Ухвала
від 19.04.2023 по справі 906/259/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ



майдан Путятинський, 3/65, м. Житомир, 10002, тел. (0412) 48 16 20,

e-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, web: https://zt.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ 03499916

УХВАЛА

"19" квітня 2023 р. м. Житомир Справа № 906/259/23

Господарський суд Житомирської області у складі судді Прядко О.В.,

розглядаючи справу

за позовом Комунального підприємства "Агенція з питань регіонального розвитку" Житомирської обласної ради

до ОСОБА_1

про стягнення 28797,63 грн,

за участю представників сторін:

від позивача: Мудрик С.В. - довіреність №208 від 02.01.2023;

від відповідача: не з`явився,

ВСТАНОВИВ:

Комунальне підприємство "Агенція з питань регіонального розвитку" Житомирської обласної ради звернулось до Господарського суду Житомирської області з позовом до ОСОБА_1 про стягнення 28797,63 грн заборгованості з орендної плати за період з грудня 2020 року по грудень 2021 року відповідно до договору оренди нерухомого майна від 09.01.2019 №1965.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 21.03.2023 прийнято позовну заяву до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін та відкрито провадження у справі; cудове засідання для розгляду справи по суті призначено на 19.04.2023 о 12:00.

18.04.2023 на адресу суду від відповідача надійшов відзив на позовну заяву від 14.04.2023. До вказаного відзиву відповідачем, зокрема, долучено свідоцтво про розірвання шлюбу серії НОМЕР_1 від 27.03.2020, відповідно якого, після державної реєстрації розірвання шлюбу їй присвоюється прізвище ОСОБА_1 . Також, відповідач просив розглядати справу без її присутності у зв`язку із несенням служби в Силах територіальної оборони Збройних Сил України.

Відповідач в судове засідання не з`явився. Про дату, час та місце судового засідання повідомлявся завчасно та належним чином.

Відповідачем у зв`язку зі зміною прізвища вважати ОСОБА_1 .

Представник позивача в судовому засіданні вказала, що відзив відповідачем подано з пропуском встановленого судом строку для його подання без відповідного клопотання про поновлення такого строку, тому просила не приймати відзив до розгляду.

Суд відклав з`ясування обставин щодо дотримання відповідачем строку для подання відзиву на позовну заяву та питання прийняття такого до розгляду до наступного судового засідання.

Також судом встановлено, що балансоутримувачем нерухомого майна - об`єкту оренди за договором оренди нерухомого майна від 09.01.2019 №1965, є Житомирське комунальне комерціалізоване підприємство ''М`ясомолторг" Житомирської обласної ради, тому суд вважає, що рішення у справі може вплинути на його права та/або обов`язки щодо однієї із сторін спору, а отже існує необхідність залучити Житомирське комунальне комерціалізоване підприємство ''М`ясомолторг" Житомирської обласної ради до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Відповідно ч. 1 ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно ч. 2 ст. 50 ГПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно ч. 4 ст. 50 ГПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Відповідно ч. 5 ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов`язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу.

Враховуючи необхідність залучення до участі у справі третьої особи, а також, з метою повного та всестороннього з`ясування обставин справи, зібрання та оцінки відповідних доказів, суд вважає за необхідне здійснити перехід від спрощеного позовного провадження до розгляду даної справи за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.

Згідно ч. 6 ст. 250 ГПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Згідно вимог ч. 3 ст. 177 ГПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно приписів статті 181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

За змістом статті 182 ГПК України визначено, що підготовче засідання проводиться з повідомленням учасників справи, а також наведено дії, які здійснює суд у підготовчому засіданні з метою забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідне здійснити перехід від спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін до загального позовного провадження та залучити до участі у справі Житомирське комунальне комерціалізоване підприємство ''М`ясомолторг" Житомирської обласної ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Керуючись ст.ст. 50, 51, 177, 181-183, 232-235, 250 ГПК України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Відповідачем у справі №906/259/23 вважати ОСОБА_1 .

2. Перейти до розгляду справи № 906/259/23 за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання на "22" травня 2023 р. о 12:30 в приміщенні Господарського суду Житомирської області, в залі судових засідань № 619.

4. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Житомирське комунальне комерціалізоване підприємство ''М`ясомолторг" Житомирської обласної ради (адреса: Україна, 10025, Житомирська обл., місто Житомир, вулиця Павла Сингаївського, будинок 3; код ЄДРПОУ: 01553557).

5. Позивачу невідкладно надіслати залученій третій особі листом з описом вкладення копії позовної заяви та доданих до неї документів, інших заяв по суті спору з їх додатками, додатково поданих доказів, які містяться в матеріалах справи. Докази такого надіслання (вручення) надати суду.

6. Відповідачу невідкладно надіслати залученій третій особі листом з описом вкладення копії відзиву на позовну заяву та доданих до нього документів, інших заяв по суті спору з їх додатками, додатково поданих доказів, які містяться в матеріалах справи. Докази такого надіслання (вручення) надати суду.

7. Залученій третій особі - Житомирському комунальному комерціалізованому підприємству ''М`ясомолторг" Житомирської обласної ради завчасно надіслати на адресу суду та іншим учасникам справи письмові пояснення щодо позову та відзиву, у яких викласти свої аргументи і міркування по суті спору з дотриманням вимог статті 168 ГПК України. Докази такого надіслання надати суду.

8. Повідомити сторін та третю особу про дату, час та місце призначеного судового засідання.

9. При направленні в судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі, відповідно до ст.60 ГПК України, документи, що підтверджують їх повноваження.

Суддя Прядко О.В.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Друк:

1 - у справу;

2 - позивачу (рек.) + agencia@meta.ua;

3 - відповідачу (рек.) за адресою: АДРЕСА_1

+ ІНФОРМАЦІЯ_1

4 - третій особі - Житомирському комунальному комерціалізованому підприємству ''М`ясомолторг" Житомирської обласної ради (рек.) за адресою: 10025, Житомирська обл., місто Житомир, вулиця Павла Сингаївського, будинок 3.

Дата ухвалення рішення19.04.2023
Оприлюднено25.04.2023
Номер документу110337636
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань оренди

Судовий реєстр по справі —906/259/23

Рішення від 13.09.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 04.08.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 18.07.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 22.05.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 19.04.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 21.03.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 13.03.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 20.02.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні