Ухвала
від 25.04.2023 по справі 730/315/23
БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівської обл., вул. Незалежності, буд. 4 тел.: 0 (4653) 21-202

Справа №730/315/23

Провадження № 2/730/99/2023

У Х В А Л А

підготовчого засідання

"25" квітня 2023 р. м. Борзна

Борзнянський районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого судді Ріхтера В.В.,

з участю секретаря судового засідання Магомедової О.В.,

прокурора Ракути В.М.,

представника третьої особи Петренка Ю.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Борзни в порядку загального позовного провадження справу за позовом заступника керівника Ніжинської окружної прокуратури, заявленим в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Фермерське господарство «Колосиста нива», про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації,

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Ніжинської окружної прокуратури звернувся до суду з даним позовом, заявленим в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Фермерське господарство «Колосиста нива», в якому просить припинити права власності ОСОБА_1 на земельні ділянки шляхом їх конфіскації.

Свої вимоги обґрунтовує тим, що відповідач, будучи громадянином російської федерації, 12 грудня 2019 року отримав у спадщину земельні ділянки, проте добровільно не відчужив їх у річний термін, як передбачено законодавством, у зв`язку з цим вони підлягають конфіскації за рішенням суду.

Ухвалою судді Борзнянського районного суду Чернігівської області від 29 березня 2023 року дана позовна заява прийнята до розгляду, відкрито загальне позовне провадження у справі й призначено підготовче судове засідання.

В судове засідання з`явилися прокурор та представник третьої особи (ФГ «Колосиста нива»).

Представник позивача (ГУ ДГК) у підготовче судове засідання не з`явився, про день та час розгляду справи повідомлявся.

У підготовче засідання відповідач не з`явився, належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення підготовчого засідання, про що є відомості в матеріалах справи. Причини неявки суду не повідомив, відзиву на позов у встановлений судом строк не надав.

Підстави для відкладення підготовчого засідання, визначені ч. 2ст. 198 ЦПК України, відсутні.

Прокурор в підготовчому судовому засіданні заявлені вимоги підтримав, зазначив про надання всіх доказів на підтвердження позовних вимог, не заперечував проти призначення справи до розгляду по суті.

Інші учасники також не заперечували проти призначення справи до розгляду.

Під час підготовчого засідання по справі за вищезазначеним позовом судом були виконані всі дії, передбачені ч. 2ст. 197 ЦПК України.

Жодних клопотань від учасників не надійшло.

Заслухавши думку сторін у справі та з`ясувавши питання, передбачені вимогами ст.197 ЦПК України, необхідні для досягнення завдань підготовчого провадження, визначені ст.189 ЦПК України, суд, у відповідності до положень п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, дійшов висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.189,196-198,200 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження та справу за позовом заступника керівника Ніжинської окружної прокуратури, заявленим в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Фермерське господарство «Колосиста нива», про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в приміщенні Борзнянського районного суду Чернігівської області (м. Борзна, вул. Незалежності, 4 Ніжинського району Чернігівської області) на 04 травня 2023 року на 11.30 годину.

Розгляд справи проводити суддею одноособово.

В судове засідання викликати сторони, заінтересовані особи.

Встановити загальний порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу своїх підстав та заперечень, дослідження письмових доказів.

Копію ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті надіслати сторонам, викликати їх в судове засідання.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://br.cn.court.gov.ua/sud2503/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ріхтер В.В.

СудБорзнянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення25.04.2023
Оприлюднено27.04.2023
Номер документу110422887
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —730/315/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Рішення від 24.05.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Рішення від 24.05.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні