Ухвала
від 12.04.2023 по справі 497/700/23
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12.04.2023

Справа № 497/700/23

Провадження № 2-о/497/27/23

УХВАЛА

про відкриття провадження по справі в порядку окремого провадження

12.04.23 року м. Болград

Суддя Болградського районного суду Одеської області Висоцький Сергій Олександрович, розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Городненської сільської ради Болградського району Одеської області про визнання громадянина недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

05квітня 2023року заявник звернувся до суду та просить постановити рішення, яким визнати недієздатним його брата ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , та встановити над ним опіку і за поданням органу опіки та піклування призначити його опікуном його, позивача ОСОБА_3 .

Свої вимоги мотивує тим, що його брат являється інвалідом ІІ групи з дитинства довічно, хворіє важкою розумовою відсталістю, недорозвиненням мови. Проживає разом з ним, його рідним братом, який є єдиним родичем, здатним здійснювати догляд за ним, тому що він потребує постійного нагляду та турботи.

В зв`язку з тим, що ОСОБА_1 не здатний усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, він не взмозі працювати, не усвідомлює своєї поведінки, не може орінтуватися в простих життєвих ситуаціях, а відтак є необхідність у вирішення питання про визнання його недієздатним та призначення опікуна.

З огляду ст.293 ЦПК України справу необхідно розглядати в порядку окремого провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Подана заява відповідає вимогам ст.ст.175-177, 318 ЦПК України, підсудна Болградському районному суду Одеської області. Підстав для залишення без руху, відмови у відкритті провадження у справі чи повернення заяви немає.

Таким чином, наявні достатні підстави для відкриття провадження у справі та призначення судового розгляду.

Відповідно до ч. 4 ст.294ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Керуючись ст.ст.175-177, 186, 293, 294, 318 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Городненської сільської ради Болградського району Одеської області про визнання громадянина недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна.

Справу розглядати в порядку окремого провадження.

Призначити судовийрозгляд на 05.05.2023рокуоб11:00годині у приміщенні Болградського районного суду Одеської області за адресою: вул. 25 Серпня, № 192, м. Болград, Одеська область, зал №6.

В судове засідання викликати заявника та представника заінтересованої особи.

Копію даної ухвали надіслати заявнику, а заінтересованій особі - також копію заяви з додатками.

Роз`яснити заінтересованій особі, що вони можуть заперечувати проти заяви, посилаючись на незаконність вимог, їх необґрунтованість, наявність перешкод для відкриття провадження в справі, мають право надати суду письмове заперечення на заяву з обов`язковою вказівкою на докази, що спростовують заяву та запропонувати їх надати, в разі наявності, в строк до судового засідання.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи http://bg.od.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. але може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду лише у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Висоцький С.О.

СудБолградський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення12.04.2023
Оприлюднено18.04.2023
Номер документу110245607
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —497/700/23

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Раца В. А.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Раца В. А.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні