Ухвала
від 06.01.2023 по справі 452/3605/22
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/3605/22

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

"06" січня 2023 р. м.Самбір

Суддя Самбірського міськрайонного суду Львівської області Кущ Т.М., отримавши позовну заяву ОСОБА_1 до відокремленого структурного підрозділу «Харківський торговельно-економічний фаховий коледж» Державного торговельно-економічного університету (далі ВСП «ХТЕФ» ДТЕУ) про стягнення недоплаченої заробітної плати та компенсації за затримку виплати заробітної плати, -

В С Т А Н О В И В :

29 листопада 2022 року ОСОБА_1 звернувся до суду з вищевказаним позовом до ВСП ««ХТЕФ» ДТЕУ, в якому прохає стягнути з відповідача недоплачену суму заробітної плати та суму компенсації за затримку виплати заробітної плати. Крім того, у заяві позивач просить стягнути з відповідача суму понесених судових витрат.

Ухвалою суду від 02 грудня 2022 року позовну заяву залишено без руху з наданням строку для усунення виявлених недоліків.

05 січня 2023 року позивач ОСОБА_1 подав до канцелярії суду доповнення до позовної заяви з доданими документами.

Оскільки позивач у визначені судом строки частково усунув недоліки, зазначені в ухвалі суду, тому є підстави для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Позовна заява підсудна Самбірському міськрайонному суду Львівської області та подана з додержанням вимог статей 175-177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), при цьому підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до п.2 ч.4 ст.19 ЦПК України та п.2 ч.1 ст.274 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду, зокрема, справ , що виникають з трудових відносин.

За таких обставин суд приходить до висновку про можливість здійснення розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись стст.19,187-192,196,260,261,274,277,353 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В :

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (проживаючий за адресою: АДРЕСА_1 ) до відокремленого структурного підрозділу «Харківський торговельно-економічний фаховий коледж» Державного торговельно-економічного університету (юридична адреса: Харківська область, м.Харків, вул.Отара Яроша, буд.8) про стягнення недоплаченої заробітної плати та компенсації за затримку виплати заробітної плати.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Проведення судового засідання для розгляду справи по суті призначити на 17лютого 2023року о10год.00хв. в приміщенні Самбірського міськрайонного суду Львівської області за адресою: Львівська область, м. Самбір, вул. Мазепи, 18, з повідомленням позивача ОСОБА_1 та представника відповідача - ВСП «ХТЕФ» ДТЕУ, без їх виклику.

4. Визначити сторонам строк для подання заяви із запереченням проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

5. Встановити відповідачу ВСП «ХТЕФ» ДТЕУ строк для подачі відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, який має бути поданий у порядку та формі, визначених статтею 178 ЦПК України.

6. Встановити строк позивачу ОСОБА_1 для подання відповіді на відзив протягом п`яти днів з дня отримання від відповідача ВСП «ХТЕФ» ДТЕУ відзиву на позовну заяву.

7. Встановити строк відповідачу ВСП «ХТЕФ» ДТЕУ для подання заперечень щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення протягом п`ять днів з дня отримання від ОСОБА_1 відповіді на відзив.

8. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою https://court.gov.ua/sud1318/.

9. Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити учасникам справи.

10. Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

11. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М. Кущ

Дата ухвалення рішення06.01.2023
Оприлюднено13.04.2023
Номер документу110164068
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення недоплаченої заробітної плати та компенсації за затримку виплати заробітної плати

Судовий реєстр по справі —452/3605/22

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 06.01.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні