Ухвала
від 24.04.2023 по справі 671/993/23
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/993/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

24 квітня 2023 року м. Волочиськ

Суддя Волочиського районного суду Хмельницької області Подіновська Г.В., ознайомившись із матеріалами позовної заяви Служби у справах дітей Вінницької міської ради (місцезнаходження: 21050, м. Вінниця, вул. Соборна, 50) поданої в інтересах дитини ОСОБА_1 (місце перебування: АДРЕСА_1 ), до ОСОБА_2 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - орган опіки та піклування Війтовецької селищної ради Хмельницького району Хмельницької області (місцезнаходження: 31256, Хмельницька область, Хмельницький район, смт. Війтівці, вул. Героїв України, 4) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

встановила:

Служба у справах дітей Вінницької міської ради звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 про позбавлення її батьківських прав щодо дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та стягнення аліментів, посилаючись на те, що відповідачка ухиляється від виконання своїх обов`язків щодо виховання та утримання дитини.

Подана позовна заява за формою і змістом відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України та відсутні підстави для повернення заяви чи для відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст.ст. 185-186 ЦПК України. Справа підсудна Волочиському районному суду Хмельницької області. Позивач звільнений від сплати судового збору на підставі п. 14 ч. 2 ст. 3 Закону України «Про судовий збір».

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе відкрити провадження в справі, а її розгляд, з урахуванням положень ч. 4 ст. 274 ЦПК України, проводити за правилами загального позовного провадження.

Клопотання про участь представника у судовому засіданні в режимі відеоконференції на підставі ст. 212 ЦПК України підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 187, 212, 274 ЦПК України,

постановила:

Позовну заяву Служби у справах дітей Вінницької міської ради до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - орган опіки та піклування Війтовецької селищної ради Хмельницького району Хмельницької області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання відбудеться 18 травня 2023 року о 10 годині 00 хвилин в залі судових засідань Волочиського районного суду Хмельницької області за адресою: Хмельницька область, м. Волочиськ, вул. Слави, 8.

Підготовче засідання у справі № 671/993/23 та усі судові засідання у даній справі, з участю представника позивача, проводити у режимі відеоконференції з Вінницьким міським судом Вінницької області (м. Вінниця, вул. Грушевського, 17).

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://vl.km.court.gov.ua/sud2203/gromadyanam/csz.

Встановити для поданнявідповідачем відзивуна позов п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. До відзиву слід додати: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. В разі, якщо відзив підписаний представником відповідача, до відзиву слід додати довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити справу за наявними у ній матеріалами.

Третя особа має право у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду письмові пояснення у яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Учасникам справи роз`яснити, що копія відзиву (письмових пояснень) та доданих до нього (них) документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву (письмових пояснень) до суду.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи в порядку, встановленому ст. 272 ЦПК України. Одночасно з копією ухвали відповідачу та третій особі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Відповідачку викликати до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Копію ухвали направити Вінницькому міському суду Вінницької області для забезпечення проведення відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Г.В. Подіновська

СудВолочиський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення24.04.2023
Оприлюднено26.04.2023
Номер документу110399994
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —671/993/23

Рішення від 17.07.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

Рішення від 17.07.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Подіновська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні