Ухвала
від 12.04.2023 по справі 533/357/23
КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12.04.2023 рокуКОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙСУД ПОЛТАВСЬКОЇОБЛАСТІ

Справа № 533/357/23

Провадження №2/533/186/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження

12 квітня 2023 року селище Козельщина

Козельщинський районний суд Полтавської області в складі головуючого судді Оксенюк М. М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: с. Бреусівка Кременчуцького району Полтавської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами», адреса для листування: вулиця Стельмаха, 5-А, офіс 203, м. Ірпінь, Київська область, треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гуревічов Олег Миколайович, адреса для листування: вулиця Мала Житомирська, 6/5, м. Київ, третя особа: Державний виконавець Козельщинського відділу державної виконавчої служби у Кременчуцькому районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Суми) Донець Ярослав Вікторович, адреса для листування: вулиця Остроградського, 75/15, сел.Козельщина, Кременчуцького району, Полтавська область, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,

УСТАНОВИВ

12.04.2023 позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами», треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гуревічов Олег Миколайович, Державний виконавець Козельщинського відділу державної виконавчої служби у Кременчуцькому районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Суми) Донець Ярослав Вікторович, в якому просить визнати виконавчий напис № 9408 від 29.01.2020 приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гуревічов О.М. таким, що не підлягає виконанню

Далі встановлено, що позовна заява подана з додержанням вимог ст. 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Козельщинського районного суду Полтавської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Згідно ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, зокрема, у порядку загального позовного провадження або спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.6 ст.19 ЦПК України, дана справа є малозначною, а тому, у відповідності до ст. 274 ЦПК України, підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно з приписами ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Отже, відповідно до ст. 187, ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд вважає, що необхідно відкрити провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з призначенням першого судового засідання та з викликом сторін.

На підставі наведеного вище та керуючись статтями 14, 19, 27, 83, 175, 177, 178, 187, 190, 258-260, 274, 277 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами», треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гуревічов Олег Миколайович, Державний виконавець Козельщинського відділу державної виконавчої служби у Кременчуцькому районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Суми) Донець Ярослав Вікторович про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Залучити до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:

Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гуревічов Олег Миколайович (адреса: вулиця Мала Житомирська, 6/5, м. Київ, 01001);

Державного виконавця Козельщинського відділу державної виконавчої служби у Кременчуцькому районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Суми) Донець Ярослава Вікторовича (адреса: вулиця Остроградського, 75/15, сел.Козельщина Кременчуцького району Полтавська область, 39100).

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити перше судове засідання на 11.05.2023 року о 08 годині 00 хвилин в приміщенні Козельщинського районного суду, зал судового засідання №1 за адресою: Полтавська область, селище Козельщина, вул. Остроградського, 75/15.

Витребувати в строк 3 дні з моменту отримання ухвали суду у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гуревічов Олега Миколайовича належним чином завірену копію виконавчого напису від 29 січня 2020 року, зареєстрованого в реєстрі за №9408 та копії документів, на підставі яких було вчинено даний виконавчий напис.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення йому цієї ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов до позивача.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Крім цього, роз`яснити відповідачу, що в строк п`ятнадцять днів з дня вручення йому цієї ухвали, протягом якого він має право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Встановити позивачу строк п`ять дні з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбачену ст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьоюп`ятою ст. 178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк п`ять дні з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати суду заперечення, передбачене статтею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьоюп`ятою ст. 178 ЦПК України. Копію заперечення і доданих до нього документів одночасно з поданням його суду відповідач повинен надіслати іншим учасникам справи.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1611/.

Копію ухвали, пам`ятки про права та обов`язки учасників справи та про процесуальні права та обов`язки сторін, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М. М. Оксенюк

Дата ухвалення рішення12.04.2023
Оприлюднено14.04.2023
Номер документу110186124
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —533/357/23

Рішення від 11.05.2023

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні