Рішення
від 13.04.2023 по справі 713/814/23
ВИЖНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 713/814/23

Провадження №2-о/713/41/23

УХВАЛА

іменем України

13.04.2023 м. Вижниця

Вижницький районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді Осокіна А.Л.,

присяжних Бережного В.Ю., Кузика В. В.,

за участю секретаря Колотило М.М.,

розглянувши у відкритому цивільну справу за заявою ОСОБА_1 в інтересах якого діє адвокат Ткач Валентина Василівна про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересована особа: ОСОБА_2 та Орган опіки та піклування Вашківецької міської ради ,-

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 інтереси якого представляє адвокат Ткач В.В. звернувся до суду зі заявою про визнання ОСОБА_2 , недієздатним внаслідок діагнозу: важка розумова відсталість. До заяви було додано клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи відносно ОСОБА_2 , посилаючись на те, що ОСОБА_2 хворіє, їй встановлено діагноз : важка розумова відсталість та встановлено І групу інвалідності.

Представник позивача надав суду заяву, в якій просила здійснити розгляд клопотання про призначення експертизи у її відсутності та відсутності заявника , клопотання підтримала.

Заінтересована особа в судове засідання свого представника не направила надала суду заяву про розгляд справи у відсутності її представника.

Суд знаходить, що розгляд даної заяви можливий тільки після проведення судово-психіатричної експертизи даної особи, оскільки згідно вимог ст.105 ЦПК України для визначення психічного стану особи експертиза призначається в обовязковому порядку.

Крім цього, згідно положень ст..298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоровя фізичної особи призначає для встановлення його психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Керуючись ст. ст. 105, 253, 298 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Призначити по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 в інтересах якого діє адвокат Ткач Валентина Василівна про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересована особа: ОСОБА_2 та Орган опіки та піклування Вашківецької міської ради, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити Чернівецькій філії судово-психічних експертиз ДУ "Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України" за адресою м.Чернівці вул. Мусоргського, 2.

Перед експертами поставити питання:

-Чи хворіє психічним захворюванням ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає в АДРЕСА_1 ?

-Чи може ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , розуміти значення своїх дій і керувати ними?

Зобов`язати заявника ОСОБА_3 , забезпечити явку хворого ОСОБА_4 з медичними документами в експертну установу - Чернівецьку філію судово-психічних експертиз ДУ "Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України" для проведення даної експертизи.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.384, 385 КК України за відмову від проведення експертизи та за дачу завідомо неправдивого висновку.

На час проведення експертизи, провадження по цивільній справі зупинити.

Суддя Андрій ОСОКІН

Присяжні Бережний В.Ю.

Кузик В.В.

Дата ухвалення рішення13.04.2023
Оприлюднено14.04.2023
Номер документу110198199
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересована особа: ОСОБА_2 та Орган опіки та піклування Вашківецької міської ради

Судовий реєстр по справі —713/814/23

Рішення від 28.06.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ОСОКІН А. Л.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ОСОКІН А. Л.

Ухвала від 13.04.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ОСОКІН А. Л.

Рішення від 13.04.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ОСОКІН А. Л.

Рішення від 15.03.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ОСОКІН А. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні