Ухвала
від 24.04.2023 по справі 359/762/23
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №359/762/23

Провадження №2/359/1054/2023

УХВАЛА

24 квітня 2023 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого Борця Є.О.,

за участю секретаря судового засідання Шабанової В.М.,

за участю представника позивача Коростія А.С.,

розглядаючи в приміщенні суду у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «КСК», Солонянської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів ОСОБА_2 , про звільнення з роботи та зобов`язання виключити відомості про керівника юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань,

встановив:

Представник позивача ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням та просить замінити Солонянську РДА Дніпропетровської області на Дніпровську РДА Дніпро-петровської області, залучити цей місцевий орган виконавчої влади до участі у розгляді цивільної справи в якості відповідача.

Процесуальні правовідносини регулюються главою 4 «Учасники судового процесу» розділу І «Загальні положення» ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Зі змісту листа голови Солонянської селищної ради Дніпропетровської області №642/0/2-23 від 13 квітня 2023 року (а.с.97) вбачається, що у виконання постанови ВРУ №807-IX від 17 липня 2020 року «Про утворення та ліквідацію районів» у Дніпропетров-ській області утворено Дніпровський район, до складу якого входить Солонянська селищна територіальна громада. Тому згідно з додатком №1 до розпорядження КМУ №1635-р від 16 грудня 2020 року «Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій» Солонянська РДА Дніпропетровської області була реорганізована шляхом приєднання до Дніпровської РДА Дніпропетровської області. Ці обставини свідчать про те, що Дніпровська РДА Дніпропетровської області є правонаступницею прав та обов`язків Солонянської РДА Дніпропетровської області у спірних правовідносинах.

Зокрема, зі змісту розпорядження голови Дніпровської РДА Дніпропетровської області №Р-361/0/291-19 від 6 грудня 2019 року (а.с.98-101) вбачається, що в структурі вказаного місцевого орану виконавчої влади функціонує сектор державної реєстрації. Ця обставина свідчить про те, що Дніпровська РДА Дніпропетровської області спроможна відповідати за вимогою про зобов`язання виключити відомості про позивача як керівника ТОВ «КСК» з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

З огляду на це суд вважає, що в порядку здійснення процесуального правонаступ-ництва належить замінити Солонянську РДА Дніпропетровської області на Дніпровську РДА Дніпропетровської області, залучити цей місцевий орган виконавчої влади до участі у розгляді цивільної справи в якості відповідача.

Керуючись п.1 ч.1, ч.2 ст.258, ч.4 ст.259, ст.260 ЦПК України, суд

ухвалив:

Клопотання представника позивача ОСОБА_3 про заміну відповідача задовольнити.

Замінити Солонянську районну державну адміністрацію Дніпропетровської області на Дніпровську районну держану адміністрацію Дніпропетровської області, залучити цей місцевий орган виконавчої влади до участі у розгляді цивільної справи в якості відповідача.

Продовжити розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «КСК», Дніпровської районної держаної адміністрації Дніпропетровської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів ОСОБА_2 , про звільнення з роботи та зобов`язання виключити відомості про керівника юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Повідомити про час та місце розгляду цивільної справи Дніпровську районну держану адміністрацію Дніпропетровської області (52005, Дніпропетровська область, Дніпровський район, смт Слобожанське, вул. Героїв України, 5).

Ухвала суду не підлягає апеляційному оскарженню та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя

Бориспільського міськрайонного суду Є.О. Борець

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення24.04.2023
Оприлюднено26.04.2023
Номер документу110407019
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —359/762/23

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні