Ухвала
від 13.04.2023 по справі 904/1587/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про відкриття провадження

у справі про банкрутство

13.04.2023м. ДніпроСправа № 904/1587/23

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН", м.Дніпро

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕВІТАЛЬ" (50038, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Водоп`янова, буд. 11; ЄДРПОУ 37065084)

про визнання банкрутом

Відомості про представників сторін та учасників судового процесу:

від кредитора: не з`явився

від боржника: не з`явився

арбітражний керуючий: не з`явився

Суддя Примак С.А.

ВСТАНОВИВ:

29.03.2023 до господарського суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕВІТАЛЬ" (50038, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Водоп`янова, буд. 11; ЄДРПОУ 37065084).

Ухвалою господарського суду від 03.04.2023 прийнято заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕВІТАЛЬ" до розгляду в підготовчому засіданні, яке відбудеться 13.04.2023 об 11:50.

Учасники справи у вказане судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце судового засідання повідомлені належним чином.

11.04.2023 від ТОВ "Альянс Еволюшн" надійшло клопотання про розгляд справи без його участі.

Вивчивши матеріали справи, господарський суд прийшов до висновку про необхідність відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕВІТАЛЬ", з огляду на наступне.

Частиною 2 статті 8 Кодексу передбачено, що право на звернення до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство мають боржник, кредитор.

Частиною 1 статті 39 Кодексу встановлено, що перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом.

З доданих до заяви документів вбачається наступне.

07.09.2020 між Товариством з обмеженою відповідальністю АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН (надалі - Підприємство, Позивач) та Товариством з обмеженою відповідальністю РЕВІТАЛЬ (надалі - Користувач, Відповідач) був укладений Договір про надання поворотної фінансової допомоги № АЕ20-06 (надалі - Договір).

На виконання умов Договору, ТОВ АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН своєчасно перерахувало ТОВ РЕВІТАЛЬ поворотну фінансову допомогу у загальному розмірі 454 975,90 гри. (чотириста п`ятдесят чотири тисячі дев`ятсот сімдесят п`ять гривень 90 копійок).

У свою чергу, після закінчення терміну користування фінансовою допомогою, ТОВ «РЕВІТАЛЬ» не повернуло надану ТОВ «АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН» фінансову допомогу за Договором.

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області від 16.02.2023 по справі №904/3039/22 стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Ревіталь" (50038, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Волоп`янова, буд. 11; код ЄДРПОУ 37065084) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" (49094, м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, буд. 38; код ЄДРПОУ 40473930) суму заборгованості у розмірі 454 975,90 грн, а також витрати по сплаті судового збору у розмірі 6 824,65 грн.

На виконання рішення суду від 16.02.2023 господарським судом 22.03.2023 було видано наказ про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Ревіталь" (50038, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Волоп`янова, буд. 11; код ЄДРПОУ 37065084) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" (49094, м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, буд. 38; код ЄДРПОУ 40473930) суму заборгованості у розмірі 454 975,90 грн, а також витрати по сплаті судового збору у розмірі 6 824,65 грн.

На час розгляду справи доказів погашення заборгованості ТОВ «РЕВІТАЛЬ» перед ТОВ «АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН» до суду не надано.

Частиною 1 статті 530 Цивільного кодексу України передбачено, що якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

В силу статей 525, 526 Цивільного кодексу України та статті 193 Господарського кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до закону, інших правових актів, умов договору та вимог зазначених Кодексів, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Згідно зі статтею 599 Цивільного кодексу України зобов`язання припиняється виконанням, проведеним належним чином.

Відповідно до статті 610 Цивільного кодексу України, порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Згідно зі статтею 612 Цивільного кодексу України, боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Відповідно до частини 2 статті 193 Господарського кодексу України кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу.

Крім того, згідно зі статтею 629 Цивільного кодексу України договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд прийшов до висновку про необхідність визнання грошових вимог кредитора до боржника на суму 461 800,55 грн. - основний борг (4 черга задоволення); 87 140,00 грн. - 1 черга задоволення (судовий збір та авансування витрат арбітражного керуючого).

Враховуючи матеріали справи, господарський суд прийшов до висновку про наявність ознак неплатоспроможності боржника та підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство, введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

З метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, у відповідності до частини 9 статті 39 Кодексу, оприлюднити повідомлення про відкриття провадження у справі боржника на офіційному веб-порталі судової влади України.

У справі необхідно ввести процедуру розпорядження майном на 170 календарних днів, призначити розпорядника майна та встановити розмір грошової винагороди та джерела її сплати, вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів, встановити строки подальших процесуальних дій по справі.

Що стосується призначення розпорядника майна по даній справі, то господарським судом встановлено наступне.

17.10.2020 набрали чинності зміни внесені до Кодексу України з процедур банкрутства, а саме відповідно до п. 2-1 "Прикінцевих та перехідних положень" Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом. Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією. Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Ініціюючим кредитором запропоновано призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Сєдової Наталі Іванівни .

До заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" про відкриття провадження у справі про банкрутство додано заяву арбітражного керуючого Сєдової Наталі Іванівни про участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕВІТАЛЬ".

Враховуючи наявність в матеріалах справи пропозиції ініціюючого кредитора щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання обов`язків розпорядника майна по даній справі та заяви арбітражного керуючогоСєдової Наталі Іванівни про згоду на участь у даній справі, Господарський суд Дніпропетровської області, з огляду набранням чинності змін, внесених до Кодексу України з процедур банкрутства, прийшов до висновку про необхідність призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Сєдову Наталю Іванівну.

Керуючись ст.ст. 28, 30, 39, 41, 44 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 121, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕВІТАЛЬ" (50038, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Водоп`янова, буд. 11; ЄДРПОУ 37065084).

Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬЯНС ЕВОЛЮШН" в сумі 461 800,55 грн. - основний борг (4 черга задоволення); 87 140,00 грн. - 1 черга задоволення (судовий збір та авансування витрат арбітражного керуючого).

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до вимог ст. 41 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ввести процедуру розпорядження майном боржника строком на сто сімдесят календарних днів до 30.09.2023.

З метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, на офіційному веб-порталі судової влади України не пізніше наступного дня з дня постановлення ухвали суду про відкриття провадження у справі оприлюднити повідомлення про відкриття провадження у справі № 904/1587/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕВІТАЛЬ".

Розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕВІТАЛЬ" (50038, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Водоп`янова, буд. 11; ЄДРПОУ 37065084) призначити арбітражного керуючого Сєдову Наталю Іванівну (свідоцтво № 496 від 09.04.2013; 69005, м. Запоріжжя, вул. Гагаріна, буд. 8, офіс 69).

Встановити розмір основної винагороди розпоряднику майна Сєдовій Н.І. у розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

Зобов`язати розпорядника майна в строк до 13.05.2023 подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів.

Призначити попереднє засідання суду на 08.06.2023 на 10:20.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Володимира Винниченка, 1, каб. 3-410.

Зобов`язати розпорядника майна повідомити суди (загальні, господарські та адміністративні), які розглядають позовні вимоги конкурсних кредиторів, про опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство боржника.

Зобов`язати арбітражного керуючого не рідше одного разу на місяць надавати господарському суду (комітету кредиторів) звіт про свою діяльність з моменту призначення господарським судом.

Зобов`язати розпорядника майна підготувати та надати в межах строку процедури розпорядження майном господарському суду аналіз фінансово господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію.

Зобов`язати боржника надати розпоряднику майна необхідні документи на його вимогу для підготовки аналізу фінансово господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках.

Зобов`язати боржника надати розпоряднику майна всі необхідні документи та представити майно для проведення інвентаризації на вимогу розпорядника майна.

Зобов`язати розпорядника майна провести в строк до 13.05.2023 інвентаризацію майна боржника та надати інвентаризаційні відомості господарському суду в 10-ти денний строк після закінчення інвентаризації.

Згідно ст. 78 Податкового кодексу України копію ухвали про відкриття провадження у справі про банкрутство направити до органу державної податкової служби за місцезнаходження боржника для розгляду питання щодо проведення позапланової перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов`язкових платежів) та вжиття заходів, передбачених чинним законодавством. Матеріали за результатами перевірки направити суду для долучення до справи про банкрутство.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку та строк, встановлені ст. ст. 254-256 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала про відкриття провадження у справі про банкрутство не пізніше трьох днів з дня її постановлення надсилається боржнику, кредитору (кредиторам) та іншим особам, які беруть участь або мають взяти участь у цій справі (власнику майна, органу, уповноваженому управляти майном боржника, тощо), до контролюючого органу, визначеного Податковим кодексом України, місцевого загального суду, відповідного органу або особі, яка здійснює примусове виконання судових рішень, рішень інших органів, за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника.

Суддя С.А. Примак

Дата ухвалення рішення13.04.2023
Оприлюднено17.04.2023
Номер документу110229699
СудочинствоГосподарське
Сутьпредставників сторін та учасників судового процесу: від кредитора: не з`явився від боржника: не з`явився арбітражний керуючий: не з`явився

Судовий реєстр по справі —904/1587/23

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 07.11.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 07.11.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Постанова від 06.07.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 20.06.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 08.06.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 13.04.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні