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору визначена служба у справах дітей Верхньодніпровської міської ради.

Відповідачем відзив на позовну заяву не наданий .

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні пояснив, що підтримує позовні вимоги за уточненою позовною заявою в повному обсязі. Ним підтверджено, що в позовній заяві викладені всі обставини справи та наведені всі доводи на обґрунтування заявлених позовних вимог. Змінювати, уточнювати, доповнювати, зменшувати, збільшувати позовні вимоги наміру не має. Також пояснив, що уточнена позовна заява направлена всім учасникам розгляду справи, що підтверджується доданими до неї доказами.

Представником позивача заявлене клопотання про залучення до матеріалів справи заперечень на висновок органу опіки та піклування щодо недоцільності визначення місця проживання дітей разом з батьком, яке задоволене судом.

Враховуючи, що в уточненій позовній заяві позивачем змінена лише третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору і представник третьої особи вказує на необхідність проведення такої заміни, оскільки саме на службу у справах дітей Верхньодніпровської міської ради покладенні права та обов`язки органу опіки і піклування. Уточнена позовна заява подана своєчасно, до початку підготовчого судового засідання. Відповідно до ст. 49 ЦПК України позивач наділений правом уточнювати позовні вимоги. Суд вважає за необхідне прийняти уточнену позовну заяву.

Відповідач в підготовчому судовому засіданні визнала позовну заяву, подавши заяву про визнання позову.

Відповідно до ч. 4 ст. 206 ЦПК України - Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Оскільки суду наданий висновок органу опіки і піклування щодо недоцільності визначення місця проживання дітей разом з батьком, суд приходить до висновку про необхідність продовження розгляду справи.

Представник третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору в підготовчому судовому засідання пояснила, що органом опіки та піклування прийнятий висновок про недоцільність визначення місця проживання дітей разом з батьком. Оскільки між сторонами відсутній спір з цього приводу. Та заявила клопотання про залучення до матеріалів справи копію рішення про затвердження висновку та висновок щодо недоцільності визначення місця проживання дітей разом з батьком, які задоволені судом.

Судом встановлено склад учасників розгляду справи, якими є сторони, представник позивача, представник третьої особи.

Судом визначені факти, які необхідно встановити: факт походження дітей від сторін, факт окремого проживання сторін, факт доцільності визначення місця проживання дитини з одним із батьків.

Данні факти будуть підтверджуватись: копіями свідоцтв про народження дітей, висновком органу опіки та піклування .

Також враховуючи вік дітей, суд вважає за необхідне заслухати в судовому засіданні думку дітей з приводу визначення місця їх проживання.

Керуючись ст. 197, 198 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Прийняти уточнену позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: служба у справах дітей Верхньодніпровської міської ради Дніпропетровської області про визначення місця проживання дітей разом з батьком.

Закінчити підготовче судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: служба у справах дітей Верхньодніпровської міської ради Дніпропетровської області про визначення місця проживання дітей разом з батьком .

Справу призначити до розгляду в судовому засіданні на 13 червня 2023 року на 10-00 годину.

В судове засідання викликати всіх учасників розгляду справи та зобов`язати позивача забезпечити в судове засідання явку дітей та педагога.

Справу розглянути шляхом проведення одного судового засідання з можливим оголошенням перерви.

Дослідження доказів проводити в наступному порядку: заслухати учасників розгляду справи, заслухати думку дітей, дослідити письмові докази у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала складена 10.04.2023 року.

Суддя Петрюк Т.М.

Дата ухвалення рішення10.04.2023
Оприлюднено13.04.2023
Номер документу110160970
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дітей разом з батьком

Судовий реєстр по справі —173/375/23

Рішення від 13.06.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні