Ухвала
від 13.04.2023 по справі 440/1303/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

13 квітня 2023 року м. ПолтаваСправа № 440/1303/23

Полтавський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Сич С.С., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження в письмовому провадженні матеріали справи за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "КАСПІЙ АГРО" до Головного управління ДПС у Полтавській області, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

08 лютого 2023 року позивач Товариство з обмеженою відповідальністю "КАСПІЙ АГРО" звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Головного управління ДПС у Полтавській області, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 13 лютого 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №440/1124/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "КАСПІЙ АГРО" до Головного управління ДПС у Полтавській області, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії. Роз`єднано позовні вимоги в окремі провадження шляхом виділення у самостійні провадження позовних вимог, зокрема, про визнання протиправним та скасування рішення Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних від 20.01.2023 №8125014/43200332 та зобов`язання Державної податкової служби України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних накладну №1 від 06.01.2023.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 14 лютого 2023 року адміністративну справу №440/1303/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "КАСПІЙ АГРО" до Головного управління ДПС у Полтавській області, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії прийнято до провадження, клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження задоволено, вирішено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні), витребувано докази.

24 лютого 2023 року до суду надійшов відзив відповідачів на позовну заяву, у якому представник відповідачів просить у задоволенні позовних вимог відмовити у повному обсязі.

З матеріалів справи вбачається, що позивач подавав до Державної податкової служби України скаргу щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної.

Відповідно до частини 1 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Згідно з частиною 4 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частини 3, 6 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Зважаючи на викладене вище, з метою всебічного та повного з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати від відповідача Державної податкової служби України документи, які додавалися Товариством з обмеженою відповідальністю "КАСПІЙ АГРО" до скарги на рішення від 20.01.2023 №8125014/43200332.

Згідно з частинами 1, 3 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Частиною 3 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З огляду на викладене, з метою отримання пояснень учасників справи, зібрання відповідних доказів для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, враховуючи обсяг та характер доказів у справі, суд дійшов висновку про необхідність переходу із спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та призначення підготовчого засідання у справі.

Відповідно до частини 6 статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

На підставі викладеного, керуючись статтями 9, 77, 80, 229, 248, 256, 257, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Перейти до розгляду справи №440/1303/23 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "КАСПІЙ АГРО" до Головного управління ДПС у Полтавській області, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 10:00 год. 12 травня 2023 року в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: 36039, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26.

Розгляд справи розпочати зі стадії відкриття провадження у справі.

Роз`яснити учасникам справи, що повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Витребувати від відповідача Державної податкової служби України документи, які додавалися Товариством з обмеженою відповідальністю "КАСПІЙ АГРО" до скарги на рішення від 20.01.2023 №8125014/43200332.

Зазначені документи надати у строк до 28 квітня 2023 року.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені Кодексом адміністративного судочинства України.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.С. Сич

Дата ухвалення рішення13.04.2023
Оприлюднено17.04.2023
Номер документу110211150
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо реалізації податкового контролю

Судовий реєстр по справі —440/1303/23

Рішення від 12.07.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Рішення від 12.07.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 12.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 12.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 13.04.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 23.02.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 14.02.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні