Ухвала
від 19.04.2023 по справі 550/375/23
ЧУТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 550/375/23

Провадження № 2/550/118/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття підготовчого провадження у справі та призначення справи до судового розгляду

19 квітня 2023 року смт Чутове

Чутівський районний суд Полтавської області

у складі: головуючого судді Оболєнської С.А.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в смт. Чутове справу за позовом ОСОБА_1 до Чутівської селищної ради Полтавської області, треті особа, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Фізична особа-підприємець ОСОБА_2 ; ОСОБА_3 про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом,

у с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Чутівської селищної ради Полтавської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Ухвалою судді від 29.03.2023 відкрито загальне провадження у справі та призначено підготовче засідання.

У підготовче засідання позивач не з`явився, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлений належним чином.

Представник позивача, адвокат Понятенко А.Й. у підготовче засідання надала заяву в якій позовні вимоги підтримала повністю та просила проводити підготовче засідання без участі сторони позивача. Крім того просила суд задовольнити клопотання зазначене у позовній заяві, а саме витребувати у Чутівській державній нотаріальній конторі копії спадкових справ: після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 №69/2002; після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 ; після померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_6 №116/2005.

Представник відповідача, Чутівської селищної ради у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлений належним чином. До суду надав заяву в якій просив проводити розгляд справи без участі представника селищної ради, проти задоволення позовних вимог не заперечував.

Від третіх осіб до суду надійшли заяви про розгляд справи без їх участі, проти задоволення позовних вимог не заперечували.

Суд, дослідивши матеріали справи прийшов до наступного висновку.

Суддею проведено підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті та які є достатніми для закриття підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи.

Відповідно до ч. 1 ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Приймаючи до уваги предмет та підстави позову, а також клопотання представника позивача про витребування доказів та з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, підтвердження та встановлення усіх обставин по справі, які є необхідними для ухвалення законного та обґрунтованого рішення, суд вважає за необхідне витребувати у Чутівській державній нотаріальній конторі копії матеріалів спадкових справ: після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 №69/2002; після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 ; після померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_6 №116/2005.

Керуючись ст.ст.84,189, 196-198, 200, 259, 260 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Закрити підготовче провадження у справі.

Справу за позовом ОСОБА_1 доЧутівської селищноїради Полтавськоїобласті,треті особа,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору:Фізична особа-підприємець ОСОБА_2 ; ОСОБА_3 провизнання прававласності наземельну ділянкув порядкуспадкування зазаконом призначити досудового розгляду на 15:00 год 18 травня 2023 року в приміщенні Чутівського районного суду Полтавської області, розташованого за адресою: вул. Набережна, 15, смт. Чутове Полтавської області.

В судове засідання викликати учасників справи.

Витребувати у Чутівській державній нотаріальній конторі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (вул. Набережна, 9 смт Чутове Полтавської області, п/і 38800) належним чином завірені копії спадкових справ: №69/2002 після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 ; після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 ; №116/2005 після померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_6 .

Встановити строк для надання доказів до 18травня 2023року (включно).

Копію ухвалидля виконаннянаправити доЧутівської державноїнотаріальної контори Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Роз`яснити, що у разі неможливості подати витребувані докази до суду, необхідно повідомити суд про неможливість подати докази із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суд про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, передбачену законом, у тому числі суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя С. А. Оболєнська

СудЧутівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення19.04.2023
Оприлюднено21.04.2023
Номер документу110320246
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —550/375/23

Рішення від 13.06.2023

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Хоменко Д. Є.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Хоменко Д. Є.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Оболєнська С. А.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Оболєнська С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні