Ухвала
від 14.04.2023 по справі 367/2481/23
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/2481/23

Провадження №1-кс/367/447/2023

УХВАЛА

Іменем України

13 квітня 2023 року Ірпінський міський суд Київської області у складі:

Слідчого судді: ОСОБА_1 ,

при секретарі: ОСОБА_2 ,

за участю слідчого: ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі судових засідань суду клопотання прокурора Бучанської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженню внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023111040000555 від 10.04.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України,-

в с т а н о в и в:

До Ірпінського міського суду Київської області надійшло вищевказане клопотання.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просив задовольнити в повному обсязі.

Так, в обґрунтування свого клопотання прокурор зазначив, що 10.04.2023 до ЧЧ ВП №2 Бучанського РУП ГУНП в Київській області надійшла письмова заява віл ОСОБА_5 про те, що 10.04.2023 о 07:40 год. заявниця ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 та малолітня дочка ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 в наслідок необережності отримали тілесні ушкодження, які за своїм характером відносяться до середньої тяжкості.

Під час допиту в якості потерпілого гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 повідомила, що 10.04.2023 о 07:40 год. вона разом з малолітньою дочкою ОСОБА_6 , вийшли з місця свого проживання, що в АДРЕСА_2 . Коли ОСОБА_6 перебувала навпроти фіртки будинку АДРЕСА_1 , з території даного домоволодіння вийшов гр. ОСОБА_7 ., ІНФОРМАЦІЯ_3 , який тримав на повідку близько 8 (вісім) собак породи «Кане-Корсо» без намордників, які одночасно почали бігти в сторону ОСОБА_6 , та ОСОБА_7 не втримавши собак, в наслідок чого, 8 собак повалили на землю ОСОБА_6 та почали кусати останню, після чого, близько 5 (п`яти) собак почали кусати ОСОБА_5 . В наслідок даної події ОСОБА_5 та ОСОБА_6 отримали тілесні ушкодження у вигляді численних вкушених ран тулуба та кінцівок. В ході досудового розслідування встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення може бути причетний ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 проживає за адресою: АДРЕСА_1 , та в нього знаходяться тварини, які завдали потерпілим тілесних ушкоджень, а саме собаки породи «Кане-корсо». Зокрема, це підтверджується наступними доказами: Протоколом допиту свідка ОСОБА_9 ; Протоколом допиту свідка ОСОБА_10 ;. Протоколом допиту свідка ОСОБА_11 .

Таким чином, підставою проведення обшуку є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення його мети, а саме виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання тварин, які завдали потерпілим тілесних ушкоджень, а саме собаки породи «Кане-корсо».У зв`язку із цим, в ході досудового розслідування у сторони обвинувачення виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем реєстрації гр. ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , за адресою: АДРЕСА_1

Отримати та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукати знаряддя вчинення кримінального правопорушення, відшукання тварин, які завдали потерпілим тілесних ушкоджень, а саме собаки породи «Кане-корсо», в інший спосіб неможливо, окрім як проведення обшуку. Виявлені собаки породи «Кане-корсо» будуть використані стороною обвинувачення як доказ вчинення кримінального правопорушення та визнані речовими доказами у кримінальному провадженні та будуть вилучені до Комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Ярославська, буд. 13-А (Код ЄДРПОУ 32828319), директором якого є ОСОБА_12 .

Дослідивши подане клопотання, вислухавши пояснення старшого слідчого, вивчивши докази в їх сукупності, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до частини 1 статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно частини 5 статті 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Так, судом встановлено, що майно, на яке прокурор просить надати дозвіл на проведення обшуку, а саме за адресою: АДРЕСА_1 за участю працівників кінологічного центру ГУНП в Київській області, відповідають критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України. Таким чином, слідчий суддя, дійшов висновку, що клопотання прокурора про надання дозволу на проведення обшуку підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 27, 234-236, 309 КПК України, слідчий суддя,-

п о с т а н о в и в:

Надати дозвіл слідчому СВ ВП №2 Бучанського РУП ГУНП в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_13 , слідчому СВ ВП №2 Бучанського РУП ГУНП в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_14 , начальнику СВ ВП №2 Бучанського РУП ГУНП в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_15 , заступнику начальника СВ ВП №2 Бучанського РУП ГУНП в Київській області майору поліції ОСОБА_16 , старшому слідчому СВ ВП №2 Бучанського РУП ГУНП в Київській області підполковнику поліції ОСОБА_17 , слідчому СВ ВП №2 Бучанського РУП ГУНП в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_18 , слідчому СВ ВП №2 Бучанського РУП ГУНП в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_19 , слідчому СВ ВП №2 Бучанського РУП ГУНП в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_20 , старшому слідчому СВ ВП №2 Бучанського РУП ГУНП в Київській області майору поліції ОСОБА_21 на проведення обшуку домоволодіння та всіх приміщень, які знаходяться на прилеглій території домоволодіння, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , за участю працівників кінологічного центру ГУНП в Київській області та згідно інформаційної довідки №328864148 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна на праві приватної власності належить ОСОБА_7 з метою відшукання, виявлення та вилучення собак породи «Кане-корсо», які в подальшому помістять до комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Ярославська, буд. 13-А (Код ЄДРПОУ 32828319), директором якого є ОСОБА_12

Повний текст ухвали буде складено, в межах строків, визначених ч. 2 ст. 376 КПК України та оголошено 14 квітня 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІрпінський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.04.2023
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу110371950
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —367/2481/23

Ухвала від 04.05.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

Ухвала від 02.05.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

Ухвала від 02.05.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

Ухвала від 02.05.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

Ухвала від 14.04.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

Ухвала від 14.02.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

Ухвала від 13.04.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

Ухвала від 13.04.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Кухленко Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні