Ухвала
від 20.04.2023 по справі 712/3708/23
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/3708/23

Провадження № 2з/712/12/23

У Х В А Л А

20 квітня 2023 року Соснівський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого судді Пироженко В.Д.

при секретарі Супрун А.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Соснівського районного суду м. Черкаси заяву ОСОБА_1 , особа яка може отримати статус відповідача Філія Акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Черкаська регіональна дирекція» про забезпечення позову до пред`явлення позову,

В С Т А Н О В И В:

Адвокат Юдін В.С., який діє в інтересах ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про забезпечення позову до пред`явлення позову та просить забезпечити позов шляхом заборони Філії Акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Черкаська регіональна дирекція» публікації (оприлюднення) відеозаписів судового засідання від 12.04.2023 року про обрання Соснівським районним судом м. Черкаси запобіжного заходу митрополиту Черкаському і Канівському Феодосію ( ОСОБА_1 ). В заяві зазначено, що внаслідок незаконних дій телерадіокомпанії персональні дані ОСОБА_1 стали доступними для невизначеного кола осіб, що окрім існуючого порушення його прав, може потягнути й негативні наслідки для останнього.

В судове засідання сторони не викликались.

Статтею 149 ч.1 ЦПК України визначено, що суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених ст.150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Частиною 2 ст.149 ЦПК України встановлено, що забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно утруднити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно доп. 2 ч. 1 ст. 150 ЦПК Українипозов забезпечується зокрема: забороною вчиняти певні дії.

Статтею 151 ЦПК України передбачено, що суд за заявою учасника справи має право вжити передбаченихстаттею 150цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Відповідно до ч.ч. 5-7 ст. 153 ЦПК України, залежно від обставин справи суд може забезпечити позов повністю або частково. Про забезпечення позову або відмову у забезпеченні суд постановляє ухвалу. В ухвалі про забезпечення позову суд зазначає вид забезпечення позову і підстави його обрання та вирішує питання зустрічного забезпечення. Суд може також зазначити порядок виконання ухвали про забезпечення позову.

Згідно з ч. 4 Постанови Пленуму Верховного суду України від 22.12.2006 № 9 «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову»: розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Частиною 3 ст.150 ЦПК України зазначено, що заходи забезпечення позову повинні бути співмірними із заявленими позивачем вимогами. Частиною 10 ст. 150 ЦПК України передбачено, що не допускається вжиття заходів забезпечення позову, які за змістом є тотожними задоволенню заявлених позовних вимог, якщо при цьому спір не вирішується по суті.

Суд, дослідивши матеріали справи вважає, що заява про забезпечення позову до задоволення не підлягає. З наданої заяви заявника вбачається, що заявник має намір подати до суду позов про захист честі, гідності та ділової репутації, а також визнання незаконними дії щодо поширення персональних даних, які можуть бути при винесенні судом рішення заборонені розповсюдження відповідної інформації.

Таким чином, судом встановлено, що вимоги заявника є тотожними тим, які будуть заявлені позивачем при подачі позову до суду.

Керуючись ст.ст.151-153, 208-210 ЦПК України, суд ,

У Х В А Л И В:

В задоволенні заяви ОСОБА_1 , особа яка може отримати статус відповідача Філія Акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Черкаська регіональна дирекція» про забезпечення позову до пред`явлення позову - відмовити.

Ухвалу може бути оскаржено в апеляційному порядку до Черкаського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 15-денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги, а у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

ГОЛОВУЮЧИЙ:

Дата ухвалення рішення20.04.2023
Оприлюднено24.04.2023
Номер документу110367865
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову до пред`явлення позову

Судовий реєстр по справі —712/3708/23

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні