Ухвала
від 12.04.2023 по справі 140/5232/23
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову в задоволенні клопотання

12 квітня 2023 року ЛуцькСправа № 140/5232/23 Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Ковальчука В.Д., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання відповідача про заміну первісного відповідача належним відповідачем в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Ковельської районної державної адміністрації (Відділення №1 м. Любомль) про визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся з позовом до Управління соціального захисту населення Ковельської районної державної адміністрації (Відділення №1 м. Любомль) про визнання дій неправомірними щодо ненарахування відділенням №1 м. Любомль Управління соціального захисту населення Ковельської районної державної адміністрації як учаснику бойових дій соціальної виплати відповідно до положень ч. 5 ст. 12 Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту; зобов`язання відповідача здійснити перерахунок і виплату щорічної разової грошової допомоги до 05 травня за 2022 рік, як учаснику бойових дій, відповідно до статті 12 Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту, виходячи з 5 (п`яти) мінімальних пенсій за віком, з урахуванням раніше виплачених сум.

Ухвалою судді Волинського окружного адміністративного суду від 30.03.2023 відкрито провадження у даній справі, судовий розгляд справи ухвалено проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

10 квітня 2023 року до суду надійшло клопотання від Управління соціального захисту населення Ковельської районної державної адміністрації про заміну у даній справі первісного відповідача належним відповідачем, оскільки позивачу ОСОБА_1 , як учаснику бойових дій, у 2022 році нарахування допомоги до 5 травня, що передбачена постановою Кабінету Міністрів України від 07.05 2022 № 540 Деякі питання виплати у 2022 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту і Про жертви нацистських переслідувань Управлінням соціального захисту населення Ковельської райдержадміністрації не здійснювалось через відсутність його у поданих списках. Зазначає, що по питанню невиплаченої частини разової грошової допомоги до 5 травня за 2022 рік ОСОБА_1 повинен був звернутися до установи за місцем проходження служби.

Відповідно до частини третьої статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Отже, розгляд вказаного клопотання за встановленим судом порядком проведено в порядку письмового провадження.

Суд, дослідивши письмові докази та письмові пояснення сторін по суті спору, дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення вказаного клопотання з огляду на таке.

Відповідно до частин 3, 4 статті 48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

Враховуючи те, що в матеріалах справи відсутня згода позивача на заміну первісного відповідача належним відповідачем, а також відсутні докази нарахування та виплати позивачу спірної грошової допомоги визначеним територіальним органом соціального захисту чи територіальним органом Пенсійного фонду України, тому таке клопотання є передчасним та не підлягає до задоволення.

Керуючись статтями 48, 166, 248, 262 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання відповідача про заміну первісного відповідача належним відповідачем в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Ковельської районної державної адміністрації (Відділення №1 м. Любомль) про визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити дії відмовити.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя В.Д. Ковальчук

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.04.2023
Оприлюднено14.04.2023
Номер документу110179210
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них осіб, звільнених з публічної служби

Судовий реєстр по справі —140/5232/23

Ухвала від 03.05.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ковальчук Володимир Дмитрович

Ухвала від 12.04.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ковальчук Володимир Дмитрович

Ухвала від 12.04.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ковальчук Володимир Дмитрович

Ухвала від 30.03.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ковальчук Володимир Дмитрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні