Ухвала
від 18.04.2023 по справі 1702/7897/11
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

з питання внесення виправлення в судове рішення

18 квітня 2023 рокуЛьвівСправа № 1702/7897/11 пров. № КДМ/А/2/23Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів:

головуючого судді:Запотічного І.І.,

суддів:Глушка І.В., Довгої О.І.,

розглянувши у порядку письмового провадження заяву ОСОБА_1 про виправлення описки в ухвалі Житомирського апеляційного адміністративного суду від 09 серпня 2012 року у справі № 1702/7897/11 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Володимирецькому районі Рівненської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до Володимирецького районного суду Рівненської області з адміністративним позовом до Управління праці та соціального захисту населення Володимирецької районної державної адміністрації про зобов`язання вчинити певні дії.

Постановою Володимирецького районного суду Рівненської області від 27 січня 2012 року позов задоволено частково. Визнано право ОСОБА_1 на отримання додаткової пенсії, як постраждалому від наслідків Чорнобильської катастрофи 3 категорії в розмірі 25% мінімальної пенсії за віком у відповідності до ст..51 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Зобов`язано Управління Пенсійного Фонду України у Володимирецькому районі Рівненській області провести перерахунок та виплатити ОСОБА_1 додаткову пенсію, передбачену ст.51 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в розмірі 25% від встановленого законодавством мінімального розміру державної пенсії за віком, передбаченої ст.28 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування», застосувавши розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 23 березня 2011 року по 22 липня 2011 року, з урахуванням фактично здійснених виплат та зміни розміру прожиткового мінімуму. Визнано право ОСОБА_1 на підвищення пенсії, яке передбачене ст..39 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в розмірі двох мінімальних заробітних плат. Зобов`язано Управління Пенсійного Фонду України у Володимирецькому районі Рівненської області провести перерахунок та виплатити ОСОБА_1 підвищення до пенсії, передбачене ст.39 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в розмірі двох мінімальних заробітних плат, з 23 березня 2011 року по 22 липня 2011 року, з урахуванням фактично здійснених виплат та зміни розміру мінімальної заробітної плати.

Не погодившись із ухваленим судовим рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу.

Ухвалою Житомирського апеляційного адміністративного суду від 09 серпня 2012 року апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України у Володимирецькому районі Рівненської області залишено без задоволення, а постанову Володимирецького районного суду Рівненської області від 27 січня 2012 р. без змін.

Житомирський апеляційний адміністративний суд ліквідований згідно з Указом Президента України від 29 грудня 2017 року № 455/2017 «Про ліквідацію апеляційних адміністративних судів та утворення апеляційних адміністративних судів в апеляційних округах», справи якого відповідно до частини третьої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України передаються Восьмому апеляційному адміністративному суду.

ОСОБА_1 подала заяву про виправлення описки у ухвалі Житомирського апеляційного адміністративного суду від 09 серпня 2012 року, а саме в резолютивній частині ухвали просить вказати правильну дату постанови суду першої інстанції 27 лютого 2012 року.

Перевіривши заяву позивача про виправлення описки, колегія суддів вважає, що вона не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1ст. 253 КАС України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Частиною 2 вищевказаної статті 253 КАС України передбачено, що питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження.

Колегія суддів наголошує, що правила статті 253 КАС України передбачають можливість після ухвалення судового рішення у справі усунути в ньому помилки технічного характеру - описки та очевидні арифметичні помилки.

Відтак, умовою для виправлення описки в тексті судового рішення є наявність в ньому помилки чи описки.

При цьому, описка полягає у порушенні правил граматики, синтаксису, пунктуації, нумерації, які мають вплив на зміст судового рішення та його виконання.

Поряд з цим, з матеріалів справи вбачається, що Житомирським апеляційним адміністративним судом в апеляційному порядку переглядалась постанова Володимирецького районного суду Рівненської області від 27 січня 2012 року, а не 27 лютого 2012 року, як зазначає позивач в заяві про виправлення описки, що відображено в резолютивній частині ухвали Житомирського апеляційного адміністративного суду від 09 серпня 2012 року, тому в задоволенні заяви слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 241, 249, 253, 311, 321, 325 суд, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви ОСОБА_1 про виправлення описки в ухвалі Житомирського апеляційного адміністративного суду від 09 серпня 2012 року у справі №1702/7897/11 відмовити.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Головуючий суддя І. І. Запотічний судді І. В. Глушко О. І. Довга

СудВосьмий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.04.2023
Оприлюднено20.04.2023
Номер документу110289832
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, з них

Судовий реєстр по справі —1702/7897/11

Ухвала від 18.04.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 21.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 15.06.2012

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Котік Т.С.

Ухвала від 15.06.2012

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Котік Т.С.

Ухвала від 09.08.2012

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Котік Т.С.

Постанова від 27.02.2012

Адміністративне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Котик Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні