Ухвала
від 10.04.2023 по справі 702/300/23
МОНАСТИРИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 702/300/23

Провадження № 2/702/120/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття підготовчого провадження у справі,

витребування доказів

10 квітня 2023 року м. Монастирище

Суддя Монастирищенського районного суду Черкаської області Нейло І.М., розглянувши матеріали цивільної справи№ 702/300/23 за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Монастирищенської державної нотаріальної контори Центрального міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м. Київ) (вул. Соборна, 117 м. Монастирище Уманського району Черкаської області), третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Приватне акціонерне товариство "Монастирищенський машинобудівний завод" (вул. Білопільський шлях, 26 м. Суми)про скасування заборони (архівного запису),

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 05.04.2023 звернувся до суду з вищевказаним позовом до Монастирищенської державної нотаріальної контори Центрального міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м. Київ).

Позовна заява подана з додержанням вимогстатей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи вищевикладене, суддя вважає за необхідне розглянути справуза правилами загального позовного провадження, з урахуванням вимог ч. 3 ст. 274 ЦПК України, оскільки за обставин викладених в позовній заяві, суд не вбачає достатніх підстав для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з урахуванням необхідності виконання певних процесуальних дій, з`ясування думки сторін з приводу їх виконання. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України та призначити підготовче засідання у справі.

Разом з позовною заявою від позивача надійшло клопотання про витребування доказів в порядку підготовки справи до розгляду, а саме просить витребувати від державної нотаріальної контори Центрального міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м. Київ) документи, які стали підставою вчинення реєстрації обтяження - заборона (архівний запис) за № 4978352 від 18.05.2007, а саме : Повідомлення, 4,15.06.1981, Монастирищенський машбудзавод.

Дослідивши матеріали справи суддя вважає, що клопотання позивача про витребування доказів в порядку підготовки справи до розгляду підлягає до задоволення повністю на підставі ст. 84 ЦПК України з огляду на правову природу документів, які просить витребувати позивач та порядок їх зберігання, можливості доступу до них позивачу, безпосереднє відношення витребуваних доказів до предмету спору.

Відповідно до ч. 7 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

На підставі викладеного, керуючись ст. 19,187,206,261,353 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Монастирищенської державної нотаріальної контори Центрального міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м. Київ) (вул. Соборна, 117 м. Монастирище Уманського району Черкаської області), третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Приватне акціонерне товариство "Монастирищенський машинобудівний завод" (вул. Білопільський шлях, 26 м. Суми)про скасування заборони (архівного запису) до розгляду та відкрити провадження у справі в порядку загального позовного провадження.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання призначене на 02 транвя 2023 року об 11 годині 45 хвилин, провести у залі судових засідань в приміщенні Монастирищенського районного суду Черкаської області, розташованому за адресою: Черкаська область м. Монастирище, вул. Соборна,98, ІІ поверх.

Державній нотаріальній конторі Центрального міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м. Київ) на адресу Монастирищенського районного суду Черкакської області надати документи, які стали підставою вчинення реєстрації обтяження - заборона (архівний запис) за № 4978352 від 18.05.2007, а саме : Повідомлення, 4,15.06.1981, Монастирищенський машбудзавод. Виконати ухвалу суду в частині надання доказів до 01.05.2023 включно.

У разі заперечення проти позову, встановити відповідачу п`ятнадцять днів з дня одержання копії цієї ухвали для надання до суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам ч. 3-5ст. 178 ЦПК України, одночасно долучивши до нього докази, що підтверджують заперечення проти позову, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення на відповідь позивача, протягом п`яти днів з дати їх отримання, з дотриманням вимог ч. 3-5ст. 178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки: http://ms.ck.court.gov.ua/sud2313/.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.М.Нейло

Дата ухвалення рішення10.04.2023
Оприлюднено14.04.2023
Номер документу110187971
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування заборони (архівного запису

Судовий реєстр по справі —702/300/23

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Алфьоров А. М.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Алфьоров А. М.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Нейло І. М.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Нейло І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні