Ухвала
від 04.04.2023 по справі 332/955/23
ВІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 332/955/23

Провадження № 2/314/498/2023

УХВАЛА

04.04.2023 м. Вільнянськ

Вільнянський районний суд Запорізької області в особі судді Мануйлової Н.Ю., розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Схід-Хімік» про визнання дій неправомірними та зобов`язання відновлення водопостачання та електропостачання,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вільнянського районного суду Запорізької області перебуває зазначена цивільна справа.

Разом з позовною заявою представником позивача заявлено клопотання про витребування з Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Схід-Хімік», ЄДРПОУ 38931885, юридична адреса: 69067, м. Запоріжжя, вул. Алмазна, буд. 32, кв. 21 належним чином засвідчених копій документів: Статут Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Схід-Хімік» та витяг про реєстрацію та реєстр членів Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Схід-Хімік», рішення загальних зборів, протокол загальних зборів, протокол реєстрації присутніх членів на загальних зборів, протокол рахункової комісії або інші документи, на підставі яких виключено з числа членів Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Схід-Хімік» ОСОБА_2 , заяви-попередження або акти, відповідно до яких припинено електропостачання та водопостачання до земельної ділянки під АДРЕСА_1 , яка належить ОСОБА_2 .

Клопотання обґрунтоване тим, що предметом спору по дійсній справі є встановлення обставин виключення з членів кооперативу позивачки та припинення водопостачання та електропостачання на земельній ділянці, тому виникла необхідність у підтвердженні певних обставин справи шляхом витребування від відповідача письмових доказів. На адвокатський запит від 20.01.2023 інформація щодо затребуваних документів від відповідача не надійшла, тому у позивача виникли складнощі у наданні відповідних доказів разом з поданою позовною заявою.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача, розглянувши матеріали цивільної справи, з метою об`єктивного розгляду справи, вважає за необхідне задовольнити клопотання про витребування доказів.

Нормами ст. 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 83, 84, 197 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати з Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Схід-Хімік», (юридична адреса: 69067, м. Запоріжжя, вул. Алмазна, буд. 32, кв. 21):

належним чином засвідчені копії статуту Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Схід-Хімік», витягу про реєстрацію та реєстру членів Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Схід-Хімік», рішення загальних зборів, протоколу загальних зборів, протоколу реєстрації присутніх членів на загальних зборах, протоколу рахункової комісії або інших документів, на підставі яких виключено з числа членів Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Схід-Хімік» ОСОБА_2 ; заяви-попередження або актів, відповідно до яких припинено електропостачання та водопостачання до земельної ділянки під № НОМЕР_1 , розташованої на території Люцернянської сільської ради Вільнянського району Запорізької область, в Обслуговуючому кооперативі «Садівниче товариство «Схід-Хімік», яка належить ОСОБА_2 .

Витребувані докази надати до суду до 25.05.2023.

У разі, якщо особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Н. Ю. Мануйлова

04.04.2023

СудВільнянський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення04.04.2023
Оприлюднено19.04.2023
Номер документу110269175
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —332/955/23

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Сінєльнік Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні