Ухвала
від 12.04.2023 по справі 185/9954/21
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/9954/21

Провадження № 2/185/140/23

У Х В А Л А

12 квітня 2023 року Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Болдирєвої У.М.,

з участю секретаря судового засідання Бублик А.В.

прокурора Скрипник К.Ю.

представника відповідача ГУ Держгеокадастру Міссона Д.В.,

представника відповідача ТОВ «Сегеста» - адвоката Шпакової О.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Павлограді цивільну справу за позовом керівника Павлоградської окружної прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Вербківської сільської ради до Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, Товариства з обмеженою відповідальністю «Сегеста», Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротехеко», ОСОБА_1 , третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю «Сільськогосподарське товариство із забезпечення інвалідів «Спокій Мадава» про визнання незаконним та скасування наказу про затвердження документації із землеустрою та надання земельної ділянки у власність, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, витребування земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом керівника Павлоградської окружної прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Вербківської сільської ради до Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, Товариства з обмеженою відповідальністю «Сегеста», Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротехеко», ОСОБА_1 , третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю «Сільськогосподарське товариство із забезпечення інвалідів «Спокій Мадава» про визнання незаконним та скасування наказу про затвердження документації із землеустрою та надання земельної ділянки у власність, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, витребування земельної ділянки.

Предметом спору є земельна ділянка сільськогосподарського призначення з кадастровим номером 1223582800:01:003:0790, розташована на території Вербківської сільської ради у Павлоградському районі Дніпропетровської області.

Заявлені такі позовні вимоги:

1. Визнати незаконним та скасувати наказ Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області від 25 лютого 2020 року № 4-2548/15-20-СГ «Про затвердження документації із землеустрою та надання земельної ділянки у власність» для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_1 ,

2. Визнати недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки від 24 квітня 2020 року, укладений між продавцем ОСОБА_1 та покупцем Товариством з обмеженою відповідальністю «Сегеста», як такий, що порушує публічний порядок, з одночасним припиненням речових прав Товариства з обмеженою відповідальністю «Сегеста» на вказану земельну ділянку (номер запису про право 36336675),

3. Визнати недійсним договір оренди від 08 грудня 2020 року, укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю «Сегеста» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Агротехеко» в частині оренди спірної земельної ділянки з одночасним припиненням речових прав ТОВ «Агротехеко» на цю земельну ділянку.

4. Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю «Сегеста» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротехеко» земельну ділянку на користь Вербківської сільської ради.

Представник позивача Вербківської сільської ради в порядку самопредставництва Горбатенко О.О. у судове засідання не з`явився, згідно поданого клопотання просить розглянути справу у його відсутність, позовні вимоги прокурора задовольнити у повному обсязі.

Під час розгляду справи по суті представником відповідача ТОВ «Сегеста» - адвокатом Шпаковою О.С. заявлено клопотання про визнання обов`язковою явки у судове засідання представника позивача - Вербківської сільської ради, в інтересах якого пред`явлено позов прокурором.

Прокурор та представник відповідача ГУ Держгеокадастру вважають за доцільне викликати представника позивача Вербківської сільської ради у судове засідання для надання пояснень.

Учасники справи мають намір поставити питання представнику позивача по суті позову, крім того прокурор у своїх поясненнях посилається на наявність порушень в діях Вербківської сільської ради стосовно спірної земельної ділянки, тому суд вважає за необхідне постановити ухвалу про визнання обов`язковою явки у судове засідання представника позивача Вербківської сільської ради та виклик його у судове засідання для надання пояснень.

Керуючись пунктом 5 частини 2 статті 223 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Визнати обов`язковою явку у судове засідання представника позивача Вербківської сільської ради.

Викликати представника позивача Вербківської сільської ради для надання пояснень у судове засідання на 27 квітня 2023 року о 14:30 годині.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя У.М. Болдирєва

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення12.04.2023
Оприлюднено13.04.2023
Номер документу110170649
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —185/9954/21

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 05.01.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 19.09.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Постанова від 29.08.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні